reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Borys zasypia o 22 i budzi się o 1. Zje i śpi do 4-4.30. A w dzień już właściwie nie śpi... no, może czasem jakieś pół godzinki, ale nic więcej :baffled:
Też się zastanawiam, czy to mu minie... :baffled:

reklama
Mój Kamilek zasypia o 22, pierwsza pobudka przeważnie ok. 4, ale zdaża sie tez i o 6, następna ok. 8. W dzień dużo jeszcze śpi, ma kilka drzemek takich po kilka minut i dwie takie dłuższe ok. 2,5 godzinne. Śpioszek z niego i tyle:-)

nasz zasypia ok 21 i pierwsza pobudke ma o 1 w nocy potem znowu zasypia i budzi sie o 6.15 razem z tatem :) przebieramy pieluszke karmimy sie i spimy do 11 W dzien drzemki ok 30 min i tylko dwie ;(

cześć

dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego.

Moje dziecie śpi od 21 do 1-2 a później do 4-5 i już nie śpi do jakiejś 8 rano ku rozpaczy rodziców tym bardziej że rodzice nie śpią w dzień :-D. Ja też tak jak Cypisia mam nadzieję, że jej to minie.

Dziewczyny - nie gadam z Wami! Focha mam! :dry:
Ja marzę o takiej sytuacji... zwłaszcza, że u nas jest masakra z karmieniem... Borys jest takim żarłokiem, że karmimy się ok.12-15 razy na dobę!!! :szok: Czasami co 30-40 minut :baffled:

Dziewczyny - nie gadam z Wami! Focha mam! :dry:
Ja marzę o takiej sytuacji... zwłaszcza, że u nas jest masakra z karmieniem... Borys jest takim żarłokiem, że karmimy się ok.12-15 razy na dobę!!! :szok: Czasami co 30-40 minut :baffled:

cypisia a moze warto by borysowi podac butelke przed snem ja czasami tak robie jak mały jest niespokojny w dzien wisi mi na cycku i bardziej sie nim bawi niż je ...

A moja Ninka (odpukać) od dobrych kilku dni spi 12 godzin w nocy. Kładę ją o 20:30 i ona wstaje o 8:30. Do tej pory zawsze budziła sie jeszcze około 3 w nocy, czego teraz nie robi, ale ja sama się o tej 3 budzę, biorę ją do cycusia i na spaniu pociągnie z 10-15 minut i spi dalej aż do rana. Co prawda jak przesypia całą noc to w dzień nie ma mowy o drzemkach dłuższych niż 2 godziny na cały dzień, (kilka drzemek po 10-15 minut) ale taka sytuacja mi odpowiada :-)

cypisia a moze warto by borysowi podac butelke przed snem ja czasami tak robie jak mały jest niespokojny w dzien wisi mi na cycku i bardziej sie nim bawi niż je ...

Tyle, że Cypisi Borys całymi dniami wisi na butelce, a nie na cycku;-)

A mój Benio śpi od 20.30 lub 21.00 do około 3.30 lub 4.00. Ale zdarzyły mu się ze 2 czy 3 noce, kiedy spał od 21.00 do około 5.00 rano. Także gdybym ja również chodziła spać z kurami, tak jak Beniutek, to miałabym szansę się wyspać. A ja "gupia" zamiast to wykorzystać, to nadrabiam jakieś durne zaległości w sprzątaniu, prasowaniu, kontaktach towarzyskich;-)

o kurcze przegapilam ze Borys na butli :(

Tusienka ja tez gupia zamiast isc spac z calym domem to rozkoszuje sie cisza sprzatam prasuje gotuje obiad i czytam bb ... :D

reklama
U mnie podobnie, dopiero jak mały zaśnie mam czas na porzadki czy podszykowanie obiadu na drugi dzień.
Jasiek zasypia koło 21-22 i spi do 3-4, czasem zrobi mamie prezent i spi do 5,potem śpi do 7 i ostatnia dłuższa drzemka do 9, a w ciagu dnia to spi po pół godziny chyba że na spacerze to dłuzej, ale pod warunkiem że wózek cały czas jedzie do przodu:szok::-D-mam nadzieję że drzemki juz niedługo bedą rzadsze ale dłuzsze

Pozdrawiam i życzę milego dnia :-)

Do góry