reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam

U nas wszytsko oki :tak::-)

Sorki, ze nie zaczesto tu bywam i znow nie jestem na bierzaco, ale mamy gosci :-) moj tata ze swoja partnerka przyjechali do nas noi nie ma czasu na internet :tak:;-):-)

wesolutka pisze:
martusia to kwestia różnic w opiece prenatalnej, myślę, że także przekonań o naturalnej regulacji poczęć (samoistne p.) i bezzasadności przeprowadzania usg w tak wczesnej ciąży. Słyszałam, że w Irlandii do 3 miesiąca w ogóle nie ma się kontaktu z lekarzem, a z położną tylko właśnie?
Masz racje.
Chcialaby tylko jeszcze inego potwierdzenia niz tylko pozytywne testy ciazowe ;-)
MAsz racje w irlandii do 3 miesiaca nie ma wogole kontaktu z lekarzem dopiero po 13tc dzwoni polozna(ktora prowadzi cala ciaze i bedzie przy porodzie) i umawia sie na wizyte. Pobiera krew i mocz do analizy, bada cisnienie i robi pierwsze usg. Badania ginekologicznego nie robai ponoc przez cala ciaze.

Pozdrawiam wszytskie ciezaroweczki

Gratuluje zaciazonym fasoleczek w brzuszku :-) :tak::-)

Trzymajcie sie i dbajcie o siebie :tak:;-):-)

reklama
Nieśmiało się dopisuję do "forumowania". Po pozytywnym wyniku testu cieszymy się z mężusiem z naszej pierwszej dzidzi strasznie. Jutro (mam nadzieję) potwierdzenie przez panią doktor mojego 6 tc.- ale z tego, co sama sobie wyliczyłam, termin na 19/20 czerwca 2009.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Witajcie kolejne nowe czerwcóweczki:-)

Wczoraj u nas było pięknie a dzisiaj od rana leje deszcz, kisimy się więc w domu:baffled: Dobrze, że chociaż Majcia jakaś taka dzisiaj grzeczna, nawet dała się rano ubrać bez buntu:-)

Idę kończyć krokiety, wczoraj naszykowałam farsz (opychając się przy tym kiszoną kapustą) a teraz tylko nasmażę naleśników, narazie:-)

agata077 ja dopiero od kilku dni mam takie zachcianki, może u Ciebie też jeszcze zawitają..chociaż w pierwszej ciąży miałam podobnie jak ty...całkowity jadłowstręt..no a teraz no jak tylko o czymś pomyślę...to normalnie ślinotok..no a te krokiety..no muszę dzisiaj zrobić...całe szczęście, że grzybki są w domu;-)

Tak się chwaliłam wcześniej nie czuję się świetnie itp...
Otóż pragne odwołać. Wczoraj i dziś czułam mdłości. I co najgorsze - około 10:00, jak juz byłam w pracy. jakby to było jakos jeszcze w domu, to mogłabym na spokojnie przeczekac, a w pracy tak nie bardzo.
Do tego byłam akurat na rozmowie u szefowej na jakiś bardzo ważny temat i nagle poczułam... KOSZMAR. Dobrze ze nie musiałam nagle biec do kibla wymiotować, bo by było zabawnie, zwłaszcza ze ja na razie nie chcę nic w pracy mówić.

margarytka - ja mdłości na razie nie mam (i oby ich nie było), ale zastanawiam się kiedy jest najlepiej poinformować szefa o tej niespodziance :szok:....Myślę, żeby poczekać do 3-go miesiąca, ale jak się znajomi wygadają to nie będzie zbyt elegancko ;-)

witajcie dziewczynki!

ja na szczęście nadal nie odczuwam żadnych mdłości i mam nadzieję, że to się nie zmieni ;-)
a teraz jestem w trakcie gotowania rosołku na obiadek, chociaż jak przeczytałam o tych krokietach sunnivy, to mi aż ślinka pociekła :tak:... może jutro też je zrobię?
życzę miłego dnia:-)

reklama
szefa poinformować najlepiej tak, aby koniec okresu wypowiedzenia przypadał po 12 tygodniu..jesli martwimy się o jakieś zwolnienie..a tak to myślę, że dla siebie warto to zrobić w miarę wcześniej...spokojne wyjścia na badania itd...

Do góry