reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hej

Wiolinko gratuluję super wiesci

Czarnulko ja bede trzymac napewno..cos często boli Cię ten brzusio rozmaiwałas o tym z lekarzem?

Więcej nie nadrobię i tak nic nie pamięatm mam głowe zaprzatnięta innym problemem otóż...
Maks dostał wypowiedzenie w pracy.Wczoraj mieli strajk w pracy w sprawie podwyszki więc maszyny stanęły.Nie kazałam Maksowi strajkowac ze względu na to ze brałam pod uwagę ze mogą go zwolnic,ale tłumaczył mi ze jak wszyscy to wszyscy no i lipa.Nawt dzisiaj w telewizji leciał reportaz z dziesiejszego i wczorajszego starjku ale nic to niedało wręcz odwrotnie.Oznajmili mu i całej reszcie ze jak sie niepodoba to dowidzenia wreczając wnioski.Maksa tata miał jeszce pogfadac z kierownikiem moze cos zdziała...:( oby

reklama
Easy, Mary cudna! I muszę Ci powiedzieć, że bardzo mnie zainspirowałaś kostiumem kąpielowym córy. Poważnie zastanawiam się nad zakupem.
Czarnulko, ale Ci pociecha z Wikuni rośnie  :D
Mamomisi, rzeczywiście fajnie wyszło :D I dobrze, że wreszcie wstawiłaś suwaczek. Ja dziś cały wygląd przestawiałam, bo miałam już MOCNO nieaktualny  8)

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje. Bardzo się z Adamem cieszymy, aczkolwiek ja, podobnie jak Mamamisi, NIC na razie nie czuję oprócz braku @. Może jestem ciut bardziej zmęczona wieczorami, ale można to zwalać na upały, pracę, etc, więc w końcu nie wiem. Mam tylko teraz taki dylemat, że nie wiem kiedy iść do gin. Moja ma złamaną rękę  :( , po poniedziałku będzie wiadomo, do kiedy ma zwolnienie, jednak to może być i do 20 sierpnia!!! Będę wtedy po ok.9 tygodniach. A ja w drugiej połowie sierpnia mam urlop i wyjeżdżam, żeby nie powiedzieć, nawet wylatuję!!! Gdyby nie ten urlop, to bym się w ogóle nie przejęła - czuję się super, kupię tylko witaminki, bo pewnie potrzebuję. Mogłabym nawet podstawowe badania zrobić co by mieć na wizytę. Ale chciałam się wypytać o jakieś wakacyjno-słoneczne postępowanie kobiet w ciąży, co mieć ze sobą, etc. No i nie wiem co robić ??? Poza tym, po urlopie będę z grubsza w 11 tygodniu, USG trzebaby robić...

Acha. Dziękuję wszystkim za życzenia imieninowe i przekazuję spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia wszystkim Aniom i Haniom   :)

Jutro nocujemy u Teściów, moja teściowa też Ania, w sobotę u nich imprezka (u nas była wczoraj, było super ;D ). Zostaniemy pewnie do niedzieli, w niedzielę dwa koncerty na świeżym powietrzu, tak więc pewnie najwcześniej w niedzielę wieczorem coś napiszę.

I jeszcze jedno mnie męczy. Pierwszy test wyszedł mi negatywny, choć uważałam, że powinien być pozytywny, ale no cóż, powiedziałam sobie, że może nie znam siebie aż tak dobrze jak sądziłam, etc. no i dwa dni poźniej w domu robiliśmy grilla z tańcami, piffkiem i nie tylko.. Było extra tylko teraz się stresuję, czy nie zaszkodziłam Maleństwu :( Choć poprzednio w pierwszym miesiącu też nieźle balowałam  ;D

Papa na razie. Strasznie się rozpisałam o sobie jak na tak długą nieobecność. Piszę głównie dzięki namowom Frotki, buziaki dla niej i Totulka :) No i sorki, że właściwie tylko o sobie :-[ Nawet o Agnieszce dużo nie napisałam. Może tylko a propos samodzielnego jedzenia. Od dawna sama je kanapeczki i oczywiście owoce. Zupki i kaszki to zawsze ma w rączce łyżeczkę i powoli próbuje coś nawet nabierać oprócz walenia w miseczkę. Z widelcem i drugimi daniami idzie sprawniej. Zachęcam do prób, uważam że warto.

Dobranoc!

Asiu, uszy do góry! Tym bardziej trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy. A że Cię w tej wypożyczalni nie chcieli to są głupi i już! Na pewno byłaś najlepsza!

Oho, gratki dla Wiolinki!!! Co za cudne wieści!!!

Easy, Mary boska!!!

