reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

W Dniu Pierwszych Urodzin Emilki
Życzenia Samych Radości ,Szczęśliwego Dzieciństwa i Szczęścia w Życiu
składają Iza z Karolą
4_794_3833.jpg
:) :) :) :) :) :) :)

reklama
a u nas dziś smęty,nudy,na dworze słota...
Karola dziś pierwszy raz w życiu wstała o 9:30 ::) ::) ::) ::) ::) ::)
z nudów przeczytałam streszczenia wszystkich odcinków emitowanych w Polsce dwóch częsci "Gotowe Na wszystko" i wreszcie jestem w temacie ;D o co tam biega

Beatusku - bardzo się cieszę, że badania wyszły w porządku. Trzymam kciuki aby Igorek zaczął przybierać na wadze i żeby ominął Was ten szpital. Wierzę, że będzie dobrze. Musi być!
A w sprawie pojazdu - Maciuś bardzo zadowolony. Taki duży z niego chłopak, że musieliśmy odkręcić boczne barierki, bo sięgały mu do nich kolanka. Jedyny mankament to brak możliwości blokowania kierownicy. Maciuś łapie ją nieświadomie i w efekcie zamiast jechać prosto skręcamy na boki.

Beatko - basenik świetny, w dodatku po tak okazyjnej cenie.

Colletta - ale z twojej córci dzisiaj był śpioch! Maciuś nie patrząc na nic wstaje w przedziale 6 - 7. Oj nie daje nam się wyspać. W sprawie "Gotowe na wszystko" nie jestem w temacie. A pogoda u nas ładna. Jak mały tylko wstanie to idziemy na spacerek.

A wkurzyłam się na męża. Jesteśmy cały dzień razem w domku a on odstawia takie numery. Szkoda słów.

Wspominek nie bedzie, musi sama mamaMisi nam powspominac!!

Na Twe pierwsze urodzinki
zróbmy wszyscy dziarskie minki.
I pobawmy sie wesoło,
kręcąc się radosnie w koło.
Potem zjedzmy tort i pączki,
chwyćmy mocno sie za rączki.
I śpiewajmy na Twą cześć
sto lat,sto lat,sto i cześć

Dla Emilki sto lat!!

A teraz Wam powiem co sie stalo :(:( :mad: Jestem taka wsiekla jak nie wiem. Musze zaliczac roznice programowe!!!I dowiedzialm sie o tym dzis!!Wraz z wreczenie wlasciwej karty egzaminacyjnej!!Nie wiem do kiedy,ale karte egzaminacyjna i na ten przedmiot juz dostalam :mad: Nie ja bylam po odbior wiec musze tam zadzwonic!! Jeden egzamin ustny + cwiczenia ( kolo). No po prostu koszmar!!Jak tak mozna z ludzmi postepowac, no jak!!Dlaczego nie powiedziala mi babka z dziekanatu na poczatku mojego powrotu, juz bym sie pouczyla, moze cwiczenia zaliczyla!!Agast wiedziala o roznicach na poczatku!!No ryczec mi sie chce :(:( Jak ja sobie mam dac rade z 4 egzaminami ustnymi, jednym pisemnym, i dodatkowym kolem. A przedmiot??!! Porazka!!Jakies ideologie, nienawidze tego typow przedmiotow!! Buuu...Nie mam juz sil :(:(

Musialam najpierw to wywalic,bo tak mi zle :(
MagW - ja tez za dodaniem kolorow :)
Easy - kwaitek boski!!
Czarnulko - gratki!
Magdulku - przytulam!!A Magda nie bedzie na pokaz prababci!!No sorry!!Nic sie nie martw, pewnie ze kazde dziecko jest inne, buziaka Wam sle!Aa i Miki tez nie chodzi chociaz cosik dzis zaczyna robic samodzielne kroczki,ale przeciez duzo dzieci czerwcowych jeszcze nie chodzi.
Szkrabiku - dzieki!
Beatusku - to sie ciesze,ze jestes spokojniejsza. I tez wspolczuje porzebu, szkoda,szkoda :(
Megan - przepis na biszkopt juz masz to nie bede dawac mojego :) I jak tam mamuska?? :) ;) Wspominki juz mam przygotowane ;D A Ciebie cos wczesniej brzuch pobolewal, skurcze jakies, czy to nie juz teraz ( rok temu)??
Beatko - basen taki sam jak my mamy :)

A moj Mikulec zaczyna sam kroczyc, przejdzie kilka krokow z rak do rak ;D ;D ;D To tak z dobrych wiesci!!Zawsze tak jest, jade do tej szkoly,niby spoko,a tu zawsze cos!!:(

