reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Minka. my mamy starego Bebe Conforta, więc ja się nie wypowiadam ;)
agast Miłego urlopu - choć pewno przeczytasz to dopiero po powrocie ;D
Jucia a Ty to byś mogła się powstrzymać już od tego jeżdżenia po kurortach, bo normalnie zazdrość mnie zeżre ;D

Jak widać staram się nadrobić, ale kiepsko mi idzie.
U mnie za oknema PADA DESZCZ !!! JUUUUUUPIIIIII!!!

reklama
Jestem, przeczytałam kilkanascie stron i tu sobie zaznacze ze jestem tym oto postem.

minko od kilku dni siedze w fotelikach, dla mnia najważniejsze jest bezpieczenstwo, tu masz wyniki najlepszych testów: http://fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
NO i tu zaczyna sie problem bo te z dobrymi wynikami są koszmarnie drogie, ja zastanawiam sie nad tym: http://www.allegro.pl/item117454243__maxi_cosi_priori_5xsuper_gratis_wys_0zl.html ale ostanio znalazłam tez dobra firme NANIA i ceny ok za star way 400zł w gdyni w hurtowni.

szkrabiku oj te wirusy :mad: u nas sprawdza sie na biegunke ors200 hippa.

A u nas deszczyk, ;D tylko czy to sie agast spodoba???  :laugh:

Hej

Agast - miłej podróży. Ojej ale Ci zazdroszczę ::) Ja muszę poczekać jeszcze 14 dni buuu
Juciu - Tobie również szerokiej drogi.

Fotelik - mamy meggy zresztą jak wiele rzeczy tej firmy i jesteśmy zadowoleni. Można szybko go rozłożyc do pozycji leżącej łatwo sie go montuje i zapina dziecko w szelki(pasy). Niestety Mateusz sie w nim poci ale nie aż tak jak w tym mniejszym maxi-cosi. Mateusz nie za często jeżdzi samochodem bo go po prostu nigdy przed chałupą nie ma bo Piotr jeździ nim do i w pracy więc myślę, ze spokojnie nam na nasze potrzeby starcza. Koszt niewielki bo 200 zł.
Co do tych materiałow oddychajacych to napiszę tylko, ze taki fotelik ma Naya i jest z niego zadowolona. Mówiła mi, że się sprawdza i dziecko się w nim nie poci. Trza by było jednka zapytać sie o to dokładniej Nayi za którą pozwoliłam sobie odpowiedzieć bo jej tu za czesto nie ma. Naya wybacz ::)

Ok. to robię spierdziu bo się szykuje na popijawkę i grillowanie. Maluje pazury i takie tam, trza łepetynke umyć, makijaż trzasnać wiec same rozumiecie.

A i mialam się pytać odnośnie tej nieszczęsnej hemoglobiny
Mateusz po odstawieniużelaza ma 11,6 czyli 73%. Spadła mu z 12,1 ale teraz przez te upały mniej je więc sie tego spodziewałam. Pani w przychodni powiedziała mi, ze jak na dziecko wyniki są dobre więc nie wiem czy słuchać lekarza i zapobiegawczo dawać Mateuszowi jeszcze po łyzeczce żelaza dziennie czy dać juz sobie spokój. Osobiście nie chcę mu tego żelaza już podawać bo je brał 4 miesiące ale boję się żeby mi znowu a anemię nie popadł więc....
Jakie wyniki (jesli robiłyscie badania) maja wasze dzieci i co na to lekarze jesli wynik ten jest zblizony do Mateusza????Z góry dziękuję za odpowiedzi

Dziękuję za kolejne odpowiedzi :)
Annka Priori też rozważałam, ale z wielu ust słyszę, że nie taki on rewelacyjny, pocenie jest ::) Z drugiej strony w taki upał, to chyba normalne.
Beatko Ja już dawno WIki nie robiłam morfo, ostatnio jak miała jakieś 7-8 miesięcy, wtedy bez podawania żelaza wynik był 12,3, co jest super wynikiem, a teraz to nie wiem. 11,6 tez nie jet jakieś tragiczne, ale czy bez żelaza sie obejdzie, tego nie wiem.
My też nie wozimy WIki duzo w samochodzie, ale o ile poprzedni fotelik był na rok, tak ten następny będzie pewnie na 5 lat, dlatego zależy mi na ciut lepszym niż mieliśmy.

