reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

U nas w porządku. Adaś odpukać nie choruje. Chodzić też jeszcze całkiem nie umie. Ale stać bez trzymanki to perfekcyjnie potrafi. Nawet stoi przed tv i tańczy.Kroczki stawia narazie 2 góra 3. Nie zapuszcza się dalej. Za to w raczkowaniu tez jest miestrzem-dosłownie mknie między nogami.
Nie mogę się doczekac jak zaskoczy nas i przejdzie dłuższa trasę.
Wogóle fajny się zrobił dzieciaczek z niego. Mimo ząbkowania-jest bardzo wesoły,rozgadany i dopisuje mu apetyt.

Co do jedzonka. No to różnie-jak mamy coś cięższego na obiad to słoiczki a jak jakas zupka to ostatnio zjada z nami. On lubi berdzo zupki mamusi. Szczególnie jak jest jakis makaronik,ryż czy ziemniaczek. Chyba te zabki tak mu dały popalić to lubi z nich korzystać.
A owocki to korzystamy,że sezon jest i je świeże. Jak nie było jadł słoiczki.

reklama
My już wczoraj po urodzinkach, księżniczkowych oczywiście :) różowe jedynki zwisające z sufitu baloniki z księżniczkami i inne akcesoria :) Maleńka była tak podekscytowana że ledwo co poszła na swoją trzecią drzemkę :) Duma mnie rozpierała.
Maleńka już chodzi od 3 tygodni nawet biegać się nauczyła :) zęby już trzonowe 3 ma :) Mówić to tylko "mama" "tata" "baba" czasami "daj" dogadać się z nią idzie bo dużo rozumie i kiwa głową "nie" bądź "tak"

Cześć dziewczynki.
Fifi dzień po swoich urodzinach zaczął chodzić i teraz już smiga gdzie chce, największą radochę przynosi mu uciekanie od mamusi :-)
W domu nie mamy schodów ale u znajomych jak zobaczy schody to są one jego najlepszą zabawą...zasówa po nich że szok.
Z jedzeniem to różnie bywa.... jeśli rodzice jedzą coś przyzwoitego to Filip z nami a jeśli nie to wcinamy słoiczki, ale mamusi zupka jest o niebo lepsza od słoiczkowych.
Jutro nasz wielki ale i ciężki dzień....wracamy do PL. Także pomęczymy się około 10 godzin w różnych środkach lokomocji brrrrr
Dziadki pierwszy raz po 9 miesiącach zobaczą swojego jedynego wnusia.... Coś czuję, że będę miała troszkę luzu -zanim się nacieszą maluchem:-D
Tyle u nas...odezwę się z POLSKI.
PS. na badanie serduszka udało mi się zarejestrować dopiero na 19 lipca(prywatnie a tyle trzeba czekać).
pozdrawiam wszyskie mamuśki i do następnego razu

U nas urodzinkowa impreza byla dopiero w niedziele bylo tloczno z dziecmi okolo 35 osob ale impreza bardzo udana mala dostala mase prezentow:-)

Wychodza jej zabki wiec od paru dni znow masakra marudzi na okraglo,jeszcze nie chodzi,dostala fajny chodzik na urodziny mam nadzieje ze cos jej w tym pomoze.

Kami zabierz malemy jakies nowe zabawki ksiazeczki,bedzie sie mial czyms zajac w czasie podruzy,dziadkowie pewnie nie moga sie Fifiego doczekac:-)

Hej mamunie,czasem was poczytuje ale jakieś pustki u was. Moja dama już też śmiga odważyła się puścić w swoje 1urodziny a teraz trzeba wszystkie szafki zaklejać ale się ciesze bo chodzenia za rękę już mnie męczyło...:-)

Załączniki

• Zdjecia%20%281%29.jpg
    Zdjecia%20%281%29.jpg
    95,3 KB · Wyświetleń: 60
  • Julia%20Roczek%20079.jpg
    Julia%20Roczek%20079.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 55
CZesc Dziewczynki

Emilka to nie tylko podczytuj, ale napisz cos czasem to sie moze ruch zwiekszy w koncu , kazda podczytuje ale nikomu sie nie chce pisać, a może wart znowu ożywić forum?:confused: A co eszta, czy odzywaja sie jeszcze Ewcia , Minutka, Kalina, czy juz etam?

