reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hejka,
Wszystkiego Najlepszego dla Agnieszki i Natana z okazji 11 miesiecznicy!!

Kurka, zarejestrowali nas z Mikim na 8:30, a moja bida jeszcze spi ::) Nie cierpie go budzic :mad: dobrze,ze mamy blisko, zaraz kolo domu, poczekam do 8:10 mam nadzieje,ze sie wyrobimy ::)

reklama
Wczoraj przedostatnia,dzis pierwsza :)
Witam sie

A DZIŚ ZASPIEWAMY 100 LAT Z MIKOLAJEM DLA NASZYCH 11 MIESIECZNYM SOLENIZANTOW: AGNIESI WIOLINKI I NATANA NENYAH :) NAJLEPSZEGO KOCHANI!!!!!!

Tak czułam,że jak położe się późno to odpokutuje to w nocy :( Mikołaj urządził nam w nocy pokaz ryków,cholerka wie dlaczego. Wyglądało jakby sie czegos wystraszył,bo nie dawał sie tulić,wręcz odpychał sie od nas ::) No ale na szczęscia butla pełna cieplutkiego mleka załatwiła sprawę. Co nie zmienia faktu,że jestem mega niewyspana,bo pobudkę mały zarządził o 5.30 :mad: A tych wrednych zęboli nadal brak,i zaczynam sie powoli martwić :-[

Kurczę,Lileczko ubiegłaś mnie :),czyli nie byłam pierwsza.
Bidny Mikulek,że musi po lekarzach ganiać,no ale taki wredny katar to trzeba przegonić ;) Odnośnie IKEI to ja też lubie ten sklep i mamy w planach kupic Mikołajowi cały pokój zaprojektowany przez nich.Bo podoba nam sie ich funkcjonalność,prostota i cenowo tez nie jest strasznie. W zeszłym roku widziałam cały pokój,pełen bajerów,z wszystkimi potrzebnymi rzeczami(firanki,dywaniki itp) za niecałe 1300zł. A ten kosz na zabawki to tez mam w planach kupić,ale to dopiero w lipcu.

Mondzi trzymam kciukasy zeby ten polip dał ci spokój i sie jakoś cudownie wchłonął :) A Tymulkowi duzo zdrówka zyczymy. Odnośnie chrypki,to Miki kiedys ją załapał po długaśnym spacerze. A że akurat wybierałam sie na kontrolę wagową do pediatry od razu obejrzał mu gardełko. I nic,chrypa to chrypa.Żaden problem.Przepisał Clemastinum w razie pogorszenia i to wsio. Samo przeszło po 3 dniach. Aha odnośnie Ferrum Leku,to ja brałam go całą ciąże,bo miałam lekką anemię i faktycznie nie barwi zębów. Nie pamiętam tylko, czy mozna go podawać dzieciom ::)

Mad gratki ząbkowe i dziękuję za zdjątka z chrztu,Olcia prezentowała sie slicznie,zwłaszcza ta czapusia była cudna :)

Asiu24 no to gina rzeczywiście masz fajnego ;) Ja tam wolę starych pryków,bo przy młodzieniaszku to pewnie walnęłambym buraka na "samolocie" :laugh: I widzę że ogarnia Cię szał związany z tymi dwiema jakże ważnymi uroczystościami. I prawidłowo. Udanych łowów zakupowych życzę ;)

A ja wczoraj urządziłam se dziń wspominek,i obejrzałam kasety z kamery,od narodzin Mikołaja do teraz. No i oczywiście okrutnie sie wzruszyłam i spłakałam :) On był taki malucieńki. Taki słodki.Kruszynka moja mała. Boziu jak ten czas leci....A teraz stoi nademną taki, uczepiony oparcia krzesła wyjec i próbuje mnie wziąść na litość :laugh: Odkąd nauczył się przemieszczać wzdłuz mebli to nie mogę opędzic sie od niego. No masakra,juz wiem co to latanie za dzieckiem i uwazanie na wszystko wkoło ;) Na szczęście Miki jest ostrożny i nie zdażaja mu się wywrotki ani groźne upadki,nawet jak siada to robi toi powoli i ostroznie. Uff,chociaż tyle.
Dobra,spijam kafke do końca i biorę sie za niego.Bo mi tu gardło zedrze. A jeszcze muszę posprzątać chałupkę i upichcic obiadek małemu.Jessuu jak mi się nie chce,jeszcze ta paskudna pogoda za oknem...

