reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Mi w pl przy ostatniej ciazy tez zalozyli po 12 tygodniu ciazy lekarz tlumaczyl ze wtedy ma pewnosc ze wszystko jest na miejscu a w razie czego jest masa papierów do wypelniania wszystko zalezy czy chce im sie pisac czy nie wiec cypisia teraz juz musisz dostac a usg napewno przez brzuszek :)

reklama
Cypisia to USG zależy od lekarza, bo ja byłam w 13 tyg 2 dni i robił mi USG przez pochwę. Na wydrukowanym zdjęciu było widać tylko główkę i kawałeczek tułowia. Myślę, że przez pochwę było bardziej dokładniejsze, bo więcej widać i mógł dokładniej zbadać maluszka, powiedział, że przeziernośc karkowa OK. Teraz idę 18 grudnia i też jestem ciekawa jak zrobi mi USG, bo brzuszek już mam więc chyba przez brzuszek zrobi mi USG.:-)

zielona ja tez mam wizytę 18 grudnia i usg....

a ja teraz juz w 11tc miałam usg przez brzuch....a w ciazy z wiki w 7tc widziałam tez przez brzuch wike miała 9mm potem w 13tc miałam usg przez brzuch i było świetnie wszystko widac więc teraz tez bedzie przez brzuch ....

Z tymi kartami ciążowymi to jest tak, że lekarze chca sobie obniżać statystyki poronień - dlatego zakładają w 12 t.c. dopiero.

Ja w 14 t.c. miałam USG i takie i takie, ale to pewnie z powodu krwawienia - lekarka chciała znaleźć przyczynę, ale i tak nie było widać.

dziewczyny ja też idę 18 grudnia, a jeżeli nie mam praktycznie w ogóle brzuszka to też mogę mieć badanie przez brzuch?:zawstydzona/y:
Za chwilkę jadę do mamusi na wyżerkę :) mój facet pojechał na zajęcia, a ja co tak sama będę w domu siedzieć:-D Wieczorem wychodzę z moją psiapsiółką w mojej małej miejscowości na soczek do baru ( całe szczęście że nie można tam palić, bo już bym pewnie nie poszła). Jestem ciekawa, czy może też pochodzicie z mniejszych miejscowości i u was też tak szybko rozchodzą się wiadomości na temat waszego stanu błogosławionego :szok: Ja jak pojawiłam się tam tydzień temu, to na początku byłam bacznie obserwowana (czy widać już brzuch) a potem co odważniejsi po piwku składali mi gratulacje. W sumie to pozostało mi tylko śmiać się z tego dziwnego zachowania ludzi:confused: A wy jakie plany na weekend?

Dziewczyny, z tym USG dopochwowym to wszystko zalezy od jakosci sprzetu i umiejetnosci sonografa.
Ja mialam pierwsze usg (prywatna klinika) na poczatku 7 tyg, normalnie przez brzuszek i wszystko bylo widac nawet slychac bijace serducho.
Zaznacze jeszcze, ze ja do szczuplych nie naleze. ;-)

Witam drogie kolezanki ;) Mam na imie Kasia i od jakiegos czasu podczytuje was, i postanowilam ze tez cosik skrobne :) Ja ostatnio usg mialam robione 3 dni temu, 15 tc(liczony od OM) i bylo robione przez powloki brzuszne.Dzidzia juz jest dosyc duza takze ladnie widac :), pomimo tego ze anorektyczka nie jestem.
W 6 tc tez przez powloki brzuszne i tez bylo widac fasolke i serducho jak bije. A w 13 tc transwaginalne i tez bylo ladnie widac, podejrzewam ze lekarka uzyla tego sposobu zeby dokladnie okreslic przeziernosc karkowa.

Hej dziewczynki,

Czekalam caly dzien zeby podzielic sie z wami wiadomoscia ale moj maz skanowal dyski i nie mozna bylo nic robic na komputerze caly dzien.

Rano bylismy u lekarza- nasza dzidzia ma 8.1 cm i wg USG mam teraz termin na 8 czerwca a wg pierwszego mialam na 17:szok:. Widzielismy jak sobie lezala z raczkami do gory a potem Pani doktor musiala ja troche poopkrecac. Tez mialam USG dopochwowe zeby dobrze bylo widac przyziernosc karkowa. Na koniec dostalismy plytke z calym USG:tak:Chcialabym wam pokazac ale nie wiem jak:dry:. Moj maz oczywiscie zobaczyl lokiec i stwierdzil ze to wacus ale tak na prawde jeszcze za wczesnie zeby zobaczyc czy chlopczyk czy dziewczynka.

Pozdrawiam Was wszystkie

O rany, taki filmik musi być wspaniałym prezentem :tak:
Kluseczko, może wrzuć na youtube albo wrzutę czy coś podobnego i linka daj? :happy:
Miłego wieczoru! :happy:

reklama
czesc Mamusie....ale sie napisalyscie ostatnimi czasy...staram sie na biezaco czytac ale nie zawsze mi sie udaje :) Nie odzywam sie bo jakos nic takiego sie nie dzieje...czuje sie bardzo dobrze....jakbym w ogole w ciazy nie byla :confused: Zero mdlosci, apetyt sie poprawil, mam wiekszego powera ale z drugiej strony nadal szybko sie mecze :) No i cycki starsznie caly czas bola :-) Brzuszek jakos mi nie rosnie, nie tyje, nie czuje Maluszka....czy to normalne??? Konczy mi sie zwolnienie ale szczerze mowiac to w ogole nie odczulam ze mialam wolne....caly czas zabiegana :szok: No ale szafa w sypialni zamontowana i nawet rzeczy juz zapakowane...w koncu reklamowki i kartony poznikaly i jest miejsce na choinke....chyba w przyszla niedziele bedzie przywieziona...smutno tylko ze mezusia nie bedzie z nami w swieta :-(
Poza tym zastanawiam sie nad zmiana lekarza bo jakos mi ten moj nie pasuje...musze wywiad przeprowadzic wsrod kolezanek i jakiegos inego znalezc. Planuje popracowac tydzien i znowu isc na zwolnienie do 5 stycznia :-)
Juz sie nie moge doczekac USG...na razie mialam tylko jedno zrobione. A kolejne nie wiem kiedy...mialo byc w styczniu ale jak lekarza zmienie to moze bedzie szybciej:-) A co do karty ciazy to juz na pierwszej wizycie lekarz mi zalozyl a byl to jakis 6-7 tydzien ciazy.
No dobra wracam do lezenia bo dzisiaj mialam niezla wycieczke...jakies 300 km zrobilam autem jako kierowca i czuje sie naprawde zmeczona:hmm:
No to 3majcie sie cieplo :blink:

Do góry