Hejka,
Miko spi wiec skrobne cos do Was,bo mam chwilke.

Zazdroszcze wyjazdu nad morze i spotkania z foremkami,buuuuuuu :( !!!!!!

U nas nadal deszczu brak :/ Mam dosc, Arka matka obrazona na maksa( po prostu brak slow, dzien dobry z takim fochem odpowiada,ze gdybym byla bardziej chamska to bym jej nie mowila tego dzien dobry :/ Nie lubie takich klimatow, czy to zle,ze mowie co mysle, przeciez nie wykrzyczalam jej,ze jest durna baba, bo to mogloby byc niegrzeczne,ale powiedzialam czego oczekuje, jesli chodzi o moje dziecko i ze lubie, jak sie mnie czasem zapyta co chce z nim zrobic czy moze wziasc na rece,bo akurat mozemy sie gdzies spieszyc ( a moje dziecko woli raczki i nozki od wozia, zreszta wiadomo) Moglaby do nie przyjsc, pogadac, zapytac o co mi chodzi( a nie Arka po kryjomu pyta,dlaczego ich tak nienawidze ::)),ale ona focha strzeli jak dzieciak i luz,aq mi glupio na podworko wyjsc, juz nie mowiac o wyciagnieciu baseniku,bo mam wrazenie,ze zaraz sobie mysla,ze to ich dom,podworko,ogrod itp. Jak mi mowia,ze i tak mieszkam osobna, smiac mi sie cche. Czuje sie jakbym mieszkala w pokoju obok z wlasna kuchnia i lazienka,bo zawsze moze przyjsc, czy o 12 w nocy( bo potrzebuje pomocy od Areczka) czy z samego rana. Po prostu tragedia!! No ale o mnie starczy, a co Wy byscie zrobily na moim miejscu??Olaly, pogadaly same zaczynajac, co jej powiedzialy??Jak bez sensu ytanie to nie odpowiadajcie, bo chyba bez sensu ,hmm :/

Nadrobie z ostatniej strony i co pamietam z przedostatniej :)

Minko - fotelik dostalismy po kuzynie Mikiego, fajny, tez ma zabezpieczenia boczne, ale jaka firma to nie wiem, musialabym zlesc do auta, jak nie zapomne i dojrze to Ci napsize :)
Szkrabiku - zdroweczka dla Tymka!!
Beatusku, Naya - zdjecia przesliczne!!
Beatko - my robilsmy badania rok temu w lipcu w zwiazku z ta wysoka bilirubina, Mikolaj mial wtedy cos powyzej 11, ale nie sadze,by to bylo pomocne, bo minal juz rok ::)

Zawadko - jakiego doroslego synka masz w podpisie!!Super!
Beatusku - mialam tez pochwalic sliczne zdjecie w podpisie, do wycalowania ta buzienka!!

Witajcie!

Agast, Juciu miłego odpoczynku życzę!

Frotko cieszę się że Totulek zdrowy.

Szkrabiku zdrówka dla Tymonka życzę!

Nenyah jak się dzisiaj miewa Nati?

Beatko Szymek miał hemoglobinę równe 12, żelazo 8,5 umol/L(przy normie 6,6-32,4) i wszystko było w porządku, pediatra nie kazała nic robić. Miał wtedy 10 miesięcy.

Minko my mamy fotelik Patti Lux i jestem z niego zadowolona, Szymek się poci w upały, ale nie jakoś tragicznie- bardziej się poci w wózku  ::)

Beatusku dziękuję za śliczne zdjęcia! Super!

Lila ja bym chciała się pogodzić na Twoim miesjcu. Rozumiem, że taka sytuacja Cię wkurza i myślę, że rozmowa to bardzo dobra rzecz, ale nie awantura tylko normalna rozmowa.
Teściowa powinna wiedzieć czego oczekujesz, co Ci się podoba, a co nie i to zaakceptować bo Miki to syn Twój i Arka. Myślę, że przy odrobinie dobrej woli z obydwu stron można dojść do porozumienia.
Trzymam kciuki za rozwiązanie tej przykrej sytuacji.