Myśle ze juz kazda z nas ochlonela troche przez ten rok ;) hahahah

No moj Kornelcio czyni postepy , zaczal raczkować, ale do chodzenia to jeszcze chyba daaaaleko,

Ostatnio zrobilam mu pulpety z piersi kurczaka, ale wcinal , az bylam dumna z siebie:tak:
Czy wy juz dajecie swoim maluchom, jakiez smaozne kotlety, pierogi i itp. bo ja to jakos tak sie chyba za bardzo ze wszystkim dygam ( tzn chodzi mi o jedzenie)

A i uwaga, dzisiaj dokonalismy z mezem zakupu, basen dla Kornelcia dmuchany ;) znowu zapowiadaja upały :tak::tak::tak:

Tacjana moja Gabi je juz wszystko praktycznie od paru miesiecy,oczywiscie nie daje jej chipsow fasoli itp; ale jako tako zadnych klopotow zoladkowych nie ma,Gabi tez jeszcze nie chodzirobi pare kroczkow kolo mebli i tyle,raczkuje ale woli przesuwac sie na pupie,slicznie zaczyna mowic,duzo powtarza za mna i za Viktoria.

Basen tez mamy Gabrysia z Vika najchetniej by z niego nie wychodzily:-)

Witam z upalnego Poznania.
My też mieliśmy małą imprezę urodzinową w weekend. Naszukałam się świeczek "jedynek" i nie znalazłam z Kubusiem. Ostatecznie zawisła girlanda "Happy Birthday", z balonami z rysunkiem samochodzików. No i tort zamówiliśmy z Zig Zac Mc Queen + świeczka wbita w ferrari.
A dziś wreszcie zamówiłam fotelik rowerowy, wybór padł na Hamax siesta. Przymierzałam się i przymierzałam do tego zakupu, ale dopiero teraz jestem pewna ,że młody w nim będzie ładnie siedział ew drzemał (fotelik się odchyla o 22 *).
Poza tym nic nowego. Dawid jak zaczał się przemieszczać na czworakach, tak kontynuuje. Jeśli ma coś w ręku, to kombinuje na pupie, podpierając się nogą. Chodzi bokiem przy meblach i czasami jak się zapomni przy pchaczu przejdzie kilka kroków. Ostatnio nauczył się schodzić z łóżka tyłem i strasznie mu się to spodobało=ćwiczy przy każdej okazji.

U nas imprezkę urodzinową mieliśmy w sobote. Skromnie w gronie bliskiej rodziny.
W roczek coś małego tknęło i zaczął chodzić. Tzn. wcześniej troszkę się puszczał. Ale w ten specjalny dzien-jakby wiedział,że to jego święto. Normalnie zaczął się popisywać. Teraz normalnie biega po mieszkaniu. Myslałam,ze jeszcze nie będzie chodzić-a jednak się odważył. Teraz nawet jak się wywróci to się smieje. Boje się tylko,ze się strzaska i się zrazi. Jak miał 9 miesiecy zaczął się puszczać i potem się wystraszył upadku.

reklama
CZEŚĆ DZIEWCZYNY
pamiętacie mnie jeszcze?:-(
chce Wam napisać,że moja mała swoje pierwsze kroczki zaczęła stawiać od 9 m/ż teraz chodzi a nawet biega bardzo już odważnie.
Jak miała 8 mc to kupiliśmy jej chodzik ale już dawno go sprzedaliśmy,bo mała szybko zaczęła sama chodzić i nie był potrzebny.:-)
Teraz wdrapuje się na wszystko co możliwe, najgorsze,że trzeba jeszcze potem z tego zejść a to już inna sprawa- z tym bywa różnie raz odwroci się brzuszkiem i zejdzie nożkami a raz leci głową w dół.

P.S.
Ewunia mieszka u swoich rodzicow teraz i nie ma dostępu do netu.
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!

Ostatnia edycja:
Do góry