reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Cypisia ja też sie w ciazy nie czuję, nie mam objawów, piersi nie bolą, brzuszka nie mam, nie przytylam, zachciewajek nie mam, więcej nie wcinam, siku w nocy nie robię, spiaca nie jestem...na szczescie usg jutro....nawet luteina objawów nie zaostrzyła

reklama
Hej Wam,
Anavel - nie wiem czy skrzyżowanie nóg wpływa na dziecko, ale zwiększa prawdopodobieństwo żylaków - w ciąży to ryzyko jest większe.

Czy to normalne że dzieciaczek w brzuchu aż tak się wierci? Wczoraj nie spałam do pierwszej i cały czas brykał, no moze z kilkoma przerwami.

Co do dobrych rad, to wszyscy mi każą ziółka pić bo to zdrowe, kiedy ja im tłumaczę że ziółka nie zostały przebadane jaki mają wpływ na ciążę i taka herbatka z liści malin może być straszliwa w skutkach to mi nie wierzą...

Pixella i Cypisia - żeby Wam czas do tego USG szybko płynął, a potem żebyście odetchnęły z ulgą.

meva surowe żółttko? no chyba by sie salmonellą zarazić....:tak:
ja głupot nie słucham ciaza normalny stan wiec i zachowanie normalne, trochę bardziej uwazam by nie dzwigać i nie przebywac w skupiskach zarazków i tyle...

ostatnio rozmawiałam z m o 5 dniowym wyjeździe w lutym w góry, pojechałabym pociagoem do krakowa i by mnie odebrał bym nie musiała 5 h trzaść brzucha w samochodzie....a te nasze Polskie drogi, porażka....wiki by zobaczyła góry a m ze znajomymi pouczył by się jazdy na nartkach....jak byłam w ciazy z wiki tez był, a ja zostałam wtedy w domku bo to był juz 34tc i nie ryzykowaliśmy wspólnego wyjazdu

Dzienoberek dziewczynki,
Ja wzoraj troche zgrzeszylam bo zazwonilam do pracy i powiedzialam ze zle sie czuje i bede dopiero ok poludnia:zawstydzona/y:- Tak na prawde to gadalam dzien wczesniej z kolezanka z Holandiii na skypie prawie o 24.oo i nie moglam sie podniesc.Miala troszeczke wyrzutow sumienia ale dzidzi tez sie przyal sen:D

Pixella- swierze powietrze dobrze Ci zrobi tylko sie nie wspinaj:tak:
Meva- ja pije cherbatke rumiankowa- podobno oczyszza drogi moczowe i jest w ciazy ok.
Kasia-Irlandka- my jeszcze zadnych zakupow na swieta nie ay :(

Anavel- czytam Twojego posta w pracy z noga na nodze i teraz sama zaczynam sie zastanawiac.
Martusia- mam nadzieje ze Twoj az znajdzie szybko prace. My tez czekamy do 23.12 i albo m wroci z pracy z nowym kontraktem albo z wypowiedzeniem :(

Cypisia- nie wie ska bierzesz energie. Ja co orawda nie zasypiam juz gzie sie da ale jakos nie mam sily w tygodniu na porzadki.

KluseczkaS wspinac sie nie bede, zima w górach hehe, nie ma mowy..ale pod wyciagem z ciepłą herbatka napewno posiedze i porobię fotki jak m zalicza kolejne wywrotki :-)....

Podobno herbatka z lisci malin pomaga w latwiejszym i szybszym porodzie. W internecie mozna znalezc wiele informacji na ten temat. Czy zostalo to medycznie potwierdzone, tego nie wiem. Podawane sa tez rozne terminy od kiedy mozna zaczac pic ten "eliksir" ;-) Jedni podaja ze od poczatku ciazy, inni ze dopiero w III trymestrze. Poki co pije najzwyklejsza herbatke!

Od 35 tygodnia mozna pic ale to trzeba co najmniej 4-5 dziennie aby zaczela sie rozluzniac szyjka macicy. A gdy sie zaczna skurcze nalezy pic czesto zamiast wody bo wzmacnia skurcze. Ja stosowalam w pierwszej ciazy.
Czy pomoglo? Jakos mi sie nie wydaje. A w ostatecznosci skurcze wogole znikly. Jedno jest pewne przed 34 tygodniem nie mozna pic herbaty z lisci malin.

Anavel - pierwsze slysze, wiem, ze moze miec to wplyw na zylaki jak juz wspomniala Meva. W pozniejszej ciazy w moim przypadku bylo to nie do wykonania.

Cypisia - jak tak patrze na Twoje zdjecie w profilu to faktycznie Twoje oczka.
Ogolnie zazdroszcze Ci energi, ja juz wprawdzie mam wiecej sily niz na poczatku ale to jeszcze nie to.

A dla dziewczyn w UK mam dosc przyjemna informacje :)

Mianowicie, kobietki ktore maja termin porodu po 6 kwietnia 2009 roku otrzymaja 190F od panstwa na zdrowy tryb zycia w ciazy.Health in Pregnancy Grant (HiPG). Mozna sie ubiegac o druk po 25 tygodniu ciazy u poloznej. Wypisac forme, ktora podpisuje polozna lub GP wyslac i czekac na pieniazki. Nie wazne ile kto zarabia i tp. Trzeba byc tylko legalnie. Wiecej info bedzie w styczniu ale podaje stronke, na ktorej znajdziecie te informacje. :-):-):-):-):-):-):-):-)

Health in Pregnancy Grant - Information for Midwives and Doctors

A dla dziewczyn w UK mam dosc przyjemna informacje :)
Mianowicie, kobietki ktore maja termin porodu po 6 kwietnia 2009 roku otrzymaja 190F od panstwa na zdrowy tryb zycia w ciazy.Health in Pregnancy Grant (HiPG). Mozna sie ubiegac o druk po 25 tygodniu ciazy u poloznej. Wypisac forme, ktora podpisuje polozna lub GP wyslac i czekac na pieniazki. Nie wazne ile kto zarabia i tp. Trzeba byc tylko legalnie. Wiecej info bedzie w styczniu ale podaje stronke, na ktorej znajdziecie te informacje. :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

A ROI nie ma :-(

reklama
Do góry