reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Mam pytanko, czy będziecie robić USG 4D? Ja dzis oglądałam filmiki z takiego USG i są cudne. My się na pewno skusimy ale to dopiero ok 25TC.

tak, my bedziemy, ale dopiero za 2 wizyty, czyli w 28tyg, bo lekarz twierdzi, ze 24t to za wczesnie.
Mysle, ze to mila pamiatka, bo chcemy z nagraniem. Chcialabym dac coreczce na jej 18te urodziny kiedys, ale watpie, bym tyle wytrzymala :-D

Sunniva, to Wy jestescie "moimi" mamusiami i zawsze bedziecie mojemu...brzusiowi najblizsze :-D:-D:-D
ale moze podczytywac majowki nie bylo by takim glupim pomyslem, chociaz z drugiej strony, terminu na maj to ja nie mam :blink:

reklama
ja mam przeczucie na maj, ale jednak wolalabym jak najdluzej.
ciaza, szczegolnie ta pierwsza, to wspanialy stan i jak mi wczoraj powiedziala znajoma, nalezy sie nim cieszyc. Bo potem pierwszy miesiac to jest koszmar, nawet na kibelek nie ma czasu isc :-D

Agatko gratulacje,masz wymarzonego syneczka:-)

Carmi no to mamy ten sam termin porodu,mnie tez zawsze z obliczen wychodzil 1 czerwiec a na pierwszym usg w 10 tyg. wyszlo pare dni pozniej a teraz znow na 1 czerwca,no ale zobaczymy,:-D

Dilajla nieprzejmuj sie tym lekarzem,jakis wariat,to twoje dziecko twoje calo i ty bedziesz rodzic nic mu do tego nie powinien mowic takich zeczy pacjentce tym bardziej ze nie ma do tego powodow.

zielona gratulacje coreczki,:happy2:

Ja nie wiem czy bede robic 3D czy 4D ultrasond,z Viki nie robilam,zobacze co mi powiedza na wizycie kontrolnej we wtorek,bo na usg tylko mi techniczka szepnela zebym sie nie martwila bo wszystko okay,ale ja wole to uslyszec jeszcze od lekarza.no i musze porobic morfologie jak tam moja morfologia i przeciwciala na rozyczke...:-)

U nas straszna zima sie zrobila -27 dzisiaj tak ze ze spacerku z mala nici,wczoraj az mialam spiecie z mezem bo stwierdzilam ze juz w domu wiecej nie wytrzymam ,tym bardziej ze teraz nawet na spacer nie wyjde no ale musimy jakos te zime przezyc i nabierac sily na czerwiec aby z energia powitac nasze maluszki...:cool2:

Oj Carmi dzidzia czasami musi w ciagu dnia spac,a pozatymja mialam taki koszyk gondole i wszedzie Viki ze soba bralam nawet do lazienki,no ale to prawda z pierwszym malenstwem jest najciezej zanim sie przyzwyczaimy do tego jak sie nim zajac,ja pamietam ze pierwszych pare nocy to nie spalam ze strachu czy sie w nocy nie udusi albo nie stanie sie jej cos zlego,po prostu siedzialam przy lozeczku i nie spuszczalam z niej wzroku,no ale powiem wam ze do dzisij mi to calkowicie nie przeszlo ,matki maja po prostu jakis dodatkowy zmysl,moj maz zawsze sie dziwi bo ja zawsze w nocy wiem ze mala ma goraczke ,boli ja brzuszek albo dolega jej cos innego a on nigdy sie nawet nie obudzi chociaz mala marudzi,

A ja sobie własnie posłuchałam bicia serduszka małego :-) Nie wiem dlaczego, ale zawsze mogę go ylko złapać na dole po prawej stronie brzucha. A jak to wygląda u Was jak słuchacie w domu na dopplerze dzidzi ?

reklama
Carmi pisze:
Beata pisze:
ja pamietam ze pierwszych pare nocy to nie spalam ze strachu czy sie w nocy nie udusi albo nie stanie sie jej cos zlego,po prostu siedzialam przy lozeczku i nie spuszczalam z niej wzroku
Carmi pisze:
no ja tego sie wlasnie boje :biggrin2: pierwsze noce pewnie w ogole oka nie zmruze i bede sie malej przygladac.
A ja myslam, zeby kupic nianie z monitorem bezdechu.

Do góry