Zaraz powklejam trochę zdjątek:

Do czego właściwie służy nocnik?

doczegosluzynocnikoj4.jpg

Tak śpię(chyba jak większość Czerwcątek)  ;)

takspieol7.jpg

Tak lubię mój fotelik, że nawet w domu w nim siedzę
fotelikwr6.jpg

Moja blond czuprynka bardzo się mamie podoba  ;)

malyblondasekea3.jpg

Przed chwilą mama miała co sprzątać- dorwałem się do szuflady z kaszkami  ::)
kaszkawkuchnizr0.jpg

Wczorajsza wycieczka do Puszczy Niepołomickiej
puszcza2xo4.jpg

I zdjątko z Tatą pod pomnikiem(też w Puszczy)

ztataipomnikiemwq3.jpg

Tyle zdjątek na dziś.

cześć
ja tylko się melduję że jestem
ale niestety już po urlopie
no i się nie wyrabiam z obowiązkami
chyba się rozleniwiłam
przepraszam że nic nie piszę
ale nawet nie mam kiedy dokładnie przeczytać Waszych postów
pozdrawiam serdecznie
i życzę udanego weekendu
:) :) :) :) :) :) :) :) :)

Lila pisze:
, dzien dobry z takim fochem odpowiada,ze gdybym byla bardziej chamska to bym jej nie mowila tego dzien dobry :/ Nie lubie takich klimatow, czy to zle,ze mowie co mysle, przeciez nie wykrzyczalam jej,ze jest durna baba, bo to mogloby byc niegrzeczne,ale powiedzialam czego oczekuje, jesli chodzi o moje dziecko i ze lubie, jak sie mnie czasem zapyta co chce z nim zrobic czy moze wziasc na rece,bo akurat mozemy sie gdzies spieszyc ( a moje dziecko woli raczki i nozki od wozia, zreszta wiadomo) Moglaby do nie przyjsc, pogadac, zapytac o co mi chodzi( a nie Arka po kryjomu pyta,dlaczego ich tak nienawidze ::)),ale ona focha strzeli jak dzieciak i luz,aq mi glupio na podworko wyjsc, juz nie mowiac o wyciagnieciu baseniku,bo mam wrazenie,ze zaraz sobie mysla,ze to ich dom,podworko,ogrod itp. Jak mi mowia,ze i tak mieszkam osobna, smiac mi sie cche. Czuje sie jakbym mieszkala w pokoju obok z wlasna kuchnia i lazienka,bo zawsze moze przyjsc, czy o 12 w nocy( bo potrzebuje pomocy od Areczka) czy z samego rana

Lilus kochana perzechodze własnie to samo,dokładnie ajkbym o sobie czyatła tez wspólne podwórko..fochy az mi sie tez niechce baseniku wyciagac bo juz słyszę te komentarze ze to ich podwórko..
Wogóle amm tak dosc ze chyba pisac juz niemaco wrócę jak mi się polepszy niechcę psuć nastroju

reklama
Colletta - to witamy z powrotem!!
Paula - dzieki, wiem,ze tez nie lubisz takich sytuacji :), ale czy ta baba kiedys zechce porozmawiac, przyjac do wiadomosci,ze Miki to moj syn, a nie jej, ze to ja mam do niego wieksze prawo??Pozyjemy zobaczymy... ::) Bo jesli chodzi o Mikulca nie dam sobie i jemu wejsc na glowe, nikomu!!Zwlaszcza jej!! ::)
Asiu - dzieki! Takze wiesz jak sie czuje, porazazka, jeszcze wrozka kiedys mi powiedziala,ze nad glowami mamy wrednych sasiadow, oj wrednych i falszywych i sa dlugowieczni( a babcia ma juz 93?? lata. Chyba miala racje,co do wredoty i falszywosci to napewno, do babci i Arka ojca nic nie mam, jak babcia nawet wymysla niestworzone historie to ma juz swoje lata( a jak coreczka - Arka matka sie do niej wyraza,jak cdrze sie na nia ::)), do tescia tez nic nie mam,jak nie pije. Ale teraz juz i tak cale podworko pewnie wie,ze ja jestem straszna matka i beszczelna!!( juz tak kiedys powiedziala,ze jestem beszczelna ::)) wwrryyyy!!

Do góry