reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Ja mam pytanie? Czy podzielilyscie sie juz wiadomoscia ze znajomymi rodzina itd. Ja mam ochote obwiescic to calemu swiatu ale boje sie jeszcze i na razie wie moj maz mama i szefowa.

reklama
Ja mam pytanie? Czy podzielilyscie sie juz wiadomoscia ze znajomymi rodzina itd. Ja mam ochote obwiescic to calemu swiatu ale boje sie jeszcze i na razie wie moj maz mama i szefowa.

Ja też mam ogromną ochotę powiedzieć już wszystkim, ale mąż chce poczekać do poniedziałku (pierwsze usg:-)) i wtedy chcemy pojechać do rodziców moim i męża. Moja siostrzenica już wie i chyba dzisiaj powiem jednej z sióstr (ona też się starała o dziecko i chyba będzie lepiej jak jej powiem wcześniej). Tak poza tym to będę już niedługo musiała powiedzieć w firmie, w której od listopada zaczynam nową pracę, a to już nie będzie takie przyjemne:-(

hej dziewczynki :)

Kluseczka ja juz powiedzialam komu chcialam przedewszystkim starszym dzieciom i u siebie na uczelni z tego wzgledu ze czasami nie bede mogla byc na zajeciach :(

Ja czekam do nastepnego USG czyli 1 listopad. Wtedy powiem rodzinie, reszta dowie sie pewnie dopiero w 12 tygoniu. Agata 007 ja tez powiezilam w pracy na wczesniej zebym czasem sie mogla zerwac. Chociaz chce pracwac oka sie da. Miczel glowa do gory co by nie bylo to jestes teraz troche pepkiem swiata i pod ochrona wiec nie wiem jak to wygladda w Polscce w tej chwili ale nie powinni Ci robic problemow.

Miczel glowa do gory co by nie bylo to jestes teraz troche pepkiem swiata i pod ochrona wiec nie wiem jak to wygladda w Polscce w tej chwili ale nie powinni Ci robic problemow.

Kochana rzecz w tym, że ja jeszcze u nich nie podpisałam umowy i trochę się obawiam, że nie będą chcieli ze mną współpracować:-( Chociaż z drugiej strony to mam taką cichą nadzieję, że to porządna firma i problemów robić nie będzie, a raczej cieszyć się szczęściem innych:tak: Poza tym wszystko się jakoś ostatnio tak układa, że chyba nie może się teraz to popsuć:-) Ja przynajmniej tak staram się myśleć - ciąża zdecydowanie dodaje mi wiary, że wszystko się jakoś ułoży - przecież Maleństwo jest teraz najważniejsze, niezależnie od tego co się zdarzy:tak:
Pozdrawiam Was Kochane:-) Coś malutko nas tutaj:-(

Miczel to nie mów nic narazie ale dowiedz sie jak to jest u Was w kodeksie pracy w pl jest tak ze po 3 miesiacu ciąży pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic w Anglii z tego co slyszalam jest ochrona od pierwszego tygodnia

Miczel to nie mów nic narazie ale dowiedz sie jak to jest u Was w kodeksie pracy w pl jest tak ze po 3 miesiacu ciąży pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic w Anglii z tego co slyszalam jest ochrona od pierwszego tygodnia

No niestety chyba nie uda mi się nie powiedzieć o tym, bo dostanę skierowanie na badania:-( A poza tym chyba nie mogłabym ich tak oszukać - zaczynam dopiero pracę u nich i nie wiem czy przedłużyliby mi umowę, gdybym już na samym wstępie ich okłamała i powiedziała kilka dni po podpisaniu umowy, że jestem w ciąży. Nie chcę tak zaczynać współpracy, nawet jeśli nie będą mnie chcieli przyjąć. Myślę sobie, że uczciwość popłaca i w tym wypadku mi pomoże. Spojrzą na mnie inaczej - że nie chciałam za wszelką cenę podpisać umowy, a później korzystać, tylko dałam im wybór i uczciwie powiedziałam od razu:tak:
Dzięki dziewczynki:):-) Miło się podzielić swoimi troskami, no i szczęściem rzecz jasna.

Witam i pozdrawiam serdecznie wszystkie nowe "nosicielki:-);-)"

Mdigirl; Bylam w troche podobnej sytuacji. Lekarze w Pl wmawiali mi ,ze nie moge miec dzieci:sorry2:.Teraz jeste juz W drugiej ciazy:-),Pierwsza byla ksiazkowa,tylko mialam komplikacje przy porodzie:angry: ale winie za to Niekompetentna polozna i niedoswiadczonego lekarza:wściekła/y:.Druga mam nadzieje tez bedzie bezproblemowa.:happy:porod tez:sorry2:

Irka 252; Daj znac co powiedzieli w szpitalu:unsure:.Trzymam za Ciebie kciuki.

Witam i pozdrawiam serdecznie wszystkie nowe "nosicielki:-);-)"

Madigirl; Bylam w troche podobnej sytuacji. Lekarze w Pl wmawiali mi ,ze nie moge miec dzieci:sorry2:.Teraz jeste juz W drugiej ciazy:-),Pierwsza byla ksiazkowa,tylko mialam komplikacje przy porodzie:angry: ,ale winie za to niekompetentna polozna i niedoswiadczonego lekarza:wściekła/y:.Druga mam nadzieje tez bedzie bezproblemowa.:happy:porod takze:sorry2:

Irka 252; Daj znac co powiedzieli w szpitalu:unsure:.Trzymam za Ciebie kciuki.

reklama
Czesc kochane;
czytam was teraz tylko w pracy, bo w domu mi odcieli internet.
Chcialabym przede wszytskim pogratulowac wszystkim nowym czerwcoweczką.
Ja ide na USG dopiero za tydzien, straszie sie wszystko dluzy:no:
pozdawiam wszystkim;
milego dnia i samopoczucia:-)

Do góry