reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

bo bilety do PL na swieta kupione ale na prom, bo autem jedziemy, troche przeraza mnie taka dluga podroz autem z dzieckiem, no ale tak juz wybralismy, dobre chociaz to ze promem do rotterdamu i z tamtad ok 13h do gdanska.
ahhh ale co wam tu bede zanudzac, milego dzionka pa

my tez do PL na swieta autem juz z Mayka jechalismy jak miala 6 miesiecy i naprawde spala cala droge z przerwami na kupke i jedzonko ;-)teraz mam nadzieje ze Lilka bedzie tak samo w aucie spala.

reklama
Moja Niunia właśnie trąbi śniadanko. Spała od 23 do 6.30. Mam nadzieje ze teraz nie będzie wariacji tylko dalej będziemy ładnie spały :)

hej hej!
I mój Fifi dołączył do dzieci przesypiających całe nocki. Wczoraj "padł" o 20.00 i pierwsza pobudka o 5.30. Taka jestem mu za to wdzięczna:-D

Witam moja mała nocki rzesypia, ale budzi się tak między 3-4 rano, później między 7-8 i śpi do 10-11, także super.
Wczoraj moja niunia miała baaaardzo zły dzień, cały czas na rączkach bo inaczej ryk straszny, niewiem czy to od upału czy od złego humorku. Wogóle mi nie spała w dzień, jedynie zapadała na 5-10 minutowe drzemki, masakra...
Obiad robiłam na raty, ubierałam się na raty, nie mówię o praniu i sprzątaniu bo nie ruszyłam tego, może dzisiaj uda mi się coś zrobić...
U nas dzisiaj słonko świeci, ale w sumie jest chłodno - wieje chłodny wiatr bardzo silnie, więc niewiem czy gdzieś ruszę...
Miłego dnia życzę :-)

Witam moja mała nocki rzesypia, ale budzi się tak między 3-4 rano, później między 7-8 i śpi do 10-11, także super.
Wczoraj moja niunia miała baaaardzo zły dzień, cały czas na rączkach bo inaczej ryk straszny, niewiem czy to od upału czy od złego humorku. Wogóle mi nie spała w dzień, jedynie zapadała na 5-10 minutowe drzemki, masakra...
Obiad robiłam na raty, ubierałam się na raty, nie mówię o praniu i sprzątaniu bo nie ruszyłam tego, może dzisiaj uda mi się coś zrobić...
U nas dzisiaj słonko świeci, ale w sumie jest chłodno - wieje chłodny wiatr bardzo silnie, więc niewiem czy gdzieś ruszę...
Miłego dnia życzę :-)

Moje maleństwo też wczoraj jakieś niespokojne było - chyba upał :)))))
Spała od 21 do 4 czyli całkiem nieźle jak na problemy z brzuniem :))))

Dzisiaj chłodniej i dzieki Bogu bo sama bym sfiksowała...
Buziaki

CZEŚĆ KOCHANIUTKIE
U mnie dobrze, podobnie jak u Was moja mała przesypia kilka dłuższych... godzin w nocy.
Z bioderkiem jest lepiej dysplazja ustępuje ale co 4 tygodnie chodzę z Asią na kontrole do ortopedy.
Byłam u okulisty, bo małej oczko cały czas ropiało to przepisała kropelki i już skończyłam po 2 tygodniach jej zakraplać oczko ale poprawa tylko trochę widoczna. Ponoć to zapchany kanalik łzowy bo łezki jej lecą po twarzycce. Dostałam skierowanie do szpitala na przepchanie tego kanalika ALE SIĘ CHOLERNIE BOJE JECHAĆ Z TAKIM MALEŃSTWEM na ten zabieg.
Może Wy miałyście podobnie i mi podpowiecie coś na ten temat.
Robie małej takie masaże kącika oka bo kazała okulistka ale chyba nic nie pomogło.
Byłam też z małą u dermatologa bo się okazało,że ma łojotokowe zapalenie skóry a wcześniej pediatra gadała że to są potówki...... I JAK TU WIERZYĆ LEKARZOM.
i teraz smaruje małej twarzyczkę maścią Linola.
W ogóle co pójdę do lekarza z dzieckiem to przepisują takie strasznie drogie te lekarstwa,że SZOK! I wcale to nie są leki dla małych dzieci tylko normalnie dla dorosłych. Dziwie się temu.
Uważam,że wymyślają specjalnie takie specyfiki Ci lekarze bo za to kasę mają niezłą. Dobro dziecka na ostatnim miejscu chyba.
To tyle.
POZDRAWIAM WAS.
P.S. wstawiłam w moim profilu kilka nowych aktualnych zdjęć.
PA

Ewunia tez weszlam na forum, a tu nic. Eh, a chcialam popisac bo moj krolewicz spi.:-)

Dominika dzieki wielkie, ja bede u taty malego w oxfordshire, niby jedne z brudniejszych wod w anglii, ale cos wymysle.
Kabaretka i tak mi sie wydaje ze jest o wiele czysciejsza niz w PL i spokojnie jak zagotujesz to bedziesz mogla podac maluszkowi.

