reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mondzi, krzywdy to Mu raczej nie zrobisz, no bo jak? Skoro ma mieć na nóżkach tylko po to, żeby Mu było ciepełko, to fajnie. Jeśli nie uwierają, nie uciskają, nie są za ciasne i generalnie pasują to jest gites :D Też chciałam Tymkowi takie kupić, ale nie pasują Mu niestety. On ma jakieś podbicie nie bardzo, chyba za wysokie. I takie butki spadają z nóżynek. Te z Deichmanna mi wpadły w oko, Naya chyba więcej zdjęć zamieści. Oczywiście najpierw będziemy mierzyć, no bo skoro Tymo ma taką dziwną pytkę to nie ma wyjścia ;) Co do tej mojej wydajności, to prawdę mówiąc im więcej mam obowiązków tym więcej rzeczy zdążę zrobić. Pamiętam natomiast jaka byłam zmęczona i niezorganizowana w pierwszych miesiącach po narodzinach Tymka. Miałam na głowie tylko dom i Tymka (z tym, że chyba w odwrotnej kolejności ;D), a często się motałam  ::), nic mi się nie chciało i najlepiej to bym tylko spała ;D

A właśnie, Naya, myślałam o tych butach od Deichmanna, no i mnie natchło :D One mają być na dwór, ale Tymek przecież nie biega jeszcze sam, chodzi o to, żeby było cieplutko. Skarpetki nie wystarczą, bo przecież zimno, a takie fajowe buciki jak wkleiła Mondzi nie pasują nam :( No to chyba te z Deichmanna będą dobre, skoro nie mają służyć jeszcze do chodzenia? A jakby coś to w domu można też w nich ganiać, no nie?

Odmeldowuję się. Czas spać, bo jutro rano wypada mój dyżur ;) Dobranoc, foremeczki :)

reklama
Witam,

MamoGosi - bylabym Ci bardzo wdzieczna za sprawdzenie czy macie ten filmik :) Jutro nagralabym sobie czesc druga. napisz tylko ile Ci na konto przeslac za przesylke jakbyscie film mieli,najlepiej zgadamy sie na prywatnych wiadomosciach. Dzieki wielkie :)
Mondzi - wiem juz,wiem ktore to!!Ale ten Twoj, a raczje Tymkowy wydaje sie ladniejszy :) A tak w ogole uroczego masz synka!!Nie ma to tamot,chlop jak dab!!( Easy, cholera, zwalilam od Ciebie i tez juz tak gadam :p)
Beatusku - wlasnie kojec!!Nasz juz stoi zlozony,a przeciez mozna go wykorzystac do kuchni!!Co do tesciowej to powiem Ci szczerze nie wiem co napisac... Chce by Miki wiedzial ile krzywdy mi wyrzadzila kiedy stam, nie moze byc dobra babcia,skoro ogolnie jest zla kobieta!!Sama nie wiem, nie jestem obiektywna,bo jej nie lubie :mad: A po takim wypadku sama bym prowadzala!!Dobrz robisz!!
zQo - zdrowka zycze Konradowi, sliczny podpis!!
Swiezynko - nie wiem, sprawdzalam i wydaje mi sie,ze dzis nie powtarzali,no chyba,ze wczesniej  ::)
Asiu - u nas Eurespal po 20 zl, niezle u Was roznice w cenach poszczegolnych aptek ::) Eurespal na kaszelek i takie tam.
Asioczku - Majunia cudenko!!!!Avatarek i zdjecia boskie!!
Aniu - trzymajcie sie!!
Naya - gratki pierwszych kroczkow!!!Wiesz pilnuj,zeby mocno gdzies nie przywalila. Moj chrzesniak tez zrobil 13 krokow w wieku 8 miesiecy( szkoda,ze Miki nie bierze przykladu ::) ;D),ale gdzies mocno przywalil upadajac i zaczal chodzi dopiero jakies dwa miechy pozniej. Ale teraz sie bedzie dzialo!!Ale u Was i tak sie dzialo ;D
Colletta - to zmnijeszy sie calkiem!!Super!!
Agast - co Ty dzisiaj w szkole??Jak to??Co tak czesto?? A porownanie zdjec swietne, rzeczywiscie dziewczynki podobne  :)
Czarnulko - no fajnie, fajnie!!Ale jazda, tyle dzidziolkow ;D
Paulo - to super!!Gratuluje i ciesze sie z Toba!!
Evik - no widzisz,juz slonce wyglada, glowa do gory!!
Szkrabiku - u nas na poczatku zyrafa Fisher Price tez sie nie sprawdzala,az do pewnego razu,kiedy Miko zajrzylz,e mozna tam klocuszki wrzucac ;D Teraz to jest fajna rzecz ;D
Rito - gratuluje!!
Easy - to niezle Cie Mary na zakupach wykorzystala ;D
Magdulku - nie jestes zazdrosna o placz, kiedy dziadkowie wychodza??Mnie by zazdrosc zjadla!!No troche latwiej jak o rodzicow,ale to i tak ::)
Juciu - Ty tu nam pisz na biezaco co i jak :)
Martynko - hehe,nie jeszcze nie ;D Jeszcze czekam na okres ;D Troche to u nas potrwa pewnie. Zdrowka zycze!!

