reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

A mnie chyba szlag trafi moje dziewczyny maja zapalenie oskrzeli, wczoraj wydałam ponad 100 na lekarstwa. A dzisiaj ukruszył mi sie zab, za kazdym razem w ciazy mam problemy z zebami.

reklama
A propos - myślałyście może już nad łóżeczkiem? Bo my cały czas się zastanawiamy czy zdecydować się na tradycyjne czy na turystyczne. Co o tym myślicie?

No ja to już 5 razy zmieniałam zdanie na ten temat. Ale chyba jednak będzie turystyczne. Ma tą przewagę nad tradycyjnymi, że posiada więcej fajnych opcji, przy tym jest lekkie i można je zabrać ze sobą dosłownie wszędzie :happy:
Znajomi korzystali z turystycznego, jak ich chłopak był malutki i bardzo sobie chwalili. Powiedzieli tylko, że warto kupić do niego materacyk taki "prawdziwy", bo ten turystyczny nadaje się ponoć naprawdę tylko na wycieczki. A jak byli w domu, to mieli materacyk kokosowo-grykowy, czy jak mu tam :-)
Jest tylko jeden mankament - strasznie mi się wzory i kolory tych łóżeczek nie podobają :baffled:
Ale szukam cierpliwie :happy:

Cypisia - no to witaj w klubie:-D ! Ja słyszałam właściwie tylko dobre opinie od tych, którzy używają turystycznego ( że dziecko się nie uderza, że lekkie, że bardziej ustawne, że przytulniejsze, że dzieci które nie chciały spać w normalnym - od razu pokochały takie itp.). Wszyscy mieli wątpliwości, czy jest wystarczająco stabilne i wytrzyma dla dziecka trzyletniego. Ale przy użytkowaniu, te wątpliwości zniknęły, bo ponoć te łóżeczka się sprawdzają. Co do tradycyjnych ,to słyszałam, że dzieci się często uderzają głową w szczebelki , nawet jak są ochraniacze ( ponoć potrafią je pięknie ściągnąć:) ), albo wkładają sobie ręce albo nogi w szczebelki i nie mogą wyciągnąć i to są często powody nocnych płaczów. Tak jak Tobie, mi nie bardzo podobają się te kolory ( zwłaszcza dla dziewczynki ), no i wizualnie ładniej mi sie tradycyjne prezentuje. No ale przecież liczy się funkcjonalność, nie? I żeby dzidzia chciała w nim spać. A reszta dziewczyn? Co myślicie?

Kasia- dla mnie nastepna sobota po poludniu jak najvardziej ok :) A co na to reszta Dublininanek Annya i Kamireszel??? Moze Dilajla tez moglaby dojechac.
/quote]
Kluseczka - ja mam weekendy wolne, także wstępnie mi pasuje. Chyba, że mój mąż będzie też miał wreszcie wolne w weekend ( co mu się ostatnio nie zdarzało ), to wtedy chciałabym z nim trochę pobyć. Ale jak nie, to chętnie. Jakie masz propozycje? Wolałabym gdzieś niedaleko, bo męczę się ostatnio jak mops, po 10 min spaceru :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Annya to moze gdzies w centrum bo Kasia mieszka po drugiej stronie.
Co do lozeczka to ja chyba postawie na tradycyjne, chociaz jeszcze nie na 100 procent.

Ja mam troszeczke dola- wlasnie ogladalismy ceny mieszkan do wynajecia i jestem troche zalamana :(

Aga29 wspolczuje serdecznie tych problemow z zebami. U mnie tez nie najlepiej. W ubieglym tyg. bralam antybiotyki z tego powodu, zrobili mi Rentgena i kazali przyjsc za dwa tygodnie. Antybiotyki skonczylam brac a zab jak bolal tak boli:sad:. Tez mi dali jakis plyn do plukania ale czasami mam wrazenie ze po tym plynie boli mnie jeszcze bardziej.:baffled:

Witam Dziewczyny...też mam termin na czerwiec i chciałabym do Was dołączyć

Nikogo nie ma... może już śpicie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam i ja. Jestem Agnieszka i jestem w drugiej ciąży termin mam na 27 czerwca. Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

reklama
UUUUuuuuuuuu Agata - czyżby przerwa od grania ??? :-):-):-):-):-)

Witam nowo przybyle :-)

Nie wcale nie ja tu caly czas jestem czytam na bieząco :p tylko fatalnie sie czuje do tego wczoraj moje dzieci miały Jasełka w pl szkole cala sobota zrąbana od 9 do 20 jezdziliśmy albo do szkoly albo ze szkoly naszczescie dzis juz ostatni spektakl :D

a gra ciagle tak samo gram i gram :)

Do góry