reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Basiaw - rany, jak czytałam Twój wpis to normalnie jakbym widziała siebie. Ja przedwczoraj wieczorem MUSIAŁAM NATYCHMIAST zjeść frytki. I jak mój mąż oświadczył o 23 że nie chce mu sie jechac juz nigdzie, to ja stanęłam jak taka bida i się popłakałam, twierdząc że w takim razie sama sobie pojade tylko zeby mi dał dowód rejestracyjny samochodu. Pojechalismy finalnie razem i o 23:30 wchłaniałam tłuste fryty z McDonalda az mi sie uszy trzesły :-D

a ja dzis o 2 w nocy oszamałam cukierki czekoladowe snily mi sie tak intensywnie ze sie obudzilam no i co mialam zrobic trzeba bylo zjesc dobrze ze choinka ubrana to podkradłam kilka :)

reklama
Dzisiaj byłam u lekarza....Maluszek ma 7cm, 13t2d...przezierność NT 1,9....martwie się czy to nie za wysoki wynik...5 dni temu NT wynosiło u mnie 1,2mm...wiem ze norma jest do 2,5...ale,ale....napiszcie jak było u Was...dzięki i buziaki

Ostatnia edycja:
U mnie i w jednej i w drugiej ciazy przeziernosć w 13tc była 2,4 cm i lekarz mówił, ze przzwidłowa więc nie masz sie czym martwić...

wszystkim czerwcóweczką życze zdrowych spokojnych świąt , leniu****cie dziewczęta ille sie da i spełniajcie wszystkie swoje zachcianki nawet te o 2 w nocy.:-):-):-):-):-).
chorowitką życze szybkiego powrotu do zdrowia a podróżniczką wygody i bezpiecznej podróży.czymajcie sie cieplutko dziewczęta i dozobaczonka po świętach.;-);-)

Załączniki

• 0.gif
    0.gif
    11,7 KB · Wyświetleń: 51
Wlasnie wrocilam z usg, dzidzius ma wymiary idealne jak na 17 tc, ale zupelnie nie pamietam jakie :), i wyglada na to ze jest caly i zdrowiutki. pani doktor zabraklo tuszu w drukarce i nie mam fotki:(. Nie wiem też czy to on czy ona, ale w gruncie rzeczy jest mi to zupelnie obojetne. Siedze teraz u rodzicow i objadam sie polskim jedzeniem, dzis sie wazylam - zobaczymy jak bedzie po swietach.Pozdrawiam was wszystkie bo odezwe sie dopiero w styczniu. Buziaki.

Hej laseczki

U nas wszytsko dobrze :tak:
Brzusio znow mi deczko wysadzilo :-) Juz widac nawet spod kurtki, ze w ciazy jestem :tak::-) Dzidzia w niedziele dala mi takie dwa kopniaki ze az zabolalo :-)Ale wiecie tak fajnie zabolalo hehe :tak::-)

A tak to net padl, komp trzebabylo przeinstalowac bo mlil jak cholerka, a poza tym to zakupy, sprzatenie i gotowanie i tak prawie juz gotowi do swiat jestesmy ;-)jeszcze tylko jutro i odpoczywamy cale swieta :-)

Jak znajde chwilke to zagladne jutro a jak nie no to buziam no i do po swiat ;-):tak:

ja też się melduje, dawno mnie nie było tutaj..ale nowa praca pochłonęła mnie bez reszty..mam nadzieje, że ja juz dobrze się zaaklimatyzuje, to będę miała więcej czasu aby tutaj z wami bywać;)

Póki co u nas wszystko dobrze, samopoczucie dopisuje, a brzusio jest już piekny, i od kilu dni noszę spodnie ciążowe:) cudo:)

Cześć Kochane!

Ja jestem już po badaniach - pobrali mi ze 3 litry krwi ;-) i 4 razy usiłowali zmierzyć ciśnienie, ale widocznie o tak wczesnej porze, jaką jest 9.15, moja krew nie ma ochoty za bardzo się cisnąć, bo pielęgniarka otrzymała wynik dopiero przy ostatniej próbie. No ale generalnie mocz i ciśnienie w porządku, a na wyniki badania krwi trzeba poczekać.
Miałam też robiony mały scan, trwało to może z 5 minut, albo i krócej, ale liczy się to, że wreszcie zobaczyliśmy dzidzię. Lekarz powiedział, że odpowiada normie wiekowej - tylko niestety nie określił mi dokładnie jaka jest duża, albo ja z tych emocji nie usłyszałam:-(. Mój M. widział, jak dzidzi biło serduszko i jak machała łapeczkami, ja trochę słabiej, bo ślepak jestem, a nie wzięłam ze sobą okularów:zawstydzona/y:
Następny scan mam umówiony na 11.03.09 - powinien być w lutym, ale wybieram się w tym czasie do Polski na jakiś czas, więc go przełożyliśmy:tak:Chociaż podejrzewam, że w Polsce pójdę sobie popodglądać dzidzię;-)
Zdjęcie wkleję pewnie dopiero po Świętach, bo mam jeszcze trochę pracy. Zresztą, kto tu zajrzy podczas Świąt?

reklama
W Wigilię Bożego Narodzenia

Niech Gwiazdka Pokoju drogę wskaże.

Zapomnijmy o uprzedzeniach,

otwórzmy pudła słodkich marzeń.

Niechaj Aniołki z Panem Bogiem,

jak Trzej Królowie z dary swymi

staną cicho za Waszym progiem,

by spełniać to, co dotąd było snami.

Ciepłem otulmy naszych bliskich

i uśmiechnijmy się do siebie.

Świąt Magia niechaj zjedna wszystkich,

niech w domach będzie Wam jak w niebie.

Mnóstwa spokoju i rodzinnego ciepła życzę Wam wszystkim ja, dzidzia i mój M.

Do góry