Dzis Arek zakonczyl fuche, w koncu!!Natomiast teraz maja tam impreze ::)  Wiec ja sobie z mama pozwolilam na wor slodyczy( dzis nie dietuje) i redsa,bo karmi kokosowego nigdzie nie bylo,a chcialam sprobowac ::)

Poza tym z zapowiadanych kol bylo jedno, napisalam, co bedzi sie okaze. Ale na ostatnich zajeciach wyszlam z siebie,bo pan oszolom, zafascynowany giertychem, dmowskim, socjalistami i Bog wie czym jeszcze zrobil nam nie zapowiedziana kartkowke. Humor mi popsul :( Czytalam to owszem,zawsze czytam materialy,ale ow zapaleniec wybral sobie 9 zdan, z trzech grubych kserowek i kazal nam je skonczyc ::) Chocbym sie uczyla,tego bym nie wiedziala,bo jak zapmaietac cala tresc!!?? Wszyscy oddalismy puste kartki, doslownie, moze z dwie osoby na jedno pytanie cos tam probowaly, ja tez,ale wiem juz,ze zle. Widzial gosciu,ze nikt nic nie pisze, a na koniec darl morde: Jeszcze pol minuty!! Koniec, koniec!!Odlozyc dlugopisy!!No burak jakich malo ::) Mam nadzieje,ze nie trzeba bedzie do niego lazic na konsultacje,bo to nie indywidualna wpadka,ale grupowa ::) Mojej starej grupie tez takie cos zrobil, ale nie wyciagal ponoc konsekwencji. Drugiego zapowiedzianego kola nie bylo. Dziekuje za kciuki!!

Mikulcowi wyszedl 7 zabal, dolna, prawa dwojeczka ;D Poza tym z babcia Irenka radzil sobie swietnie. Ta musiala z gory przylezc,ale to akurat mi zwisa,ze tak powiem. Wczoraj pokazywala fochy,po tym jak przyszla na zwiady dowiedziec sie co i jak z dzisiejszym dniem, bo oczywiscie mezulek zdazyl podejrzec,ze moja mam przyjechala i juz zdal relacje. Bedzie mi tu obrazona udawac!!Dzis juz oki,ale wczoraj wku%&$*& mnie na maksa!!!Ale dobrze, im ona bardziej tak,tym bardziej jej bede nienawidzic i juz!!

