reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Cześć dziewczyny. :)
Wczoraj chciałam tu zajrzeć ale stronka mi nie wchodziła :-[. Dzisiaj juz jest za późno zeby ponadrabiać. Mąż modernizował komputer i dopiero teraz skończył.
Lileczko dzięki za komplementy  :DKombinezonik Darunia dostała w prezęcie
Pozdrowionka

Dzień dobry :) Ależ miły poranek :)

Mongea nie żartuj  :D Czy mam rozumieć, że omsknęło Ci się końcowe "e"?
Aż sama spróbuję  ;D

cee

Działa ;D Babyboom zawsze czujny 8)

Helo ;)

Mondzi, opiekunka ujęła mnie przede wszystkim swobodą. Była całkiem wyluzowana, zajęła się Małym fachowo, od razu się z Nim pobawiła, przewinęła. Odpowiadają jej też zaproponowane warunki finansowe, ma doświadczenie z dziećmi (większe ode mnie).

Easy, dzięki, tak jest, światełko się pojawiło i nadal świeci :D

Lila, tak, lepiej po cichu, bo jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji ;)

Mongea, jakoś tak bardziej mi się podoba ;) O opiekunce pisałam już powyżej do Mondzi ;)

Muszę się pochwalić – Maciuś zaczął pełzać.  :) :) :)  Stał się to w czwartek oczywiście jak byłam w pracy. Mężuś zostawił Maćka na macie i wyszedł do kuchni, po chwili wraca a tu małego na macie ani śladu. "Poszedł" sobie do juki (stoi na podłodze) i to w znacznej odległości od maty. I oczywiście oberwany listek był w łapce.

Lecę poczytać zaległości a jest tego trochę

Dzien Dobry!!

Mongea - widzialam ta kule, bardzo fajna jest i chyba latwiejsza w obsludze niz garnuszek, tazke pewni i mlodsze dziecko ucieszy :D A podpisami, avatarkami, upiekszaniem zajmuje sie od zawsze moja kolezanka ;D Zapytalam, mowi,ze ramke z internetu sciagnela, a program Corel Paint Shop Pro X Jak jakies pytania bedziesz jeszcze miala, zapytam :D
Asia - my choinke ubieramy zawsze w wigilie,bo mamy zywa,ale teraz chcialabym wczesniej,ze wzgledu na syna.
Natka - no to gratuluje tego pelzania kochana,a kwiatkow to my w ogole nie mamy, mnie jakos do niej nie ciagnie i po remoncie nie wrocily juz do nas ::) Stoja na klatce schodowej u tesciow,bo tesciowa to sie w nich lubuje ::)

hejkum
Lila opowieści o Mikołajku są zajefajne!!! to taki chłopiec w wieku szkolnym, który ma ciekawą rodzinkę i ciekawych kolegów... Trafiają mu się oczywiście niezłe przygody. Przed tą książką o której pisałam autor wydał kilka książeczek (np. Wakacje Mikołajka, Mikołajek...). Teraz po kilku latach od ostatniej części wyszła ta książka, którą zamówiłam. Koszt w księgarni 49,90. A w sklepie internetowym Empiku coś ok. 36 zł. Przesyłka do świąt gratis ;)
natka gratki dla Maciusia zdolnego brzdąca!!!
cayo :(

Postanowiłam wczoraj zacząć ograniczać nocne karmienie. I dziś nocka była tylko z jednym cycem. Ale za to Mary od 3:30 do 5:10 miała czas zabawy... Nie sądzę żeby spowodowane było to brakiem cyca, ale świetne się złożyło ;)

No to korzystając z tego, że Tymek padł na pierwszą drzemkę, a ja muszę zachowywać się cicho (kiedy się to wreszcie skończy?), cosik poczytałam i może uda mi się coś napisać. Tatuś kupił banany i nocka była ok. Pobudka o 4.30 i spanko do 8.00. Żyć nie umierać normalnie. Chociaż zanim odeśpię te kilka miesięcy, to pewnie trochę czasu minie. Ale mi dobrze!
Mongea, już któryś raz piszesz o tych pampersach i... Wiem, że to banalne, ale zaczęłam zbierać kody na ten pampersowy konkurs, więc pytam czy opakowanie zewnętrzne tych pieluch jest takie samo. A co do braku oszczędności naszych dzieci, to Tymek chyba postanowił doprowadzić nas do bankructwa. Normalnie jedna za drugą, dobrze, że w nocy ma małą przerwę. Ja jeżeli daję kleik to kukurydziany i tak sobie pomyślałam, że może by go wymienić czasami na ryżowy. Ryżowy dawałam na początku i kilka dni nie było nic, więc chyba tez nie za dobrze. Mam nadzieję, że jakoś się to samo ureguluje, jak Tymuś przyzwyczai się do nowej diety. No i ja chcę wiedzieć co się stało zanim się pojawi Wiolinka - taką mam ciekawską naturę :)
Asiu, choinkę ubierzemy w Wigilię, za to będzie nam towarzyszyć aż do 2 lutego, no chyba że wcześniej padnie. Wszystko ma swój czas, a w tym roku wyjątkowo mi się nie spieszy, bo narazie nawet nie bardzo mam gdzie ją postawić. Liczę po cichu, że zdążymy z remontem.
Renia, mój Michał tez coraz częściej mówi, że system jest do przeinstalowania, ale ja go skutecznie od tego odwodzę. Potem niczego nie mogę znaleźć. Ale Ty masz to już za sobą, więc pisz tu ładnie, co tam u Was.
Szkrabiku, a w jakim wieku jest ta pani? Ma jakieś szczególne kwalifikacje, czy po prostu wrodzony talent? Tak pytam, bo to trochę moja działka. Fajnie, że jest. A przez ile godzin dziennie Tymek będzie pod jej opieką?
Natka, no to fajnie, że Maciuś się przemieszcza. U nas narazie Tymek tylko do tyłu, ale ja go nie kładę na podłodze, bo póki co nie ma ku temu warunków. Gratulacje! A listek zachowaj na pamiątkę...
Easy, no to jedno nocne karmienie dobrze wróży, za to dwugodzinna imprezka... No chyba, że imprezuje sama...

A teraz Tymek już chyba śpi dość mocno, więc zabieram się za porządki... Miłego dnia życzę!

reklama
No to pospał. A ja posprzątałam... No ale po takiej nocy, to przecież nie będzie spał nie wiadomo ile :)

Do góry