reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

HEJA MOJA NIUNIA DZIŚ KOŃCZY 3 MIESIĄCE - KUPIŁAM SOBIE TORCIKA Z TEJ OKAZJI .....
ewunia i dobrze ulzyj sobie niech stara wie że niejesteś dupa wołowa ;-);-);-)

Byliśmy z niuńkiem dziś u księdza zapłacić za chrzest i 100 poszła na ofiare:baffled:
a teraz ja grzebie w necie a oskar ogląda na wspólnej normalnie dziecko mi sie zapatrzyło na to badziewie :-p , zresztą cokolwiek by leciało to by oglądał tak mu telewizja przypadła do gustu .
zaraz przyleci moja drakula popilnować małego a ja musze śmignąć do NFZ odebrać karte małemu .

reklama
Ewcia- normalnie nie moge!!!!haha parsknelabym drakuli smiechem w twarz! ojj nawet nie wiesz jak bardzo mi to przypomina zachowania mojej wrednej tesciowej- to podejscie i sposob podejmowania decyzji...bleeeee. Ja jestem moja na maxiora wymeczona jak spedzila u nas te cholerne 11 dni to mam jej dosc juz na pare lat, atoglupie posraszylo mnie ze ona do anglii przyjedzie znalezc sobie "jakas" hahah prace i oczywiscie zamieszka z nami bo po co z obcymijak my 3 sypialnie mamy! o nieeeeeeeeeeee! nigdy przenigdy! Ewcia nic tylko Ci wspolczuc i zyczyc sil i szczescia w totaka bys mogla jak najszybciej sie od nich wyprowadzic
a tak w innym temacie to moja niunka kolejna noc przespala do 6 rano! normalnie cudownie oby juz tak zostalo, troche slabo po tj 6 rano spi tzn zasnie jeszcze na godzinke gora dwie i ciezko juz pozniej ja uspac to czesto ja biore do siebie do wyrka i troche drzemie, ale przebudza sie co jakis czas i tak dociagamy do ok 9 rano, czasem mezus ja wezmie o tej 9 rano i ja wtedy moge spac i spac! tak jak dzis wstalam o 10.30 :-):-):-)
dzis nic wielkiego nie planujemy, odwiedzi nas moja kumpelka ze studiow i musze powalczyc z tym moim dofinansowaniem studenckim
uciekam pa

my juz po spacerku wrocilam na obiad pozniej pewnie jeszcze wyjde.bylam zarejstrowac mala do ortopedy najpierw zapisala na 2 pazdziernika a pozniej zadzwonila ze jednak na 7 pazdziernika bo to sroda i w tedy robi usg.masakra ile trzeba czekac na nfz moglam isc prywatnie ale to ten sam gosc i co bede mu dawac zarabiac.

Adapterku nie gniewam sie. Ciesze sie ze twoje malenstwo juz lepiej. :-)

A my z Mikolajem jutro do uk lecimy, i jestem przerazona. Boje sie strasznie lotu, zastanawiam sie jak to jest i czy maly zniesie ta podroz ok. Dzisiaj nabylam takze chuste elastyczna, i musze wam powiedziec ze bardzo mi sie podoba.:-)
Macie jakies wskazowki dla mnie na podroz samolotem z maluchem? :sorry2:

Witajcie kochane :-):-),
teściowa chyba wiedziała, co ją czeka, jak zacznie gadać, bo już wczoraj sama do siebie i do wyklinałam na nią fest :tak::tak:;-) nic się nie działo, a szkoda bo bym jej powiedziała co myślę, a tak muszę czekać na kolejną okazję hahahaha... :-p:rofl2::-D

Byliśmy dzisiaj w magistracie w sprawie wniosku o ten lokal, była miła pani inspektor i powiedziała, że ze wzg na zaludnienie i na niskie dochody mamy duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuże szanse na otrzymanie własnego M :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

HURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dskładamy jak najszybciej wniosek i czekamy :tak::tak: ach, chociaż tyle dobrego... :-):-):-):-):-)

Kabaretko, najważniejsze żeby się nie stresować, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was kciuki, powodzonka :tak:

Ewcia- swietne wiesci!!! trzymam kciuki!
Moja niunia jest niesamowita- jak ktos kolwiek nas odwiedza to ona za chiny nie chce spac...taka towarzyska a jest zmeczona i na zmiane sie cieszy i marudzi, normalnie nie chce by ja cokolwiek ominelo. Dzis kumpelka byla mnie odwiedzic i bardzo sie zachwycala Inusia a ta mala ani rusz sobie drzemke uciac...ahhh

Dziewczyny z IE!!!!

mam takie pytanko.........
Czy jeśli sama zwolnie się z pracy po macierzyńskim to bede mogla starac sie o zasilek???

Jestem teraz w PL i wracam do IE 20 wrzesnia. Macierzynski mam do 28 wrzesnia. Mozna jeszcze wziac 16tyg bezplatnego i tak sie zastanawiam.....
Chcialabym zrezygnbowac z pracy i przejsc na zasilek bo nie oplaca mi sie pracowac- to co zarobie to oddam dla niani a z dzieckiem nie bede sie wcale widziala :baffled:
Zamierzalam isc do prawnika i dowiedziec sie wszystkiego ale ten przy polskim kosciele bedzie dopiero 7 wrzesnia a mnie nie ma od 2 tyg w IE :-(
Jesli zdecyduje sie na powrot do prac lub na rezygnacje z niej to musze powiadomic o tym pracodawce 4 tyg wczesniej :-( no i teraz jestem w kropce.....
Nie wiem czy:
jesli sie zwolnie z pracy to czy nie odmowia mi zasilku???
wszystkie kryteria do zasilku spelniam ale.....

Jesli cos wiecie na ten temat to prosze o szybka odpowiedz.
Z gory dziekuję i pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Witajcie kochane... niedawno wstaliśmy, Ania bryka mi na łóżku i się bawi, a Juluś jeszcze dosypia w łóżeczku. Zaraz będzie trzeba śniadanko zrobić i wymyślec, co się zrobi przez dzień, może podskoczę do mojej kadrowej, niech mi wypisze to zaświadczonko, pozostanie jedynie uzupełnienie wniosku i można go złożyć do urzędu :-) ach... aż zyć się zaczyna chcieć :tak:

Kami, wczoraj o Tobie myślałam a tu ryp! :-) posta wysmażyłaś, super, ze urlopik udany :-)

Gosiu, moja cwaniara przesypia całe przedpołudnia, ale pod wieczór prawie nie śpi wcale ;-)

udanego dnia kobitki... PS któ dołącza z kawą do mnie, bo mi nudno samej ;-)

reklama
Ewunia świetne wieści. Trzymam kciuki za to mieszkanko:tak:
A my z mężusiem w sobotę jedziemy do Krakowa do Aquaparku. Fifi zostaje z babcią. Ale jak pomyślę że nie będę go widziała cały dzień to już strasznie za nim tęsknię.
Życzę miłego dnia dziewuszki :-)

Do góry