reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dominika spokojnych i białych swiat wracajcie szybko do nas :)

Kurcze jak ja wam zazdroszcze tych usg ja musze czekac az do lutego potem moze skusze sie na 4D tylko ze ono inaczej wyglada niz w pl nie mierza dzidzi nie sprawdzaja czy wszystko ok tylko pokaazuja ci glowke nozki paluszki i tyle wiec niewiem kolezanka ktora robila w pl i teraz tutaj byla zawiedziona wiec zobaczymy :)

moj piernik w piekarniku farsz skonczony mam nadzieje dzis na maly gwalt malzenski ostatnio jakos moj M byl anty wiec moze moze a juz tak mi sie hcce ze hej :D

reklama
agata 007 napisała-mam nadzieje dzis na maly gwalt malzenski ostatnio jakos moj M byl anty wiec moze moze a juz tak mi sie hcce ze hej :D[/quote]

oj jak ja ci zazdroszcze my niestety abstynencja az do odwołania.......

Hej dziewczyny ale się rozpisałyście !!!!:tak::tak::tak:
Ja wczoraj byłam na wizycie u mojego gina i naczekałam się 2,5h siedziałam tam od 14.00 do 16.30 :angry::angry::angry: No ale wkońcu mnie przyjął i siedziałam w gabinecie dokładnie 5 min :szok::szok: Kazał się tylko rozebrać, pogmerał coś z pół minuty, kazał się ubierać, wypisał skierowanie na badanie moczu i to wszystko. A ja mu na to czy USG będzie, a on że nie potrzeba chyba że chce posłuchać serduszka. No i maznął mi coś na brzuch i zobaczyłam moją kaczuszkę i serduszko. Myślałam, że coś podejrzę, ale akurat dzieciaczek pokazał tylko dupkę. Następna wizyta 15.01.2009 i wtedy powiedział, że poznam płeć dzieciątka.

Cześć!
Widzę, że nie tylko ja tak bardzo chcę poznać płeć :-) Wczoraj lekarka powiedziała mi na usg, że teraz niby widać, ale bardzo łatwo się pomylić i nawet nie próbowała podejrzeć, czy tam chłopiec czy dziewczynka :-(
No ale dla mnie to usg było ważne z tego powodu, że Mężuś pooglądał dzidziusia i może trochę bardziej uświadomił sobie, że on tam jest :-D
Pixello, mi również wyszedł dzidziek starszy niż z wyliczeń - ma 67,1 mm, co daje równe 13 tygodni. Tzn. dawało wczoraj, bo przecież wszystko się tak prędko zmienia... :tak:
Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia!

PS A u nas choinka już od zeszłej niedzieli :happy:

Dominika-Essex....szczesliwej podrozy i spokojnych, radosnych swiat.:biggrin2:
My choinke ubieramy zawsze w Wigilie rano wiec musze jeszcze poczekac. Z nosa mi sie leje ,dziewczyny tez jakos lepiej nie wygladaja ale mam nadzieje ze do Swiat bedzie juz dobrze. Ciagle jestem zmeczona ,cycki rosna, bola i swedza, a brzuch jak mi czasami na wieczorem wyskoczy to normalnie szok:szok:, jest 2 razy wiekszy niz rano. Dzidzia jest spokojna wogole jej nie czuje ostatnio lub tak delikatnie ,dobrze ze miałam USG 17 bo bym sie martwiła.

Ja dzis mam kolejne, już 5 albo 6 USG, ze względu na odklejającą się kosmówkę.Mam nadzieję że wreszcie gin pozwoli mi na dłuższe spacerki i wyjazd sylwestrowy. Siedząc w domku od dwóch ponad miesięcy nie odczuwam atmosfery świątecznej. Jedynie co na siedząco >2 godz. robiłam uszka i wypróbowałam przepis na sernik. Jakoś nie mam ochoty na wizyty w centrach handlowych, za często kręci mi się w głowie, a jeszcze te tłumy :). Pozostanie skorzystanie z cateringu.

Hej Dziewzynki,

Ja tylko wpadlam na chwile sie przywitac. Ciagle siedze nad ta baza danych i chyba zaraz sie poplacze;( Nic mi sie nie zgadza i musze caly zas cos poprawiac :-( Mialo by gotowe na rano a wyjdzie tak ze jeszcze w weekend bede na tym siedziala. A Buuuuuuu!!!!!

Cześć dziewczynki.
Jak tam samopoczucie z rana? Ja już sobie odpoczywam na zwolnieniu bo mnie praca nerwowo by wykończyła. Jutro chyba sobie ubiorę choinkę, oczywiście jak mi mąż meble poprzestawia ;-) bo z dużą choinką na 25 metrach mieszkania to poszaleć nie można:-), no i niestety choinka będzie u nas ostatni rok chyba że warunki lokalowe nam się poprawią (a na to się nie zanosi).
Pozdrawiam cieplutko

No u mnie dziś nienajlepiej fasolce niesmakowało śniadanko obiad też - a teściowa tak się postarała z obiadkiem. czasem niedaje sobie rady z tymi mdłościami mam nadzieje że wkrótce miną. Dziewczyny czy cherbatka miętowa może zaszkodzić maleństwu?????????????

A u mnie dziś od rana pada śnieg!

Załączniki

• 111.gif
    111.gif
    31,4 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Dziewczyny czy cherbatka miętowa może zaszkodzić maleństwu?????????????

Raczej nie, ale jak masz zgagę to może ją wzmocnić.

Ja właśnie wróciłam z zakupów, próbowałam sobie kupić sweterek i we wszystkim wyglądam jak hipopotam:(. Niewiele jest seksownych rzeczy na dużą mamę z ciążowym brzuszkiem:-(. Kupiłam jakąś bluzeczkę ciążową i podkoszulek w H&M, co jeszcze nie wyglądały tak strasznie ale jestem zdołowana. Nie wiecie w jakich sieciach sklepów mają fajne ciuchy ciążowe?

Do góry