reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Aletko, niestety nie mam cyfrówki, więc na razie nic z tego  :(
Szkrabiku, ja tak jak moje dziecię: też "wali" rzadko, ale za to konkretnie  ;)
Beatusku, gratulujemy ząbków i odkrycia stópek  :laugh:
Agast, no, no, no! Wielkie brawa dla Hani!
Mad, fotki bombowe!
Frotko, no to rzeczywiście fajna lekarka. I to państwowa czy prywatna? Flipsy? Fuj, ja tego nie lubię...  Poza tym jakoś tak nie podobało mi się zwykle jak widziałam dzieci na spacerkach co je bez przerwy wcinały...
Nata, witaj.
Asiu, no widzisz, może nie jest z nimi tak źle? Może tak od słodyczy kiedyś przejdą na leki...

Rety, Agnieszka tak mi zaczęła marudzić, że stwierdziłam, że chyba ją położę spać. Jak na razie było 10 min. wrzasku i 15min pojękiwania. Kiedy ona zaśnie  :mad: ???? Ponieważ teraz już tylko marudzi, to nie wchodzę. Ale ile to może trwać???
O rety, znów ryczy. Spadam  :(

Wiolinko- mam nadzieje za Agniesia zaraz uśnie  ;)

PaulaC- zdjęcia siedzacej Hani poszły meilem. Nie dostałaś? Może nie miałam wpisanego Twojego adresu ???

Cieszę się, że mnie troszkę pamiętacie. Postaram się udzielać więcej (mam nadzieję, że mi się uda).

A Maciuś dziękuje za komplementy. Taki "duży" to znowu nie jest. Jest szczuplutki waży 7.300g ale za to bardzo długi 73cm.

Odnośnie krzesełek do karmienia. Nam podobają się plastikowe ale niestety Maciuś dostał w prezencie od chrzestnego drewniane i takie na razie musi być. Na razie go nie uzywamy bo Maciuś jeszcze nie siedzi pewnie (nawet podparty) i buja się na wszystkie strony.

Niedawno przyszłam z pracy. Potem poczytam co u Was i coś skrobnę.
Na razie

Frotko, dialog po prostu boski!!! :) No i strasznie fajną lekarkę macie ;) Naszej nie ma już od sierpnia  >:D Najpierw miała urlop a potem złamała nogę i w ogóle nie wiadomo kiedy wróci... Zła jestem, bo co chwilę trafiamy do kogo innego a prawda jest taka, że jak sienie jest od tego konkretnego lekarza, to żaden sie nie przyłoży do badania  :mad: Postanowiłam poczekać do Nowego Roku i jak nie wróci, to zmieniamy... Na razie była u nas suuuper lekarka, z niesamowitym podejściem do dzieci, dokładna, sumienna, no, ale to było prywatnie... Przecież nie bedę za każdym razem płacić 100 zl... A my jutro idziemy na szczepienie no i ważyć sie i mierzyć. Ciekawa jestem...

Asiu, dobre chociaż tyle...

Witaj Nata :) No i najserdeczniejsze zyczenia dla Twojego Synka ;)

Aletko, dzięki, no to teraz już wszystko jasne :) W takim razie zaraz zapodam jakąś fotkę ;)

U tatusia na kolanach :)
pict0194a9hx.png

reklama
Beatusku gratulacje jedzeniowo-zębowe!

Nata witaj!

Frotko fajna lekarka, my co prawda też taką mamy, ale to powinien być standart. Nasza pediatra zawsze zachwyca się Szymkowym uśmiechem.  :)

Agast niestety nic do mnie nie doszło. Mój mail jest na liście Czerwcówek, ale widzę, że to przez literówkę. W takim razie czekam na zdjątka siedzącej Hani.

Mad zdjątka super!

Wiolinko Szymon przed chwilą uraczył mnie podobnym śpiewem, a właściwie to marudzeniem. Chyba pogoda tak działa na nasze dzieciaczki. Mój maruda już śpi, mam nadzieję, że Agniesia już też.

Asiu ważne, że cokolwiek dali. Liczy się gest!

Megan ale Piotruś wydoroślał. Dawno go nie widziałam. Jest do Ciebie baaardzo podobny. Cała mama!

W sprawie chrupek to jakoś nie chcę ich dawać bo strasznie oblepiają dziąsła i zęby. Na razie się wstrzymam.
Można oczywiście podawać bo są bezglutenowe.
Mała ściąga:
ZBOŻA BEZGLUTENOWE:
- kukurydza
- ryż
- proso (kasza jaglana)
ZBOŻA GLUTENOWE
- pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- gryka

Do góry