reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Carmi- W Irlandii nie ma wychowawczego- jest tylko pol roku chyba maciezynskiego. A wlasnie pytanie do Kasi IRl- czy po maciezynskim trzeba wrocic do pracy czy mozna isc na zasilek. Ja bym moze chciala na part time gdzies ale sama nie wiem jeszcze.

racja, plus taki, ze po porodzie jest platny wychowawczy, max. rok dla jednego rodzica, do wykorzystania dla obojga 14 m-cy. a jak jest w PL z wychowawczym?

W PL wychowawczy jest bezpłatny, chyba, że dochód w rodzinie nie przekracza 504zł na osobę to wtedy dostaje się z opieki społecznej jakieś pieniądze, chyba coś koło 500zł właśnie (ja siedziałam 2 lata na bezpłatnym:baffled:).

Kluseczko współczuję, godziny pracy masz faktycznie beznadziejne. Rozumiem, że chwilowo będziesz sama w biurze i nie może ktoś inny podnosić tych rolet?

dawno tu niezaglądałam ale znów mam troszku kłopotów z maluszkiem. :no:
we wtorek coś mnie w brzuszku tak zabolało ,więc przelezałam prawie całyy dzionek a w środe rano na wkładce zauważyłam jakieś brudne upławy oczywiście panika , płacz ,mąż chciał odrazu mnie do szpitala wydalić staneło że byłam u lekarza niestety mój gin urlopuje sie więc wale do innego a ten gada że do szpitala ,ja w ryk , on gada że dzyjka macicy mi sie skraca ztąd te plamienia i jeśli nie szpital to w domu trupem lerzeć , no i lerze łykam zaś dupfaston,diphergan i cyclonamine ale z tego strachu zapomniałam spytać co to jest to skracanie szyjki i skąd to sie wzieło. wiecie coś o tym bo w necie nieznalazłam.:no:

Andzia a moge sie Cebie spytac jak one wygladaja bo u mnie tez sie pojawila obfita wydzielina - nie jest to krew ale cos zoltego???

Sunniva widzisz w biurze bede teraz tylko ja i szefowa ale ona zawsze przyjezdza pozno albo jest gdzies inna a pozostala 3 to sprzedawcy ktorzy jezdza w teren wiec tez sa na kilka godz w biurze jak im pasuje:-(.

Carmi tak, macierzyńskiego jest 20 tyg:tak: Ja poprzednio wykorzystałam cały dopiero po porodzie bo wcześniej miałam L4, teraz też tak zrobię:tak:

andzia bidulko leż plackiem, wypoczywaj a wszystko będzie dobrze. Tutaj znalazłam w necie coś na ten temat Problemy z szyjką

Kluseczko ale chyba kogoś zatrudnią na miejsce tego, który się zwolnił? Nie za ciekawie z tymi roletami:no:

Andzia odpoczywaj dlugo i dbaj o siebie. Ja tez ide sie polozyc i zdzemnac na troszke.

Sunniva- obawiam sie ze na poczatku nie bede mogla dac nowej osobie kluvcza a jak beda sie spozniac tak jak kilku ktorych mielismy kiedys to i tak bede musiala otwierac.

Jeszcze pytanie czy po dlugim siedzieniu boli was spod.Ja po calym dniu pracy ledwie chodze i odpoczywam tylko w weekendy.

reklama
sunniva dzięki za linka wsumie nic konkretnego tam niepiszą . czekam teraz z niecierpliwością do piątku mam wizyte u mojego gina to mi wszystko wyjaśni ..no ale ten gin u którego byłam zrobił mi usg widziałam moją kruszynke tam u niej dobrze łożysko ok, macica też, no tylko ta holerna szyjka ,zadręczam sie czy to ja coś zrobiłam....

kluseczko wypoczywaj ile sie da , ja już od środy leże plackiem, a żółtawe opławy to mogą być jakieś grzybki niegrożne dla dzidzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry