reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Hello dziewczyny

U nas nic nowego..zimno sniegu strasznie duzo spadlo starsza corcia ma ubaw a Gabi tylko sie zlosci bo strasznie nie lubi kombinezonku ubierac:-D
Ja bez zycia calkowicie bo juz 4 dzien na diecie..no ale juz ponad 2 na - a jeszcze 9 dni zostalo pozatymchcialam zrzucic chociaz 5,6 chyba dam rade
Tylko dostalam @ wiec troche slaba przez to jestem...ale zaraz wychodzimy na spacerek to sie rozruszam:-D:-DNo Gabi krzyczy ze kache chce wiec uciekam.Pa pa dziewczyny:-):-)

ja własnie dziś sie wazyłam i mam 52,9kg, ja juz sama nie wiem ile waze - po swietach bylo jakos 55,5kg..trzymam kciuki za Ciebie beata!

my po spacerze- jakos 40min bylismy na dworzu,teraz zjadłam rosolek i pączka:baffled: no bo mam jazde na słodkie..chyba zrobie karpatke..:) mam nadzieje,ze to na @ a nie na bobo:confused:

pozdrawiam cieplutko!

CZEŚĆ DZIEWCZYNY
ja dziś z moją małą byłam na szczepieniu na wzwB. mała nie plakała wcale.:-)
kończy dziś 7 miesięcy!!
jeszcze sama nie siedzi tylko chwilkę i zaraz na bok leci...,
ale za to raczkuje po całym domu.

Dorotka mój Piterek jutro 7 miesięcy kończy, też jeszcze nie siedzi sam, na boki się kołysze i przewraca. Z raczkowaniem jest śmiesznie, bo od Sylwestra stoi na czworakach kołysze tyłkiem i nie wie co dalej, :-D:-D
Ale rewelacyjnie się turla i czołga :-)

Czy wy dziewczęta tez macie tyle pranie?:confused2: 5 razy młodego dziś przebierałam z body. Normalnie wszystko jest ciągle w jedzeniu ;-)

dziewczyny czy ktoras z was byla (lub jest na diecie )jak karmila piersia?ciekawa jestem,musze zaczac bo juz patrzec na siebie nie moge

a mój mały dzisiaj pierwszy raz jak to nazwe wprzetarl podloge,jakies 1,5 metra,i zmeczony padl, :)

Hello
Dorota-duzo zdrówka dla małej i super,ze tak dzielnie zniosła, ja dzis własnie małego zarejestrowałam na 22ego na wzwb. sama tez byłam po skierowanie do laryngologa,bo czeka mnie wycinanie migdałkow- juz czas sie za to zabrac,bo jak nie angina to zapalenie ucha:baffled: ile mozna!

Oli ja mam wrazenie,ze sliniaki to tylko dla picu sa zrobione- Tymo uwielbia wkładac raczki do buzi podczas karmienia - szczególnie gdy jest cos z marchewka:-D i pozniej marchewka jest wszędzie! mam vanish i zawsze na plame ale nawet on sobie nie radzi za pierwszym razem. zwykle dziennie 2 razy przebieram bluzeczki lub body.

gabriela raczej nie powinno się byc na jakiejs drastycznej diecie w czasie laktacji, myślę,że warzywa,owoce, mało pieczywa i zero cukru i soli, małe ale częste posiłki- i duzo ruchu- to powinno pomóc. Kolezanka miala problem z dzieckiem ,bo mialo skaze bialkowa i jadla tylko ryz, warzywa i owoce, jakies ciemne pieczywo i schudla ok.20 kg.

dziewczyny co dajecie dzieciom z "dorosłego" jedzenia? ja jade na kaszkach i słoiczkach, czasem piętkę pociumka.

OLI.
moja mała też tak "zaczynała" raczkować stanęła na czworaka i bujała sie w przód i tył i nie wiedziała co ma zrobić ...aż wpadła ,że trzeba rączkami przebierać a jak śmiesznie to wyglądało jak sprawdzała grunt pod rączkami a najlepiej, to trzeba ustami wszystko wybadać !!:tak:polizać:tak:Ona jest niemożliwa strasznie jest ruchliwa i żywa dosłownie nie poleży minuty spokojnie na pleckach. Lekarze to chwalą i śmieją się z niej a ja jak mam ją ubrać lub zmienić jej pampersa to musze się nieźle namęczyć z nią bo ona tylko fik na brzuszek i ucieka mi...:-) na przewijaku na łóżeczku to jej juz od 4 miesiąca nie przewijam, bo to niebezpieczne by było!!:szok:
AHA co do prania, to moja też sie tak ślini mocno i jak je to raczki wkłada do buzi i jedzenie jest wszedzie!!

Ostatnia edycja:
U nas dziś kontrola 7 mieś za nami. Mlody sprawny jak cholira, p. dr śmiała się z niego ze az taki zywy jest :-D nie mogła go zważyć i zmierzyć bo nie chciał położyć się na plecki.:-D Niby ma 70 cm ale mi sie wydaje ze wiecej bo w ubrranka 74cm jeszcze chwilke wejdzie i wywale do kartonu:tak: Badano mu także słuch- reakcje na dzwięki. Śmiały sie babki z niego bo jedna babka nie dążyła włączać stopera a mały już sie na nią patrzył. Takze super.:-D Kazały podawać po troszku różnego naszego jedzenia by powoli uczył się innych smaków. No i oczywiście za mało pije....ale to ja sama wiem, widze i na wszelkie sposoby kombinuje by cos pił. Jedynie co mi sie bardzo nie spodobało (ale nie przyznalam się) to waga młodego. 16,12,09 miał szczepienie i wtedy ważył 8140 a dziś tylko 8300. Troszke mnie to martwi ale mam nadzieje ze kulanie sie po podłodze małego i inne wygibasy są też przyczyną tego. Bo w koncu jak lezal to i tył a jak zaczal sie ruszac..... co o tym myslicie???

reklama
kamireszel
nie martw się moja mała ma 7 mies i 1 dzień i tez ja wczoraj ważyli i waży dokładnie 8300 i to jest waga w porządku:tak::tak:. wszystko jest ok!
mam taką ściągawkę w książeczce zdrowia dziecka i jest wszystko w normie! tzw SIATKA CENTYLOWA.
utyła przez 2,5 miesiaca tylko 1 kilogram:tak::tak:i to jest poprawnie.

Ostatnia edycja:
Do góry