reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
dziewczyny, ja tak tylko na moment, bo umieram od 3 dni :-(
Wiem, ze paracetamol jest ostatecznoscia i jesli juz, to tylko przy wysokiej temp brac. Ale mnie nizsza temp, bo 37,5 trzyma juz 3 dzien i wedlug ulotki w ciazy nalezy wybrac mniejsze zlo. Myslicie, zeby w koncu wziasc ten paracetamol, ze jeden taki dla dziecka bedzie mniej szkodliwy niz min. 3-4 dniowe (a moze i dluzej) oslabienie naszego organizmu? Moze lepiej pol tabletki, ale wziasc ja wreszcie? Niemiecki paracetamol to 500 mg

Acha, dodam, ze w sumie ok 6 tyg ciazy wtrzachnelam troche tych tabletek, nie wiedzac jeszcze o dzidzi i do tej pory mamy sie super :)

dziewczyny, ja tak tylko na moment, bo umieram od 3 dni :-(
Wiem, ze paracetamol jest ostatecznoscia i jesli juz, to tylko przy wysokiej temp brac. Ale mnie nizsza temp, bo 37,5 trzyma juz 3 dzien i wedlug ulotki w ciazy nalezy wybrac mniejsze zlo. Myslicie, zeby w koncu wziasc ten paracetamol, ze jeden taki dla dziecka bedzie mniej szkodliwy niz min. 3-4 dniowe (a moze i dluzej) oslabienie naszego organizmu? Moze lepiej pol tabletki, ale wziasc ja wreszcie? Niemiecki paracetamol to 500 mg

Acha, dodam, ze w sumie ok 6 tyg ciazy wtrzachnelam troche tych tabletek, nie wiedzac jeszcze o dzidzi i do tej pory mamy sie super :)

Carmi - 37,5 to nie jest żadna temperatura. W ciąży normalne jest , że jest trochę wyższa. Daj szansę organizmowi żeby się sam bronił. Co prawda paracetamol jest bezpieczny, ale uważam , że nie ma sensu go brać w Twojej sytuacji. Weź, jak temperatura Ci skoczy powyżej 38.

Carmi - 37,5 to nie jest żadna temperatura. W ciąży normalne jest , że jest trochę wyższa. Daj szansę organizmowi żeby się sam bronił. Co prawda paracetamol jest bezpieczny, ale uważam , że nie ma sensu go brać w Twojej sytuacji. Weź, jak temperatura Ci skoczy powyżej 38.

moze i nie jest wysoka, ale cieknie ze mnie juz 3 dzien non stop, nie spie, nie moge oddychac i nie moge wstac z lozka, bo od razu mnie dreszcze lapia. Wizyta w toalecie jest dla mnie katorga i po siusiu trzese sie potem pod koldra nastepne pare minut.

JA nigdy nie bylam typem wysokich temperatur. Ale paracetamol zawsze pomagal mi szybko zwalczyc przeziebienie czy grype. Zazwyczaj po 1-2 dniach moglam juz skakac po domu.

Acha, ostatnio moja normalna temp w ciazy to niecale 35,9-36

Carmi współczuję złego samopoczucia, gorączka rzeczywiście nie jest jakaś wysoka ale każdy ją inaczej toleruje i zna siebie najlepiej. Paracetamol z tego co wiem jest bezpieczny i mozna go brać również w ciąży. Ze mnie panikara jest;-) i napewno jutro wybrałabym sie do lekarza a napewno zadzwoniłabym do swojej lekarki rodzinnej z zapytaniem:tak:
Trzymaj się cieplutko i zdrowiem szybko

Carmi - t faktycznie dziwne:sorry2: To nie jest temperatura na dreszcze. To może weź ten paracetamol, ale jak jutro nie poczujesz się lepiej, to skontaktuj się z lekarzem. Gdzieś czytałam, że dreszcze w ciąży są niebezpieczne i wcale nie muszą świadczyć o przeziębieniu. Jak Ci przejdzie po tabletce, to ok., ale jak nie , to radziłabym chociaż zadzwonić do niego . Trzymaj się!

reklama
Annya, nie strasz, bo w piatek wieczorem to az mna rzucalo po wizycie w wc. Zaczelam sie bac o dzidzie, bo mnie skrecalo az, a ja z tej troski malo co sie nie rozplakalam. Na szczescie maz pozakrywal mnie kocami, przytulil i przeszlo po paru minutach. Wczoraj bylo juz calkiem niezle, myslalam, ze juz dzis z lozka wyjde, temp znow ponizej 36, a tu dzis niespodzianka i powtorka z rozrywki.:wściekła/y:

Powiem Wam, ze mnie tez to dziwi, bo temp wlasnie niewysoka, a czuje sie, jakbym z 40 miala. I tak szczerze, to juz z pare lat tak paskudnie chora nie bylam :no:

Na szczescie mam zwolnienie na 2 tyg.
U lekarza zwyklego (tzn. akurat internista sie trafil), bylam z poczatkiem stycznia, z malym przeziebieniem. Posiedzialam tydzien w domu i bylo ok. Powiedzial ze paracetamol ok, ale dopiero gdy temp przekroczy 38,5.
A teraz ponoc jakis wirus grypy tu mamy, wszyscy choruja, Aga29 widze tez cierpiala.

Do góry