reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wiolinko, sto lat, spełnienia marzeń, satysfakcji i życiu rodzinnym i zawodowym i w ogóle wszystkiego naj :)

A ja właśnie weszłam do pokoju, w którym Wojtek zupełnie wyjątkowo spał na naszym łóżku. I zobaczyłam moje dziecko, zaspane i poczochrane, siedzące na podłodze. A przecież nie pozwalam mu samemu schodzić z łózka, dopeiro się uczy! Kurczę, lecę ratować kwiatki

reklama
Dziekuje raz jeszcze za wszystkie gratulacje :) Baby górą ;)

A teraz mała sesja zdjęciowa :)

Na początek moja gwiazda w sukience na roczek :D

_601042_n.jpg

_601041_n.jpg

ojjjj,chyba mnie przyłapali .... ;)

_601026_n.jpg

mamo,idziemy na ten spacerek... :)

_601025_n.jpg

zabrałam mamie bułke.... hihihi :)

_601045_n.jpg

a tak mnie podglądają jak śpie... :)

_601024_n.jpg

A tutaj byliśmy na spotkanku z dziewczynami ze śląska :D

_601036_n.jpg

no i tata nisił mnie na barana ;)

_601035_n.jpg

park13ku.jpg

paczek22qn.jpg

_601033_n.jpg

_601040_n.jpg

_601037_n.jpg

no i na tym bedziemy konczyc z sesją ;) na dzisia oczywiscie ;) jeszcze tylko ja i mama :D

_601028_n.jpg

Czarnulko, sesja WIki super. No i fajnie, ze się spotykacie z dziewczynami ze Śląska.

Przeglądam oferty hipermarketów na Dzień Dziecka i jakoś nic mnie nie ujęło. Szczerze mówiąc jestem zawiedziona, bo liczyłam, że prezent urodzinowy kupimy również z jakiejś oferty promocyjnej.

Dla dzisiejszych jubilatow gorace zyczenia.

I dla Julka z okazji ukonczenia 2 tygodni duzy calus od Majki.
Mondzi ja tylko tak szybko, przed podaniem zelaza warto sprawdzic czy anemia jest z niedoboru zelaza czy kwasu foliowego. Mnie caly czas gin w ciazy chcial faszerowac zelazem, ktorego poziom mam ok, a to Maja mi kwas foliowy podbierala i stad anemia. A juz gin moj tyleczek chcial zastrzykami z zelazem uraczyc. Ale na szczescie moja mama swoim fachowym okiem spojrzala i stwierdzila, ze gin niech prowadzi ciaze a ona mnie z anemi bedzie wyciagac w koncu jest internista hematologiem. Lekarze bardzo czesto widzac niska hemoglobine nie patrza na wielkosc krwinek, ktora swiadczy o tym czy masz niedobor zelaza czy kwasu foliowego.

Czarnulko gratuluje coreczki.

Lila przygoda w Ikei nie najmilsza, ale z happy endem. Oj ja bym im dala skontrolowac swoja torbe ...

Agnieszce i Natanowi całuski z okazji ukończenia 11 miesiąca
babu8cp.jpg

Mondzi - jeśli wcześniej się sama nie dowiesz, to spytam w sobotę szwagierki - pediatry o te normy i te żelazo, jak długo miałby je Tymek brać, i jakie by polecała. Nie jestem pewna czy wysłałam Ci PW...odnośnie wózka?
Beatusku - kochany Igorek był bardzo dzielny ale Ty jeszcze dzielniejsza! Tak trzymać. Wszystko będzie dobrze, jesteście w końcu w dobrych rękach
Czarnulko - gratuluję córeczki !!
Lila - super zakupy, wózeczek mnie zachwycił - i jaka okazja! Do dziś z dzieciństwa pamiętam mały drewniany wściekle zielony drabiniasty wózek z czerwonymi kółkami - i jak tłukł się okrutnie na podwórku przed blokiem kiedy wozilłyśmy się nim - ech, były czasy! A przygoda z rewizją - no naprawdę skandaliczna!
Tilli - wiesz, jak w okolicach 10 miesiąca Maja nie miała jeszcze ani jednego ząbala to szwagierka powiedziała że jak się do miesiąca nie pojawi to wprowadzimy wapno, no więc moje pytanie brzmi czy podajesz wapno?
Minko - no to żeście Wikunię super wyszkolili. Wyczytałam gdzieś - może w Twoim Maluszku - że jedno 2 letnie dziecko może znać 30 słów a inne 300 więc chyba wszystko w naszych rękach :))
Frotko - niezłą ma technikę wstawania Wojtuś - nawet wyobrażenie mnie rozśmiesza :)

Natchnęła mnie Mondzi - dzisiaj moja siostra idzie potwierdzić dzidziusia u mojej giny - powinnam mieć prowizję od narajonych jej klientek :) - i tak się fajnie składa że wyjdę dziś wcześniej z pracy - wymyśliłam że zapakuję Maję, odbiję łapkę :)) i pójdziemy z nią. Przy okazji umówię się na cytologię - też, kurcze osatnio w ciąży robiłam... U lekarki nad jej biurkiem wisi potężna antyrama a w niej zdjątka dzieci z prowadzonych przez nią ciąż. Są też trojaczki :) Łapka Mai się przyda :)

A my za chwilę śmigamy do pediatry, zobaczyć te ostatnie wyniki. Prosimy o kciuki, żeby były dobre, bo juz nie chcę go więcej badać a jak będą złe, to grożą, że wątroba i inne takie :(

Frotko - natychmiast włączyłam trzymanie kciuków - i dopóki mi jaki klient nie zawróci d. tak będę grzecznie trzymać. Powodzenia!

Asioczku - Julek dziękuje Majce za całusa ;D
A my idziemy się werandować...jutro pójdziemy chyba na pierwszy spacer, który miał być w poniedziałek, ale padało, grzmiało i padał grad, więc go odłożyliśmy.

reklama
Do góry