Dzisiejszym solenizantom Agniesi i Natanowi wszystkiego co najlepsze!
Najserdeczniejsze życzenia także dla wczorajszych małych i dużych jubilatów!!! :D

Piszecie bardzo dużo, nie jestem w stanie na wszystko odpowiedzieć, ale:
Czarnulko Gartuluje drugiej córci! Tez mi się tak marzy ;)
Lileczko mamy taki sam kosz na zabawki :) Przygoda w sklepie żenująca, mój mąż to by wściekł sie maksymalnie, dobrze, że przeprosili :)
Aletko Kornelka chodząca świetna! :)
Nenyah ja chyba wiem, co tak napawa cię radością, cieszę się razem z tobą i trzymam kciuki, żeby wszystko rozwinęło sie po twojej myśli! :)

No i odmeldowuje się, bo dziś ma na kilka dni moja młodsza siostra przyjechać, pewnie do zobaczenia po weekendzie :)
A, czy pisałam wam, że u nas szał torebkowy? WIki nie odpuści żadnej pani z torebka, no musi ją mieć i już, w kościele musimy z nią wychodzić, bo tam torebek zatrżesienie ;D
No i rozwija mi się WIki intelektualnie, pokazuje paluszkiem gdzie jest mama, tata dziadzio i babcia, a także lampa i inne rzeczy, czesze się grzebykiem lub szczotką, a także inne osoby ;D Na pytanie jak robi piesek, kotek czy śiwnka robi odpowiednio: bau, bau, miaaaa lub chrrrr ;D Uwielnia pieski, wypatrzy je wszędzie i od razu jest bau, bau ;D Na lampę i wanienke mówi lala, jak cos chce woła da, da, da ;D , próbuje gwizdać na gwizdku, a jak jej nie wychodzi, to daje komuś do ust, żeby zagwizdał za nią, pokazuje gdzie jest nosek i oczko. To tak w skrócie o ostatnich nowych umiejętnościach, no tak wpadłam na chwile i od razu o sobie, ale na usprawiedliwienie dodam, że mało pisałam o nas ostatnio ;)

Wszystkiego najlepszego dla Agusi i Natiego :)

Lila, gratki zakupów. A ta przygoda w Ikei to skandal.

Magdulku, dzięki za info o tym syropku. My dzisiaj idziemy wyspowiadać się z ostatnich wyników i jeśli inaczej nie da rady, to zasugeruję ten Ferrum Lek, bo bardzo się boję o wojtusiowe ząbki. No i my też mamy iść do hematologa a co do szperania w necie, to kiedy się dowiedziałam o niedoborze żelaza u totula, przegrzebałam mnóstwo stron i... przestałam, bo okazało się, że to może być efektem wielu paskudztw. Tak więc założyłam z góry, że Totulkowi nic nie jest i ma tylko anemię i tak mi lepiej ;)

Paula, no drogie te farbki. Ale byłam w Smyku i pani mi poleciła Crayolę - podobno mają farbki, których mogą używać takie maluchy jak nasze. Inna sprawa, że jedyne opakowanie, jakie miała, kosztowało 80 zł (ze stemplami i innymi bajerami) ale powiedziała, że bywają zwykłe farby, muszę się po prostu rozejrzeć. Dzisiaj będę na mieście, to wpadnę może do dużego Smyka i sprawdzę.

Megan, no to jesli da się coś zaradzic, to wyślę maila :)

Minko, jestem pod wrażeniem umiejętności Wiki :o Mam wrażenie, że mój Totulek rozwija sprawność ruchową, ale żeby pokazywał paluszkiem albo w spójny sposób nazywał jakies przedmioty, to nie ma mowy. Gratulacje!