U nas nocka..mozna powiedziec ze w miare ok jak ja polozylismy o 22 tak spala do ok 4, troche zasnac nie chciala ale udalo sie i spala do 7-8 rano, wiec nie ma tragedii. Ale wczorajszy dzien byl straszny, ani razu nie pospala, ciagle chciala byc na rekach a jak tylko ja odkladalam to ryk, koszmar, jak mnie tak wkurza to ja nazywam jedynaczka...tak potrafi mnie wykonczyc az sie kolejnych dzieci odechciewa:-)
dzis bylam w przychodni na tzw post natal check ha! powinien on miec miejsce 6 tyg po porodzie w jest juz 10 tyg aaaa sluzba zdrowia, i tak nic szcezgolnego popytala czy wszytsko ok zmierzyla, zwazyla i tyle!
za tydzien w koncu mamy szczepienie i 6-8tyg kontrole ha znowu"maly" poslizg, szalu dostaje! Dominika tak jak mowilas baaardzo stanowczo upominalam sie o i wizyte i szczepienie i to najszybsza data jaka moglam wynegocjowac...szkoda slow!
poki co mala spi, mam nadzieje ze szybko sie nie obudzi bo ccialam jeszcze posprzatac i obiadek zrobic, zobaczymy jak to bedzie
trzymajcie sie pa

Witam!
Mam do was pytanie. Moja Hania ślicznie zasypia ( tfu, tfu) codziennie o tej samej porze , tj o 23. I Praktycznie co noc budzi się o ok 3- 3.30. Czyli przesypia ciurkiem tylko 4, 4.5 godziny. Potem zje i budzi się już częściej, nawet co godzinę. Wydaje mi się , że już w tym wieku ( 10 tygodni), to dziecko powinno przesypiać już jakieś 6 godzin w nocy. Czy któraś z was wie jak to jest? Tak czytam, że wasze dzidzie śpią dłużej i nie wiem czy moja Niunia tylko tyle snu potrzebuje czy po prostu będzie przesypiać noce później. W dzień nie śpi jakoś wiele, dwie trzy drzemki po pół godziny, czasem godzinę. A jak wasze dzieci śpią w dzień po tak długim spaniu w nocy?
Moje maleństwo dziś w nocy po raz pierwszy spało w łóżeczku, zamiast w wózku i nie było problemu. Jestem bardzo z niej dumna :tak:

hej

my dzis bylysmy na szczepieniu oj co to byl za krzyk.dokturka ja zwarzyla obejrzala jest ok i ja jestem spokojna.gwiazda warzy juz 5400.przez 2 tyg prawie kilo.zarlok maly.

reklama
Witam!
Mam do was pytanie. Moja Hania ślicznie zasypia ( tfu, tfu) codziennie o tej samej porze , tj o 23. I Praktycznie co noc budzi się o ok 3- 3.30. Czyli przesypia ciurkiem tylko 4, 4.5 godziny. Potem zje i budzi się już częściej, nawet co godzinę. Wydaje mi się , że już w tym wieku ( 10 tygodni), to dziecko powinno przesypiać już jakieś 6 godzin w nocy. Czy któraś z was wie jak to jest? Tak czytam, że wasze dzidzie śpią dłużej i nie wiem czy moja Niunia tylko tyle snu potrzebuje czy po prostu będzie przesypiać noce później. W dzień nie śpi jakoś wiele, dwie trzy drzemki po pół godziny, czasem godzinę. A jak wasze dzieci śpią w dzień po tak długim spaniu w nocy?
Moje maleństwo dziś w nocy po raz pierwszy spało w łóżeczku, zamiast w wózku i nie było problemu. Jestem bardzo z niej dumna :tak:
To chyba zalerzy od dzidzi:-D moja Viki chociaz byla najedzona sucha i spala w lozeczku bardzo dlugo budzila sie co 2,3 h dzisiaj ma juz 2 latka i dalej jeszcze prawie co noc sie ze dwa razy wybudza bez powodu:no:za to Gabi od poczatku bardzo ladnie sama zasypia wieczorem o 8.9 i spi do 4 5,a po jedzonku jeszcze do 8,dla mnie to szok po przejsciach z Viki,wiec to chyba zalerzy od dziecka;-)

Do góry