reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ja powiem szefowi juz na poczatku listopada, a czeka mnie "wielka przeprawa", poniewaz to nowy szef i nowa praca. Tak sie zlozylo, ze przyjelam propozycje nowej pracy w trakcie pierwszych staranek i podpisujac umowe w polowie wrzesnie nawet do glowy mi nie przyszlo, ze juz moge byc w ciazy (to byl tzw. zloty strzal:-D:tak:) a i testy wychodzily negatywne, ale pewnie bylo jeszcze za wczesnie, bo juz dwa tygodnie pozniej wyszedl pozytywny:tak:. I teraz mam lekki stresik, ale wedlug niemieckiego prawa nie wolno mnie zwolnic, bo bedac w ciazy jestem pod ochrona ustawy o ochronie praw przyszlej matki, ale pewnie bede musiala sie niezle nagimnastykowac, by mu wytlumaczyc, ze moje zajscie w ciaze nie bylo podyktowana otrzymaniem nowej posady:baffled:

reklama
Mój stres przed powadomieniem szefostwa jest z kolei monsturalnie wielki:szok:....Z jednej strony wiem, że nic mi nie grozi, z drugiej jednak szef ma problem z małą ilością "rąk do pracy" i wiem, że przeżyje szok :szok:....No cóż, wiem, że mój stres nie pomaga mojej fasolce, ale tak już mam.... :-(

ja obecnie nie pracuje ale jak urodze musze cosik poszukac.Wiem ze bedzie trudno:-( bo prace juz dlugo szukam a jak zaczelismy staranka ok maja tego roku odpuscilam.Pozniej wyjechalismy zagranice na urlop i tez nie myslalam o pracy:-)

Witajcie dziewczyny:-)

Ja tak nieśmiało się dopisuje bo potwierdzenia jeszcze nie mam dopiero po 2 testach jestem pozytywnych oczywiście:-) wyliczyłam że to 8 tc a termin przypada na 9 czerwca ale boję się że lekarz nie potwierdzi chociaz piersi bolą senna jestem straszną zgage mam ale boli mnie podbrzusze czasem a nie wyczytałam nigdzie że jest to normalne:-( staraliśmy się 3 lata i boję sie rozczarowania:-(to moja pierwsza ciąża jeśli jest wogóle

Goldenka moze zrob bete hcg.
mi testy wychodzily negatywne ale czulam ze jest i beta to potwierdzila.Wedlu OM powinnam byc w 10tc a jestem w 8tc.

kochane dopisujcie sie do listy mamus czerwcowych

goldenka .............super ............9 czerwiec ...............fajna data ...............ja sie urodzialam 9tego hahah

dziewczynki mam pytanie .........jestem w 6tc i dzisiaj odebralam wyniki tsh
wyszło 6,55 , wiem , ze to za duzo , moja ginka bedzie we wtorek , do poradni k moge isc jutro
poradzcie bo w necie jest tyle sprzecznych informacji

mialam robione badania i wyszly
tsh 6,55ulU
ft3 3.29 pg/ml
ft4 1,09 ng/dl

normy dla kobiet w ciązy oczywiscie niższe
czy koras z was miala problemy z tarczyca?

reklama
a ja jestem w trakcie poszukiwań pracy, a to około jest mój 6-7 tc. ja najchętniej bym sobie odpuściła, ale wiem, że kasa by się nam przydała. boję się tylko, że nikt nie będzie chciał zatrudnić ciężarnej...:-( no ale zobaczymy...

Do góry