Co do rozwoju Wojtka, to właśnie przedwczoraj mój synek postanowił udowodnic, że i on stać potrafi, stoi samodzielnie, jak mu się chce oczywiście. Ale robi to prześmiesznie, bo z czworaka prostuje nogi, odrywa łapki od podłogi, prostuje się cały i tak stoi :) Komedia. Wytrzymuje nie za długo, ale fajnie to wygląda. A wczoraj złapałam go za rączkę, żeby go odsunąć od kwiatka (wrrrr....) z którego wysypywał ziemię, a on ścisnął mnie mocno, puścił się stołu i poszedł :) Powtórzył ten manewr jeszcze kilka razy więc zobaczymy, czy postanowi ćwiczyć dalej, czy jak z przewracaniem na boczki, zapomnimy o tym na kilka miesięcy...

Najlepsze życzenia dla Agnieszki i Natiego, a także dla Juci, Mondzi, Wiolinki i Aletkowego Mikołaja! :)

Beatusku, pewnie lepiej się już czujesz, jak wiesz, że jesteście w rękach fachowca, który postanowił się Wami na poważnie zająć? Cieszę się, że to przykre badanie macie już wszyscy za sobą i gratuluję Ci dzielnego Syneczka!Teraz pozostaje mi tylko trzymać kciuki za pomyślne wyniki i trafną diagnozę, co niniejszym czynię! :)

mad, dzięki za relację zdjęciową z chrztu Oli! :) I gratki jej osiągnięć! Wow! :)

Minko, no jestem pod wrażeniem umiejętności Wiki! Wojtuś od wczoraj ćwiczy wyraz: Kotek. :laugh:

Czarnulko, gratuluję drugiej córci! :D No to baby górą! ;D

Mondzi, zdróffka dla Tymcia!

No to i ja się witam. Tymo dosypia, zjadłam śniadanko, więc:

-wręczę kwiaty Wiolince, Agniesi i Natanowi
wiosna04_m.jpg

-pochwalę zakupy dla Mikiego i od razu zapytam ile taki koszyk na zabawki kosztuje, bo przymierzam się do jakiegoś porządnego pojemnika (narazie mamy tekturowy z Ikei)
-pochwalę również umiejętności Wiki i Wojtusia - Tymo tez ostatnio sporo kuma, najfajniej to robi "nu nu", bo strasznie się skupia, żeby dobry paluszek wystawić :)
-podziękuję za wczorajsze życzenia i wszystkie anemiczne wskazówki, sama też trochę poczytałam, ale nie wiem jakie są normy wyników dla dzieci, a to trochę utrudnia mi rozeznanie się w powadze sytuacji. Pamiętam, że Paula kiedyś tego szukała, więc hop, hop...
-no i napiszę Wam jeszcze, że Tymek miał na pieluszce po nocy jakąś dziwną wydzielinę, siusiak zaczerwieniony, no i nie wiem, czy nie przez to, że zaczęliśmy go ćwiczyć wg wskazówek pani doktor, zamiast myć przegotowaną wodą. Co z tym robić nie wiem, ale może spróbuję rumiankiem.

CHyba tyle... Miłego dnia wszystkim życzę!

Tak się złożyło, że wczoraj przez cały dzień nie miałam dostępu do komputera...a tak bardzo chciałam złożyć życzenia Mondzi i mężowi Aletki - Mikołajowi   :laugh:

Mondzi, Męzu Aletki i Tato Kornelki spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego, wielu powodów do radości i uśmiechu, dużo słońca i zdrowia, zdrowia, zdrowia!

Ps. Moja skromna osoba dziękuje za życzenia urodzinowe :D

reklama
Ha, no i właśnie dzwoniła pani dyrektor po raz "n-ty" zapytać kiedy wracam do pracy. I po raz "n-ty" usłyszała, że nie wiem. Normalnie mnie to dobija. Jedna nauczycielka jest w ciązy, mnie cały czas nie ma, jedna idzie na urlop zdrowotny, no i kobiecina chciałaby wiedzieć, czy może na mnie liczyć, a tu ja sama nie wiem. Głupio tak trochę, bo ciągle moja odpowiedź jest taka sama, no ale co ja jej na to poradzę.

Do góry