reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

CZeść dziewczynki.
Jak samopoczucie z rana? Bo u mnie kiepsko, właśnie wróciłam z wizyty u mojej gin i jestem załamana. Gin chciała sprawdzić tętno płodu tą magiczną maszyną, ale niestety się nie udało. Nie było słychać serducha maluszka :-( a na dodatek USG będę miała dopiero za 2 tygodnie bo nie było miejsca. Dziewczynki zdażyło się wam coś takiego że nie było słychać serca, bo ja jestem załamana i nie wiem co mam sobie myśleć o tym wszystkim.:-:)-:)-:)-(

Monika mozesz wejsc do kazdej przychodni i poprosić polożna o posłuchanie serduszka !!!! a w dowód wdzieczności kup czekoladki nie powinno byc problemu a problemy z posłuchaniem moga być nam wczoraj tez ciezko było złapać bo sie chował skubaniec za łożyskiem i wychwytywało puls łożyska nie malucha

reklama
Agata gratuluje synka.
Monika_M na twoim miejscu udała bym sie chociaz do szpitala zeby zrobili usg. Powiedz ze na wizycie nie było słychac tetna, ruchow nie czujesz a ginekolog nie ma usg.

No mi też gin powiedziała że przy tak małej ciąży mogło się maleństwo schować i nie mogły go zlokalizować i że tak się zdarza. Poczekam jeszcze trochę jak się nie będzie wierciło to zadzwonię do luxmedu i prywatnie na usg pójdę

No, Agata kolejny chłopak. Gratulacje. Niedługo drużyne piłkarską będziemy mogły stwożyć :-)

Monika nie martw się. Na pewno wszystko jest OK, ale jako że stres nie służy dzieciątku idź na to USG i się zaraz uspokoisz :-)

Monika_M mi na ostatnim badaniu też bardzo długo jeździła po brzuchu zanim usłyszałam serduszko i było słychać bardzo cichutko. Tak jak piszesz to jeszcze młoda ciąża i maluszek mógł odwrócić się pleckami, ale jak nie będziesz czuła ruchów to lepiej idź to sprawdzić dla własnego spokoju:tak: Będzie dobrze, zobaczysz:-)

agata gratuluję synka!!:-)

Ja po macierzyńskim wykorzystam wypoczynkowy a później idę na wychowawczy, tak jak z Majką:tak: U mnie po prostu babcie nie mogą się zająć maluchem a obcym czy do żłobka nie chcę dawać. Do obecnej pracy nie chcę wracać, więc w międzyczasie będę szukać czegoś innego.

witam w ten ponury dzien ,ktiry daje mi sie we znaki glowa peka i nie mam sily zeby za co kolwiek sie wziasc.okropnie.
agata gratuluje synka jak ja bym chciala juz wiedziec co tam u mnie w brzuszku jest,za to moj mezulek nie chce,chce miec niespodzianke.
ja po porodzie zamierzam isc na macierzynski a dalej nie wiem ale pewnie pojde na wychowawczy bo nie bede chciala malucha zostawiac samego z reszta nie mialabym za bardzo z kim a zlobek odpada.

Agata - gratulacje!!!!!!
Ja po macierzyńskim też chcę wykorzystać wypoczynkowy urlop a potem myślę że chociaż na trochę na wychowawczy śmignę...
Nie wiem jak to będzie finansowo wyglądać, troszkę się boję że z jedną pensją będzie nam ciężko, ale zobaczymy. A potem - mam nadzieję że Babcia będzie mogła zająć się Maleństwem, a ja wrócę do pracki... Ech, ciężka sprawa z tymi urlopami. Myslę że wszystko okaże się w praniu tak naprawdę.

Ja chyba zmienię szpital który wybrałam i w związku z tym, zmieniam gin. Zwłaszcza że do konca stycznia powinnam zapisac sie juz do szkoly rodzenia (tak mi powiedziala baba przez telefon) wiec jak juz wybiore szkołe rodzenia przy szpitalu to wolałabym przy tym w którym będę rodzić. Ech, kolejna trudna decyzja...

dziewczyny żłobki nie są złe wierzcie mi moja Ola chodziła do żłobka od momentu skonczenia pół roczku W żłobkach może byc tylko źle wykwalifikowana kadra Wszystko zależy od opini i pierwszego wrażenia jeżeli wchodzisz na grupe i słyszysz tylko płacz dziecka a opiekunki piją kawe odpuść sobie
Ja nie miałam złych doświadczeń z żłobkiem ... Może dlatego ze całe wieki moja babcia w nim pracowała :D i czesto zabierała mnie do niego znałam każdy zakamarek w nim a dyrektorka od lat sie nie zmieniła ...

reklama
Witajcie kobietki
agata gratuluje syna:-)

Monika co do bucia serduszka to to wszystko zależy od sprzętu i tak jak dziewczyny piszą zależy też jak maluszek się ułożył
Ale na twoim miejscu dla własnego spokoju przeszłabym się gdzie indziej albo poprostu poszła na usg, będziesz spokojniejsza
A co do ruchów to czy wcześniej już je czułaś czy narazie w ogóle, ja w pierwszej ciąży ruchy czułam dopiero po 20tyg a teraz już od 16 tyg, każda ciąża inna

Do góry