reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ja wczoraj miałam wizyte w szpitalu i co Wam powiem.....
nie miałam usg bo było robione w zeszłym tygoniu, wizyta rozbita na 2 spotkania, pobrali krew, zrobili wywiad miałam tez badanie na hiv, słuchanie serduszka, łądnie biło, zresztą synek jest tak ruchliwy więc sie nie obawiałam że serduszka nie usłysze
potem poszlam do leakrza jakiś azjata czy co tam, ja nie jestem uprzedzona rasowo, ale......
na usg tak jak już wam pisałam wyszło, że maluszek jest starszy o 2 tyg tak samo miałam z pierwsza ciąża, po prostu w mojej rodzinie rodzą się duże dzieci a on mi powiedział, że jak będę mniej jeść to dziecko urodzi się normalnych rozmiarów a tak to będzie mogło mieć nawet ponad 4 kg
nie wytrzymałam i łzy mi popłyneły strugą, ja jestem szczupłą osobą i wcale się nie objadam a tymbardziej w pierwszej ciąży dużo nie jadłam bo nie miałam wogóle apetytua a on mi powie że jak będę mniej jeść to urodze mniejsze dziecko.................nie uważacie tego za jakąś głupotę:szok:

A mi chodziło o to że pierwsza ciąża skończyła się cc i pytałam czy teraz też będę miała bo ze względu na duże dzieci jest u mnie zagrożenie jezeli chodzi o rodzenie naturalnie a on mi takie rzeczy gada

reklama
Witam wszystkich milusio:-)
Agata gratuluje synka!!!!
Ja ide dzis na wizyte ciekawa jestem czy powie mi co pod serduszkiem nosze, mi sie wydaje ze synek zas moi znajomi twierdza ze córa bedzie jak nic no ciekawe moze dowiem sie dzis!!!
Mam juz syna { 14 lat} i mam córeczki blizniaczki { 9 lat} wiec co bedzie to bedzie byle zdrowe było, ale mój małżónek jest za córą no ale zobaczymy......to moja 3 ciąza poprzednia była bliźniacza, teraz na pierwszej wizycie pytałam czy jedno czy wiecej ale na szczescie jedno,
Pozdrawiam was wszystkie i zycze miłego reszty dnia :-))))

na usg tak jak już wam pisałam wyszło, że maluszek jest starszy o 2 tyg tak samo miałam z pierwsza ciąża, po prostu w mojej rodzinie rodzą się duże dzieci a on mi powiedział, że jak będę mniej jeść to dziecko urodzi się normalnych rozmiarów a tak to będzie mogło mieć nawet ponad 4 kg

Dilajla -:-D:-D:-D:-D:-D- wiekszej glupoty nie slyszalam. Ja sie ciesze ze moj bobas byl ostatnio o 2 tyg starszy. Problem pojawia sie kiedy dzieko jest za male. Jedz tyle ile potrzebujesz i nie przejmuj sie .trafilas nie samowicie :szok::szok:

Hmm, ja sie teraz celowo zapisalam do Ginki...bo wiem jak sie opiekuja irl gp. Juz pisalam. A powiedz mi gdzie Ty dokl mieszkasz, tzn ulice...bo moja ciaze prowadzily polozne ze szpitala, ale do szpitala nie musialam chodzic tylko do health centre. I one tam byly codziennie i wiedzialam ze zawsze moge isc jakby cos bylo nie tak.Z tymze jakby cos sie zlego dzialo to ani polozne ani irl gp nie pomoga za bardzo bo...to natura. A Ginka to jednak ma lepsze przygotowanie, tak mysle.A szczepionki to nawet nie wiem jak jest w medicusie. musze sie spytac, ale np Stasiu mial wszystkie szczepionki u Irl Gp i ani razu przed szczepieniem nie badal go lekarz tylko pielegniarka mierzyla temperature.

Pewnie masz racje Kasiu ja tez ze wzgledu na to zapisalam sie do niej i pewnie zostane bo jest dobrym lekarzem i stwierzilisy z mezem ze moze sprawa nie jest warta calego zachodu. Jak bezie ok to poprostu nie bede brala oatkowych wizyt czy badan- chociaz moja kolezanka mowila ze zawsze miala sprawdzana akcje serca przez GP i jak cos bylo nie tak to wysylali ja do szpitala. Jest jeszcze fakt ze troche przykro ze Polskie przychonie praktykuja takie oplaty w takiej sytuacji.

Dilajla zmien lekarza ok ...

Co za głupoty Ci opowiada moj mały wazy 30 dkg jest duzy naj na 18 tydzien lekarz zapytał sie czy duze dzieci rodziłam odpowiedziałam ze wszystkie ponad 4 kilo wiec stwierdził ze tym razem tez tak bedzie pogratulował takiego szczescia nic nie powiedział ze mam mniej jeść bo chyba musiałabym wogole nie jesc to sa predyspozycje a nie twoja wina Nie denerwuj sie rodzisz takie a nie inne i tylko sie cieszyc przynajmiej nie bedziesz szukać przepiórki w wózku odrazu bedziesz mała ślicznego kurczaczka ...

Normalnie niektórych lekarzy pod mur i na odstrzał nonsens rece opadają

Agatko - chyba nie mozna zmienic lekarza w szpitalu tutaj bo za kazdym razem jest inny przy wizycie.

Kurcze zapomnialam- Gratuluje SYNKA !!!!!

Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam z badań .... i prawdopodobnie będzie córeczka bo jajek nie widział. Mała była odwrócona dupcią, leżała sobie spokojnie na mnie.
A co do wymiarów dzidzi to HC: 178,8mm (20W+1D)
BPD: 48,2mm (20W+4D)
AC: 156,1mm (20W+4D)
FL: 32,8mm (20W+2D)
EFW: 362g
GAm: 20W+3D
EDm: 01/06/2009

reklama
Do góry