Więcej nie pamiętam. I proszę mi wybaczyć, ale zgryzotkę mam. Tymcio mi się obudził z gorączka 39 st., gorący jak piecyk. Oczywiście zastosowałam odpowiednie kroki, czyt. środki przeciwgorączkowe, dzwoniłam też do przychodni i rozmawiałam z pediatrą. Teraz śpi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dobranoc.

Szkrabiku - zdrówka dla Tymka, może gorączka z powodu upałów wylazła...
Wiolinko - bardzo się cieszę, że jesteśmy w podobnym wieku ciążowym, pod warunkiem, że będziesz tu częściej bywać ;) No japa mi się normalnie cały czas uśmiecha po Twoim poście no i zmobilizowałaś mnie do wstawienia suwaków. Ja jak pewnie czytałaś też mam zgryz z moją gin, bo ona sama w zaawansowanej ciąży ;) ale może się jutro wybierzemy obadać sprawę, tylko właśnie zastanawiam się, czy już coś (kogoś) będzie na usg widać...
Napisz jeszcze w wolnej chwili jak sobie poukładałaś życie na linii praca-dom... bom ciekawa ;)
Asiu - Bardzo mi przykro z powodu męża
Czarnulko - wspaniałego wyjazdu życzę! odpoczywaj na całego!

Wiolinko ,Mamomisi dziekuję

wio pisze:
. A że Cię w tej wypożyczalni nie chcieli to są głupi i już! Na pewno byłaś najlepsza!

:-[ dziekuję miło mi to przeczytac ;) i jasne ze byłam...tylko nie dla nich.No ale idę na rozmowę w czwartek i wierzę ze tymrazem uda mi się.Teraz naprawdę potrzebuję pracy,nie damy rady zyc z zasiłku z urzedu pracy teraz niedajemy rady a co dopiero za 400z ł chociaz Maks od jutra takze szuka pracy..ech..
Co do ciązy to super ze sie tak cieszycie,no i poczekaj jak jeszcze troche nam napiszesz ze juz czujesz...ruchy dzidzi ;D

Wiolinko Ale wspaniałe wieści!!! Gratulacje!!!!!! :D
Asiu Mam nadzieję, że męża jednak nie zwolnią i trzymam kciuki także za twoja pracę :)
Aletko 15 ząbków!!!! :D Toz to cała paszczęka! SUper! :)
Easy Mary słodka! :)

U nas nadal upał, podobno sierpeiń ma byc podobny ::)

Wiolinko, gratuluję serdecznie!!!! I życzę spokojnej ciąży i super wypoczynku na wakacjach (chociaż mam nadzieję, że jeszcze przed wylotem się pokażesz ;) ). Buziaki od Totulka.

Mamomisi, fajnie, że ciąża przebiega bezproblemowo. Oby tak dalej.

Easy, super Mary.

Asioczku, gratuluję pozytywnej informacji od szefostwa.

Szkrabiku, może faktycznie coś jest w tym, co pisze Nenyah - Wojtek dwa dni miał takie "gorączkowe", a w zasadzie poza katarem żadnych objawów. Teraz już ok.

Paula, dzięki za życzenia - Totulkowi pomogło i już ejst zdrowy.

Nenyah, super, że Natiemu lepiej.

Asiu, no to faktycznie kiszka z ta Maksa pracą :( Mam nadzieję, że coś jednak uda się zrobić i albo nie dostanie wypowiedzenia albo szybko znajdzie lepszą pracę.

Miałam coś jeszcze napisać ale oczywiście znowu zapomniałam  :-[ Nie wiem, co z tą moją pamięcią i koncentracją ostatnio, może jest trochę racji w tym, co Easy pisze, i to niewielkie ocieplenie tak działa na biedne główki  :p W każdym razie buziaki dla wszystkich i zmykam po moje dziecko.

Witam w ostatnim dniu pracy przed urlopem ;D ;D Za 19 godzin będziemy juz w drodze nad morze :laugh: Baaardzo sie ciesze!!! Już część rzeczy spakowana, parawan i parasol juz w aucie ;D Jeszcze wczoraj kupiliśmy lodówkę turystyczną (co bym mogła spokojnie jakieś jedzonko wziąć na plażę) super okazyjnie bo 25 litrowa za 39zł!!

Aletko- gratuluję pokaźnej ilości ząbków Kornelii :D

Aletko - ze wstępnych wyliczeń wychodzi nam termin ok. 7 marca, ale dzisiaj wybieram się do gin, to potwierdzę albo zaprzeczę ;)
Agast - udanego wypoczynku życzę, to już tuż tuż...ech dobrze Wam :)

reklama
Witam :)

Dzięki dziewczyny,napewno dobrze odpoczne ;) Jadą z nami znajomi a więc Wiki będzie miała kilka nianiek na raz ;)

Asiu mówiłam lekarce juz o bólach i ona powiedziała że to dzidzia mnie uciska i po porodzie zaraz ten ból zniknie.

termin porodu na 28 sierpnia :)

Do góry