Przepraszam za rozmiary ::)
Dobranoc

Mondzi -te butki sa rewelacyjne!!ile za nie dalas???( to pytanie pasc musialo ;)) Na allegro kupilas??
Szkrabiku - a no wlasnie ;D Powiedz mi jak widzisz siebie podczas kapieli dwoch Szkrabow, ubierania ich na spcererek, karmienia - gdy jestes sama w domu??Bo to mnie jakos tak troche przeraza ::) Pewnie wszystko jest do ogarniecia, kwestia zorganizowania,ale rysuje sie nie zaciekawie ::) :)

Ha ha jeszcze nie śpię  :p Lila, kąpać będę z mężykiem, więc damy radę  8) A jeśli sama to myślę, że hurtem. Tymek będzie już większy, więc do dużej wanny, a Małe do małej i jedziemy. Tymek się pluska (sam się bawi i piszczy z radości), a ja jadę z młodszym. Ubieranie na spacerek: najpierw młodsze, położę na chwilkę albo posadzę (w zależności od wieku: albo do leżaczka albo do krzesełka), potem Tymka, siebie gdzieś w międzyczasie, no i lecimy ;) Będzie dobrze, Liluś ;) Teraz też robię tak, że Tymka ubiorę, bach do krzesełka, żebym sama zdążyła się ubrać, no i jedziemy. A po powrocie znowu Tymek do krzesełka (dlatego mam to na kółkach!!! ;D jedzie tam, gdzie jest mi potrzebne ;)), rozbieram kurtkę i buty, i wtedy wchodzimy do pokoju i rozbieramy Tymulka :)

A my dziś zakupiliśmy buciki GUFO z CCC (Cena Czyni Cuda ;) ) - wg mnie butki są ekstra: twarda podeszwa, twardy zapiętek, wykonane ze skórki. Cena - całe 39,99 zł. Rozmiar 20, ale są trochę za duże. Myślę, że za jakiś miesiąc będą ok. Liczę, że wtedy Marysia będzie już w początkowej fazie tuptania (ale mogę się mylić, bo leń zniej okrutny ;D ), więc spełnią swoją rolę... No chyba, że lato nastanie szybko... wtedy trza będzie zainwestować w sandałki.
Tak się prezentuje nasz nabytek:
zdj281cie937qb.jpg

Szkrabiku haha ja tez jeszcz ejestem,nie wiem jak siedze,o 4:40 wstalam,ale siedze ;D Dzieki za odpowiedz, pchelki pchelki!!
Easy - butki sa sliczne. Naszej kuzynki dzieciak je nosil i one nie maja za twardego tego zapietka ::) No chyba,ze te troche inne,a wygladaja tak samo. Wiesz, Bianka miala problemy ze stopkami, wkladki ortopedyczne,takie tam,do dzis cos nie tak ( skonczyla 3 lata) to moze dlatego dla niej nie byly odpowiednie, napewno!! Ja tez mam buty z GUFO dla Mikiego i zakladac bede,bo jak cos ma miec ze stopkami to i miec bedzie, Bianka nowe buty od zawsze,a i tak lipa. Ja pewnie po siostrach nosilam i  spoko. Jak ktos ma predyspozycje,to chocby nosil nie wiem jak usztywniane to i tak cos bedzie nie tak ::) Chce pierwsze buty mu kupic,a potem bede pewnie zakladala te co dostal w spadku, wiem,ze niby sie nie powinno,ale dostal sliczne, buty sportowe adidaski, nike, pumy,kapcie, gumowce, jesenne,zimowe,sandalki, sportowe, trzewiki ::) - no jak tego nie zalozyc ::) Mnie na takie stac nie bedzie ::) No wiem, wiem,ze zdrowie wazniejsze,ale wychodze z takiego zalozenia jak wyzej ::)

Nic ide juz spac,bo w kolko macieja o tym samym, chyba sie spilam tym redsem, tyle nie pilam ;D ;)

