Hej Dziewczynki,
my juz po badaniu polowkowym
Z Amelka wszystko dobrze i to sa dobre wiesci, ale ja ogolnie jestem troche zawiedziona... chyba glownie moja Pania Doktor, ktorej sie zawsze bardzo spieszy - a dodm, ze chodze prywatnie i dosc sporo mnie to wszystko kosztuje.
Badanie USG polowkowe w sumie trwalo bardzo szybko... moje kolezanki spedzily na nim po okolo 30 min - w moim przypadku bylo to 10 min. Wszystko bardzo szybko i wszystko bylo w normie - to mnie bardzo cieszy, ale zastanawiam sie na ile mozna zaufac takim szybkim badaniom ?
Dodatkowo mam jeszcze do Was jedno pytanie.
Jak czesto macie robione badania krwi? Bo ja mialam robione miesiac temu i niby wszystko bylo w normie i Pani Doktor stwierdzila, ze w tym miesiacu nie potrzebuje tego badania, a slyszalam, ze powinno sie je robic co miesiac?
Drugie pytanie - kiedy mialyscie (w ktorym tygodniu) robione badania na obciazenie glukoza? Ja bede miala pierwsze badanie dopiero w 25-26 tyg. ciazy i wydaje mi sie, ze to nieco pozno?
Mam tez jeszcze jedno pytanie odnosnie badania dolperem. Czy moze mi ktos przyblizyc ten temat? Ewentualnie podac jakis link?? Na czym polega takie badanie?
Bo oczywiscie moja Pani Doktor nie miala czasu, zeby wytlumaczyc.
Bede Wam bardzo wdzieczna za informacje.
Sciskam i zycze powodzenia kolejnym Mamusiom na badaniach