Lila, strasznie mi przykro :(
Dla Mikulca brawa!!!
A jak masz dobry przepis na biszkopt, to też dawaj :) Ty w ciastach dobra jesteś ponoć  :p
A mnie brzuszek bolał wieczorem i to mocno... O 22.20 pisałam tak:
"A w ogle to mnie właśnie potwornie boli brzuch i krzyż... Tylko, że nie bardzo umiem rozróżnić, czy to skurcze. Brzuch twardy jak kamień ale boli non stop prawie... Nic to, wzięłam nospę i zakładam, że jesli po niej przejdzie i zasnę, to ok, a jeśli nie, to będę się zastanawiać... Ale nawet się nie chcę łudzić, że to mogłoby być TO"
A rano relacja była taka:
"Wczoraj wieczorem naprawdę myślałam, że to już - skurcze co 4-5 minut, bolało na tyle, że przestałam się odzywać , ale "kontrolnie" wzięłam 1 nospę a po 2 godzinach drugą, opiłam się wody i w końcu zasnęłam. Bo w zasadzie to stwierdziłam, że mi się w nocy do szpitala nie chce jechać . I tak chodzę od rana i myślę, a moe jednak dziś...? Ale jak na razie czuję się świetnie (poza popuchniętymi łapskami i nogami, ale zaczynam się do tego przyzwyczajać) no i wszystko się wyciszyło... To czekam dalej."
A potem pisałam do Aletki:
"Aletko u nas też moda kapustka a dla małża, choć i ja może skubnę, karkówka pieczona. Ja na szczęście wszystko to zrobiłam wczoraj a dziś mi się nic nie chce. nos z domu, to może wystawię, ale pod wieczrór"   ;D

Natko, przykro mi :(

Lileczko - no co za draństwo, tak Cię w ten miły dzień w$&%^#$(* ! I to tak nieszlachetnie z nad głowy :(  Współczuję sesji, która zapowiada się aż za... pracowicie no i tej kasy nieplanowanej :( Krwiopijcy!
Słowa uznania dla Mikiego ! Ekstra! Majunia swój pierwszy kroczek ma jeszcze przed sobą... ale nie pali się  - niech sobie na czterech dalej pomyka, bo przy jej gabarytach to tylko na zdrowie jej wyjdzie.
Coletta - super, że mogłaś sobie poleniuchować ! Oby częściej !
Megan - z jednej strony żałuję, że mnie te naturalne objawy porodu i sam poród ominęły...ale jak pomyślę, ile musiałyście się nacierpieć to jednak cieszę się, że to jednak była cesarka, mimo że potem usłyszałam i to od własnego męża, że ja przecież nie rodziłam, tylko ze mnie wyciągnęli ...
No to za ok. 17 h Piotruś pojawi się po tej ciekawej stronie !!! Szykujemy życzenia :) !

MagW, Piotruś "urodzi się" za 23 godziny ;) U mnie było bardzo szybko i... baaardzo intensywnie... Nawet chyba w pewnej chwili przemknęło mi przez głowę "juz nigdy wiecej" ale juz tego prawie nie pamiętam ;) No i chylę czoła przed tymi, które rodzą po kilkanaście godzin...
I, widzisz, jakie to ciekawe, ja z kolei bałabym sie cesarki... 8) A komentarz męża... ::)

Emilko  - już roczek jesteś na Świecie i wszystkim radośc niesiesz! Zyczymy Ci dużo zdorwia i samych wesołych chwil. Rita Z Wojtkiem

Ja dziś wróciłam z delegacji. i powiem Wam, ze rozstanie było straszne. Puściłam straszną beskę na lotnisku. Tak szlochałam, że  szkofda gadać. Tym bardziej, ze było sporo osób które wyjeżdżały z dziećmi a ja musiałam mojego Tusia zostawić. Ale za to na powitanie dostałam od mojego małego skarba piękną różyczkę (trochę pomiętoszoną ale i tak piekną).  padnięta jestem  i niestety dziś nie poczytam co naskrobałyście.
Życzę miłego weekendu i do poklikania.

reklama
Megan - mój błąd :) widzisz na pierwszej stronie przy zdjątku Piotrusia - 11.06 zrozumiałam jako godzinę porodu - ot gapa, ale mi dziś w tym hałasie w jakim siedzę od rana mózg się nieco zlasował...Lilia coś chyba też wie na ten temat, nieprawdaż? ale może o tym ciiii....
Teraz już jestem na bieżąco - wzięłam się za gorące posty na noworodku - ależ emocje !!!
Rita - biedaku! wcale się nie dziwię! Dobrze, że już jesteście razem !

Do góry