reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mamomisi Dzieki za odpowiedź :) Na samym początku poszukiwań bralismy ramatti venus pod uwage, bo nawet obecny fotelik mamy ramatti, ale materiał mnie nie przekonuje, w obecnym WIki bardzo się poci.

reklama
Szkrabikowski - przesyłam fluidki zdrowia dla Tymka

Janko - fajnie, że się odezwałaś. Super, że z Kubusiem wszystko ok. Powodzenia w szukaniu nowej opiekunki (a tak w ogóle to dlaczego z niej zrezygnowałaś?)

Minko - co do fotelika to nie pomogę bo my dostaliśmy fotelik jakiejś włoskiej firmy (nazwy nie pamiętam) od mojej siostry. Napiszę tylko, że też strasznie się w nim poci. A i zastanawiam się, czy to nie pic z tymi "oddychającymi" materiałami. Przecież my siedząc w jednej pozycji i z przytkniętymi plecami na pewno też się spocimy.

Na razie tylko tyle bo obowiązki wzywają

Minko, przepraszam, nie zauważyłam Twojego pytania. My mamy fotelik Chicco Vector. Wygląda tak:
vector97.jpg

Tymek jest zadowolony, my też, bo bezpiecznie. Materiał chyba jakoś szczególnie nie grzeje.

Natko, dzięki bardzo za życzenia zrówka. Na pewno się przydadzą :)

To teraz zmykam nieodwołalnie. Dobranoc ;)

Hello!
Wpadłam zeby się pozegnać ;) Juz jestśmy spakowani, Hanka spi więc i my chyba zaraz sie położymy bo chcemy ruszyc o 5 rano. Zdjęcia od Nayi jeszcze bardziej mnie "najarały" na ten wyjazd ;D A tak a propo Naya, to Nadia wcale nie wygląda na skrzata, wręcz przeciwnie :)

Minko- my mamy Chicco zenith i jeseśmy bardzo zadowoleni i nie zauważyłam by Hanka sie w nim bardzo pociła a jeździmy nim codziennie po kilka razy! Genaralnie chicci to według mnie bardzo pożądna firma.

Szkrabiku- mam nadzieje ze do jutra Tymus bedzie zdrowiutki ;)

To chyba na tyle. Uciekam i proszę trzymać kciuki zeby pogoda sie totalnie nie skiepściła bo się wburwię.

A jeśli chodzi o nadmorskie spotkanie to wstępny termin to środa o 16 w Sopocie. Szczegóły jak i telefon do mnie zna Junonka ;) Buziaki!

Agast22 - przyjemnej podróży, miłego wypoczynku, wymarzonej pogody i wspaniałego spotkanak w Sopocie.

Wiolinko - gratuluje zafasolkowania.

Minko1 - jeśli chodzi o fotelik posiadamy Bebe Comfort Iseos - jest fajny pod względem płynnej regulacji pozycji siedzenia ale niestety Robert sie w nim poci. Ja zwracałam też uwagę przy wyborze fotelika aby był głeboki.

Szkrabiku - zdrówka dla Tymusia

Janko - witaj i pisaj w miarę możliwości

Aletko - fajnie,ze Kornela ma już prawie za sobą wychodzenie ząbków

miłej i spokojnej nocki
buziołki

Też wpadam, żeby się pożegnać. Mój mąż wrócił późno z pracy, więc w przeciwieństwie do Agast spakowani w 100% jesteśmy dopiero teraz. Ruszamy o 4 rano. Morze czeka ;D ;D ;D ;D

Agast - miłego urlopu i szerokiej drogi ;D

Do zobaczenie (napisania...). Po powrocie, jak się znam zarzucę Was julkowymi fotkami ;)

Szerokiej drogi! I bezpieczniej!

Za życzenia zdrówka dziękuję. Niestety ok. północy Tymek się obudził z okropnym płaczem, aczkolwiek nic a nic mnie to nie dziwi. Gorący był jak piec i miał w pieluszce mega kupsztala (oczywiście biegunkowego). Zmieniałam Mu pieluszkę 2 razy (bo chwilę po pierszej zmianie okazało się, że znowu trzeba zmienić...), dałam Nurofen i czuwałam przy Nim. Trzymał mnie swoją gorącą łapką. Bardzo Mu się podobało głaskanie po główce. Uspokajało. Nie życzę Wam gorączki dla dzieci, bo to takie straszne... Tymek majaczył, taki był przy tym słodki... biedny.

A ja jestem nieprzytomna (musiałam do pracy wskoczyć, ale trochę po ósmej spadam do domu). Gdybym leciała samolotem to by mnie skasowali za dodatkowy bagaż, takie mam wory pod oczami... hm tylko jak miałabym ten "bagaż" oddać do przechowania?

Ok, nie smęcę. Miłego dnia.

Ooo, ile odpowiedzi! :) Dzięki!
Te chicco zenit i vector juz obaczjałam, sa ok. Mi zależy na tym niepoceniu, bo nie mamy klimy w samochodzie.
Szkrabiku Jeju, no okropne te gorączki, z czego to może być? :(
Agast Udanego wypoczynku! :)

My dziś chyba w końcu nad zalew pojedziemy o ile pogoda się nie zepsuje, ja to mam szczęście :mad:

Minko- my mamy maxi cosi i jesteśmy zadowoleni. TYlko, ze trzeba brać pod uwagę, ze dziecko siedzi w foteliku przyklejone do oparcia i nie ma siły, zeby przy tami upale się nie spociło. My mamy klimę a i tak tyłeczki i plecy mamy mokre( zwłaszcza jeśli samochód stoi na słońcu a jede w krótką trasę). Na pewno dzięki odpowiedniej tkaninie można to ograniczyć ale nie wyeliminować. I gdzieś czytałam szukając naszego fotelika dwie zupełnie różne opinie na temat Ramatti, jedna mama pisała, ze świetny druga, ze dziecko sie poci. Ale my zmienialiśmy fotelik zimą i może dzieci jeździły w samochdach za grubo ubrane. Nie wiem. Oglądaliśmy też Chicco ( własnie model Key) ale maxi -cosi bardziej nam przypadł do gustu. Chyba też ekspedientka nie bardzo wiedziała jak się obługuje szelki w tym Chicco. W każdym razie Tusiek ze zmiany fotelika był bardzo zadowolony.

reklama
Do góry