PA

Witam wieczorową, hmm, bardzo wieczorową, porą.
Dzisiaj rozpoczęłam sezon grillowy na naszej działeczce i czuję się o niebo bardziej zrelaksowana niż wczoraj. No i więcej optymizmu nałapałam :)
Szkrabikowski, jeśli chodzi o butki, zaraz opisuję a jutro wkleję fotki, bo dziś już nie dam rady ich zrobić :( Mam nadzieję, że wystarczy jak jutro je zobaczysz?? Zresztą pisałaś, ze dziś już idziesz spać :) No więc butki są całe ze skóry, wierzch z nubuku, noski i część podeszwy z takiej..normalnej skóry, w środku mają delikatną skórkę. Piętka usztywniona, wkładka jest płaska, bez żadnych uwypukleń (typu "antypłaskostopiowych"), których podobno pierwsze butki nie powinny mieć, jesli lekarz nie zaleci. Podeszwy są bardzo elastyczne, co podobno jest ważne przy nauce chodzenia. Są to jedyne butki, które leżą Nadii idealnie na nóżce i których nie ściąga zaraz po założeniu. Wszystkie inne, takie właśnie butko-paputki nie dość, że nie pasowały do jej nóżki, to jak je częściowo założyłam to zaraz spadały. Do tego powiem Ci, że te z Deichmanna są ciepłe, Nadia ma ciepłe nóżki po przyjściu ze spaceru, ale nie spocone. Myślę, że i Tymkowi będą pasować i będzie mu w stópki cieplutko :) Najlepiej przymierzyć przed zakupem :)
Mondzi, co do eksperta "krokowego", to hmm, na razie uczymy się odrywania nóżki od podłoża i stawiania jednej przed drugą. Do chodzenia jeszcze daleko. Tymek też może zaraz zacznie, gdyż Nadia po niecałym miesiącu chodzenia za rączki postawiła te swoje pierwsze samodzielne kroczki :) Jeździdełko i mnie się podoba, ale najważniejsze, że Tymek zadowolony :) Jeśli chodzi o te butki ze zdjęcia, są śliczne, skoro nie mają służyć do chodzenia, nie ściskają za bardzo stópki, to nie sądzę, żebyś jakąś krzywdę wyrządziła Tymkowi.
Martynko, zdrówka Wam wszystkim życzę!!! I dzięki wielkie za kciuki. Nie puszczaj do poniedziałku! ;)
Easy, jeśli o mnie chodzi może być i weekend, o ile nie będę musiała pilnować pana "koparkowego", żeby mi proste fundamenty pod domek wykopał ;) Może być i 24 kwietnia :) Oj, poszalała dziś Mary, taaaakie zakupy zrobic?? A rozumiem, że ona kupowała a Ty/Wy służyłaś/liście jako tragarz i woźnica?? ;D
Lila, dzięki. No pilnuję, pilnuję, Nadia to nerwusek mały, co nie uda jej się prześć choćby centymetra to zaraz mruczy, ale próbuje dalej!! Muszę nadzorować jej wyczyny, bo jeszcze często pada na pupę. Mam nadzieję, że zaliczysz koła :) No i gratuluję kolejnego zębolka!! Zęba Mikiego oczywiście ;)
I ja mówię dobranoc.

Witam o tak nieludzkiej porze jak na niedziele i na wielkiego spiocha.

Agast porownanie super :) Czyli mam szanse, ze Maja tez na taka pieknosc jak Hania bedzie wyrastala :)

My jak zwykle o 6:30 wstalysmy na mala przekaske. Tylko ja sie rozbudzilam, a Maja padla. Z tego wszystkiego pomimo niedzieli zabralam sie za prace. Juz obiad mam przygotowany, pranie wstawione. Teraz chyba znajde czas na chwile przyjemnosci dla siebie.

Easy postaram sie czesciej odzywac, ale sama wiesz, ze pierwsze jeszcze nieswiadome usmiechy do cyca sa bardziej zajmujace niz forum.

Milej niedzieli dla wszystkich.

reklama
asioczku jaka to nieludzka pora ;) Przyzwyczajaj sie, Kochana! Wyspisz się na emeryturze... ;D
naya no Mary wydała swoje "zaskórniaki", a my faktycznie tylko spełnialiśmy role techniczne ;) Mam nadzieję, że jakieś spotkanko się wyklaruje!!!

Niedziela piękna, więc zmykam!

Do góry