reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dziewczyny - nie gadam z Wami! Focha mam! :dry:
Ja marzę o takiej sytuacji... zwłaszcza, że u nas jest masakra z karmieniem... Borys jest takim żarłokiem, że karmimy się ok.12-15 razy na dobę!!! :szok: Czasami co 30-40 minut :baffled:

Tu w UK jest specjalne mleczko dla bardziej glodnych maluchow. Zobacz w polskich sklepach, moze tez jest cos takiego. ;-)

reklama
Witajcie kochane...

Dominika, to jest np mleko z kleikiem ryżowym, ale np NAN 1 nie ma kleiku w sobie... Bebilon też nie wiem, ale Bebiko chyba ma, ale nie dam sobie głowy urwać...

U mnie ślicznotka śpi od 22 do 6 karmimy się i śpi do 9 :-):-):-) i w dzień też ładnie śpi. Jak Julka zasypia koło 13 budzi się o wpół do 4 , to mała czasami jeszcze śpi ;-) Tylko śpi wtedy, jak się naje do syta, bo tak to są króciutkie drzemki ;-)

kurde a mam stresa teraz przed utratą pracy, mój A mnie wczoraj nastraszył, a ja się podniecam i nie wiem czy potrzebnie :-(

udanego dnia babeczki, u mnie śliczne słonko i ciepełko :-)

Witam,
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Mała chwileczkę popłakała tylko przy podawaniu zastrzyku a później był spokój i usneła. Jestem z niej bardzo dumna :-)
Mała rozwija się bardzo dobrze, ma 63 cm i 6300 waży (tym razem jestem z siebie dumna - a właściwie z zawartości moich cycków :-) ).
Mam nadzieję, że obejdzie się bez gorączki i że będę mogła wyjść z nią na spacerek bo taka piękna pogoda ...

No to pięknie, dobre z nas muszą być mleczarnie Kasiu :-) moja Ania bardzo płakała i strasznie marudziła, dawałam jej mleko, herbatkę, tuliłam i nic to nie dao. wsadziłam ją w końcu do wózka pokołysałam i padła i spała całe popołudnie. A jednak laktator to dobry wynalazek, bo ściągnięte miałam koło 200 ml mleka i posżo wszystko naraz jak wstała, taka była głodna :-D:-D:-D

Wow Ewa jak twoja mała dużo je. Mój jak się zapomni to zje 150 ale to max a tak to 120 ml zjada i to nie zawsze.
A i jego sen wrócił do normy. Usnął o 19.30 i pobudka była przed 1 a potem o 4.30, potem o 6 trochę się powyginał bo go bolał brzuch i usnął do 8.00 na zmianę pieluszki (przy czym zafajdał mi całe łóżko i muszę teraz prać koc i prześcieradło :-D). Ech a już myślałam że będzie spał całą noc :wściekła/y:

Monia, to był wyjątek, bo wtedy nie jadła całe popołudnie... a tak to jak odciągnę 120-140 ml. tp zje prawie większosć i śpi. A na noc ściągnięte koło 100 i cycusie... i pada ;-)

hej

u nas nocka przespana,z tym zasypianiem to roznie bywa ale tak z reguly to niunia zasypia ok 21.30-22.00 budzi sie na cyca ostatnio o 4.30-5.00 o 9 znow cyc i potrafi spac do 12 ale jak ma zly dzien to i od rana spac jej sie nie chce.dzis spi o dziwo po tym szczepieniu nie jest zle.jak sie obudzi smigamy na spacerek.
musze sie zebrac i pojsc na kontrol do lekarza ze soba ale jakos tak mi tam nie spieszno.

kurcze chcialam zalozyc album i tak album zalozylam ale bez zdjec.jak to sie robi?jak ten pusty usunac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam

U nas wszytsko dobrze po staremu :-)

Alanek chodzi spac po 21 a wstaje o 6.30 zje i spi do 9.30 :tak:
Sandrusia tez zasypia po 21 i spi do 8-9 tak ze mamy z mezusiem wieczorki dla siebie no i mozemy dluzej pospac :-)

A tak to nic sie nie dzieje dzieci, dom, spacerki i ostatnio zaczely sie wyprzedaze wiec szaleje po sklepach, jak narazie obkupilam tylko dzieci bo na mnie nic nie pasuje :dry: jak cos fajne to obcisle i moje arbuzy wydaja sie jeszcze wieksze, a jak cos szersze to kwieciste i wygladam jak babcia :sorry2: no nic w koncu moze znajde to cos co dla mnie bedzie dobre i ladne ;-)

Milego dnia pozdrawiam

Ale doła załapałam :wściekła/y: Niby nie mam powodu bo wszystko jest ok, mały grzeczny mąż też nie rozrabia, ale dopadła mnie monotonia życia i 3 godzinnego rytmu dobowego (spanie, zmiana pieluchy, karmienie i tak w kółko). Niema do kogo gęby otworzyć, ciągle gadam do Filipa ale on się tylko uśmiech i nic nie odpowie oprócz GI i GIE a ostatnio HAUUUU :-D Jak wyjdę na spacer to też z nikim nie pogadam bo nikogo nie znam na tym osiedlu i wogóle dupa idę się wypłakać póki mały śpi.:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Monika nie martw sie nie jestes sama ja tez mam ten problem tylko u mnie jeszcze dochodzi bariera jezykowa mam super sasiadów maja do mnie tyle cierpliwosci ze szok probuja na wszelkie sposoby sie ze mna dogadac Wlasnie wrocili z urlopu az sie chce zyc normalnie wreszcie ktos bedzie pukal do drzwi :)

Do góry