reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Rzeczywiscie te nianie z monitorem sa fajne, choc my nie posiadamy, ale znajomi sobie chwala. Dzisiaj dzwonilam do mojej poloznej, by sie z nia umowic na dogladanie do mnie po porodzie i zapisac sie do jej szkoly rodzenia, ale niestety nie bylo jej w domu, ale nagralam sie na sekretarke, wiec pewnie niedlugo oddzwoni.

reklama
Czesc dziewczyny;
Agatko, gratulacje synka
Ja na wczorajszej wizycie niestety nie dowiedzialam sie niczego, dzidzunia strasznie sprytnie sie zakryala i nie chciala sie nic ujawnic. no coz moze nastepnym razem sie uda cos podejrzec.
na razie jestem lekko przeziebiona,
najwazniejsze ze zdrowe!
pozdarwiam inne mamuski:cool2::cool2::cool2:

Cześć!

Nareszcie mogę znależć trochę czasu.Dzieci położyłam spać. Nadrobiłam od wczoraj zaległości- ale się rozpisałyście.

Agatko gratuluję synusia.

Co do czasu po urodzeniu to macierzyński napewno i wychowawczy również, bo do obecnej pracy nie mam zamiaru wracać. Zresztą moje dzieci do 2 lat były ze mną, teraz również zamierzam.

Właśnie dowiedziałam się dzisiaj od mojego M, że w kwietniu zamierza zrobić w domu wieki remont. Jakoś tego nie widzę różowo.
Chce zacząć od łazienki przez pokój kończywszy na kuchni.:szok:

Piszecie co po urodzeniu to faktycznie, nie mam czasu gdzie się ruszyć. Chociaż powiem Wam, że byłam w sobotę u znajmych i oni mają taką mała. Zero z nią problemu. Tylko pozazdrościć.;-)

Ja też mam zamiar się pytać o 3D lub 4D , bo akurat je robi maja gin. Zwłaszcza, że to trochę kosztuje i szkoda mi trochę kasy a z drugiej strony taka okazja może się już nie powtórzyć.

a mnie rozłożyła grypa na amen kurcze wyrzucą mnie wreszcie z zajęć zów jutro nie pojade ...

ale jest tez superr wiadomość moja ksieżniczka zaczyna szkole od poniedzialku bede miała dwa dni tylko dla siebie szkoda ze zaledwie 3 godziny ale to juz coś :D akurat na drzemke...

A Wy kobitki, jakie macie plany po porodzie ? Tylko macierzyński i do pracy czy wychowawczy też ?
Ja macierzyński na bank, a co potem zobaczymy. Karmienie piersią jeśli tylko będzie to możliwe. No i namawiam M, żeby wziął po porodzie urlop z 2 tyg, albo opiekę na mnie ( przynajmniej urlopu nie straci ). Tak czy inaczej chcę, żeby była z nami w domu przez jakiś czas i mógł się nacieszyć małym.

Ja po porodzie na macierzyński,a potem wychowawczy. Zamierzam poświęcić dziecku przynajmniej 1,5 roku.
Praca nie zając, poczeka :happy2: Tym bardziej, że póki co, mamy dość stabilną sytuację materialną.

o kurcze zapomniałam tzn napisałam tylko na *swoim* forum wy6baczcie moje przeoczenie

BEDZIE SYN !!!!!!!!

Agatko, gratuluję z całego serca. Ale przyznam szczerze, że trochę miałam przeczucie, że będzie Syn :-) Wkońcu nie na darmo przesyłałam Ci fluidy ;-)

Spadam spać Kochane, bo czeka mnie pobudka o 8 rano :szok:
Obiecałam koleżance, że pojadę z nią przeszukać salony sukien ślubnych w celu znalezienia tej jedynej ;-)
Dobranoc! :happy2:

reklama
Czesc dziewczyny, dzisiaj bylam na usg i powiedziano nam ze bedziemy mieli tak jak sie spodziewalismy chlopczyka. Maly zdrowy i taki grubiutki, a jak sie usmiechal.
Ja tylko niestety jestem na antybiotykach ze wzgledu na moje zeby.
Boli mnie cala lewa strona i ucho. Slyszalyscie moze na ile Amoxicilina jest bezpieczna w ciazy? Bo ja juz tym lekarzom w UK nie ufam.

Do góry