reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

No z Karlitą bedziemy styczniówkami :) mi przydałaby się córeczka, a Karlita pewnie by synka chciała hehe. Zobaczymy jak wyjdzie.
Mój syncio narazie jeszcze nie chodzi jest prawdziwym leniuszkiem, wszędzie woli na czworaka dojść, ale tez chetnie przy meblach chodzi, no i wdrapuje sie sam na kanapę hehehe.

No to troszke mnie pocieszylas bo Gabi tez jeszcze nie chodzi,ale ona to jakby sie bala,jak ja puszcze stac sama to krzyczy i zaraz siada,widocznie jeszcze nie pora na nia:-)

Zazdroszcze Wam dziewczyny brzusiow,to najcudowniejsze uczucie miec pod sercem ta malenka istotke,u mnie narazie dwojka wystarczy,ale kto wie moze za pare lat bedzie mi dane jeszcze przezyc te wzroszajace momenty:-)

reklama
karlita- gratulacje. Chcecie wiedzieć płeć? Jeśli tak to pochwal się nam. No i jak starsza pociecha?daje mamie wytchnienie?

jasne ze chcemy ;) ale tylko z czystej ciekawości ;) bo w sumie obojętne nam co będzie OBY ZDROWE ;)

oczywiście byłoby idealnie gdyby udało się załatwić parkę czyli teraz mógłby być chłopiec ;) ale dziewczynki są rewelacyjne i miałabym już wszystkie ciuszki ;)

No to troszke mnie pocieszylas bo Gabi tez jeszcze nie chodzi,ale ona to jakby sie bala,jak ja puszcze stac sama to krzyczy i zaraz siada,widocznie jeszcze nie pora na nia:-)
to już niedługo Ci wystartuje ;) u nas w ciągu 3 tygodni gabi zaczęła chodzić od momentu samodzielnego stania :) na poczatku bardzo się bała i od razu szukała podparcia ;) a teraz to już kamikadze ... wszędzie jej pełno wszędzie wstaje i idzie czasem za nią nie nadążam

mamy teraz bunt rączkowy bo mała wszędzie chce CHODZIĆ!! oczywiście zaliczając wszystkie kwiatki, listki, kamyczki wszystko podnosi pokazuje ...

wczoraj jak byliśmy w Nałęczowie to kursowała między kaczkami ;)

poniżej foteczki ;)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

i co nowego Gabi nauczyła się dawać całusy :) i ma dużą frajdę jak się z nami droczy że nie da całusa :) jest tak słodka ze szok!!
z westchnieniem wspominam czasy raczkowania ;) hehehehe

zielona mamy dużo wspólnego jeśli chodzi o planowanie ciąży ;) heheheh

Dziewczyny powiem wam jeszcze ze dobra decyzje podjelyscie co do drugiego dzidziusia:-)Miedzy moimi corciami jest tez taka sama roznica wieku jak bedzie u Was i powiem Wam jak widze jak moje male sie kloca:-) zloszcza na siebie a zaraz potem przytulaja,nie ma chyba piekniejszego i bardziej wzruszajacego widoku:happy:

Dziewczyny gratuluje nowych istotek w brzusiu, !!
Ja osobiscie nie wyobrazam jakbym miala miec teraz takiego drugiego brzdaca jak Kornel, chyba bym nie wyrobila,
Kornelcio jeszcze nie chodzi, zaczal stawac przy wersalce ale sie jeszcze chwieje , jest dosc wysoki i chyba mu trudno zapanowac,

Dobra uciekam jestem padnieta, mialam sezon ogórkowy :-)

my tez sie wybieramy do Nałeczowa, :-D

Pozdrawiam

a moj Fifi jak ruszył z miejsca tak biega i biega po całym domku. długo długo nic, aż nagle z raczkowania przeskoczył do latania.
Po domku sam chodzi ale na dworze za jedna rączkę woli :]

Mój w domu biega, w ogródku u teściów też. A na placu zabaw i spacerkach nie czuje się pewnie i woli za rączkę jedną grzecznie z mamą chodzić.

Cieszcie się dziewczyny,że Wasze maluchy chcą chodzić na dworze grzecznie za rączkę, bo moja mała odkąd zaczęła chodzić, to nie lubi chodzenia za rączkę wyrywa się i woli biegać sama. Spacerki to wyglądają tak,że ona wszystko podnosi z ziemi bierze do buzi wszystko ją wkoło interesuje i nie ma mowy o grzecznym chozeniu do przodu tylko na boki:tak::-D.

Witajcie dziewczyny. Jestem mamą 13-miesięcznej Lenki. Moja córcia też zaczyna stawiać pierwsze kroki :tak:z czego się bardzo cieszymy, poza tym to mała rozrabiara, ma charakterek i nie znosi zakazów:-D (jak chyba większość maluchów). Przy okazji pozdrawiam wszystkie mamy z czerwca 2009.

Dziewczyny powiem wam jeszcze ze dobra decyzje podjelyscie co do drugiego dzidziusia:-)

też tak myślę :-D

Dziewczyny gratuluje nowych istotek w brzusiu, !!
Ja osobiscie nie wyobrazam jakbym miala miec teraz takiego drugiego brzdaca jak Kornel, chyba bym nie wyrobila,

poczatki na bank będą trudne ;)
ale powiem Wam ze gdyby Gabi była inna to moze byśmy się nie zdecydowali ale jest już taka "samodzielna" usmiechnięta, nie marudzi bez powodu chyba ze ma gorsze dni :tak:

my tez sie wybieramy do Nałeczowa, :-D
hej też byłam ostatnio w Nałęczowie :)

zapraszam do Lubelskich mamusiek :)
często się spotykamy mamy różne spotkania tematyczne w sierpniu spotkamy się z fizjoterapełtą we wrześniu z logopedą :) ZAPRASZAM :)

Witajcie dziewczyny.

witamy :)

Gabi też ma charakterek ;)

dziewczynki a jak u Was z ząbkami ??

nam idą po mału dwie czwórki po prawej stronie i dolna i górna ... dziąsełka napuchnięte ale nic jeszcze nie widać dłuuuga droga przed nami :)

ogólnie mamy już 8 pięknych ząbków

reklama
U nas tez 8 zabkow juz mamy,,,,a pewnie nastepne w drodze bo Gabi od p[aru dni znow marudzi,nie je ...ale sie te nasze biedactwa musza nameczyc...:-(Gabi wogole przechodzi ciezki okres,jeszcze sama nie chodzi a juz by chciala,wiec tylko jeczy za albo ciagle wisi na mojej nodze i wola zeby ja nosic,wezne ja na rece ona znow chce na ziemie i tak na okraglo...

Zaczyna ladnie mowic ,potrafi powtorzyc dwa wyrazy,a pare juz sama powie ze zrozumieniem np: nieciem:-)mama daj,tata, jedzie tata dzwoni ciem mniam mniam:-) tak ze moje dziecko pewnie szybciej zacznie mowic niz chodzic:-)

Do góry