reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Lila czyżbyś była na kupnie fotelika? Jeśli tak, to mogę Ci na gg kilka informacji podać o naszym. :)

Frotko gratuluję kolejnego ząbka.

A ja z doskoku tylko. Właśnie miałam kompa wyłączać bo idę kąpać i karmić, a potem spać. ;)
Do jutra Foremki

Witajcie foremeczki, dawno mnie nie było, próbowałam już dwa razy coś napisać ale nie dawałam rady nadrobić czytania. Przyjmę więc inną taktyke, przeczytam od 470 tylko, mam nadzieje ze mi to wybaczycie...
Widze, że spacerówki na tapecie, tez już rozglądałam się za wózeczkiem, ale narazie mój małżonek nie chce o tym słyszeć, uważa ze skoro kupiliśmy wózek wielofunkcyjny to należy go wykorzystać. Spacerówke focusa użytkujemy od kilku dni i jest ok, tylko faktycznie wąska, nie wiem po co tam są te ograniczenia na oparciu dzieciak nie może się swobodnie oprzeć. A to zdjęcie ze spacerku nad zatoką, w tle ptasia grypa ;

A mnie chodzi po głowie coś takiego:http://www.allegro.pl/item93124416_nowy_wozek_hauck_roadster_2006.html Może uda mi się z czasem męża przekonać na zmiane... ;)
Paula wierzę, ze wyniki będą dobre i ze Szymek ma taką urode i już, czasami tak bywa, widze zresztą ze tu sporo dziewczyn ma małe przyrosty. To taki czas wzmożonej ruchliwości i małe przyrosty wagi.
ankaw trzymaj się!!!
beatusku to smutne że mały tak uporczywie stroni od jedzenia..Napisze ci co działa na bartka jak nie chce jeść - 1 miś uszatek przy którym moge mu wpychać do buzi co mi sie podoba 2 chrupki kukurydziane, daje mu do łapki i po odgryzieniu przez niego kawałka dopycham do tego łyżeczkę zupki. A sinlacu też nie chce?

U nas nic nowego, pogoda przez ostanie dni super, 10 stopni, wyciągnęłam jesienny kombinezon i jest jeszcze spoko dobry. Ostatnio miałam doła bo se ubzdurałam, że bartek to łobuziak i będą z nim problemy. Ale dziś mi przeszło, ale charakterek to on ma, oj ma :mad:

Ja na sekundę, dzięki za info w sprawie bucików.

Anka - ale sie porobiło z tym wirusem. Może jednak lepiej żeby Piotruś był w szpitalu pod stałą opieką lekarzy ale Ty byłabyś mu wtedy potrzeba obok. Rozumiem, że trudna decyzja przed Tobą bo wtedy zrobić z Igą? MOże zostałaby z tatusiem i z babcią na zmianę?

Beatusku - strasznie mi przykro, że Igorek nadal tak kiepsko je i chudnie. Ale faktycznie może teraz winne są zeby i więcej ruchu.Tak więc dobrego apetytu zyczę i trzymam kciuki.

Frotko - zdjęcia Totula sa prześliczne. Co za uroczy chłopiec do schrupania. I gratulujemy zęba. U nas w tym temacie cisza. Wyszły dwa i to chyba koniec ::)

Agast - teraz ja z kolei nie kumam ::) Chodzilo mi o to,ze jak pozniej wstaje to spi raz dziennie i nie mam sie kiedy uczyc, o to pytalas?? ::) ;D No fakt, dni strasznie szybko leca ::)
Paula - nie,nie kupuje,my dostaniemy w spadku, jak wszystko zreszta ::) ;) Ale ja tak mam z ta cena, zawsze pytam,zapytaj Justyny ;D
Annka - fotka super :) Mowisz o jakichs fotkach od Frotki, hmm ide pogrzebac na skrzynke ;D
Frotko - gratki zeba, ide szukac fotek ;D

Frotko!!!!No po prostu Twoj syn mnie powala na kolana!!!Jest sliczny, boski, cudny itd,itp!!!Miodzio po prostu!!Ogladam te zdjecia w kolko!!A Ty jaka laska!!!Ludzie!!I widze zmiane fryzurki,chyba cos o niej pisalas :) Wygladasz slicznie,zreszta juz wiadomo po kim Twoj syn taki ladny. Ciekawe jak maz wyglada ;D

Piotrusiu wszystkiego naj!!! :D
Frotko Totulek prześliczny, jak zwykle zachwyciła mnie jego karnacja i piękne oczka!!! A tobie bardzo ładnie w nowej fryzurce! :)
Megan Piotruś śliczny i włski jakby mu się zaczynają kręcić?
Aletko Kornelka w nowej furze extra! A śmiech ma po prostu cudny!
Biedny kotek, mam nadzieję, że szybko mu sie poprawi! :)
Czarnulko śliczny brzuszek no i Wikusia też!!!
Annka Ładnie razem wyglądacie z Bartusiem!
Aniu Dużo zdrówka dla Piotrusia i mam nadzieję, że Iga się jednak nie zarazi!

Kupiłam WIki nową kurteczkę na wiosnę na Allegro, przszła 2 dni temu i już była jej premiera wczoraj.

Idę więcej poczytać ;)

Frotko Gratuluję nowego ząbka! :) Czy WOjtuś też zgrzyta ząbkami , bo WIki to niedawno odkryła i aż mnie ciarki przechodzą, jak słyszę ::)
Paula Fajowy fotelik a do ilu kilo? My byśmy chcieli jakis taki większy, bo chcieliśmy kupić Ramatti Venus, ale on tylko do 18 kg.
Beatusku Przytulam. Rozumiem, co czujesz. Mam nadzieję, że wyniki badań będą w jak najlepszym porządku, trzymam za to kciuki!

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia!

Cieszę się, że podoba Wam się fotelik Szymka. Wygrał w boju z Ramatti Venus, który wydał mi się za wąski i materiał na naszym bardziej nam się spodobał i wydał bardziej solidny.

Lila no tak, wiem, że ciekawska jesteś i ceny bardzo lubisz znać  ;) i nie muszę pytać Justyny by to stwierdzić  ;D

Aletko dziękuję za zdjątka i filmik z rajdu w którym udział wzieła załoga Kornelka- Tata.
Dobrze, że chociaż okulary się odnalazły.
A kotki to silne bestyjki i szybko zdrowieją(wiem po moim Klaudiuszu i poprzednim kocie Maćku).

Annka szkoda tylko, że moja lekarka nie jest pewna czy ten słaby przyrost od ruchliwości, ale może to dobrze bo przynajmniej się uspokoję po tych badaniach i lepiej by lekarz dmuchał na zimne.

Frotko do mnie też zdjątka nie doszły :(

Minko nasz też do 18 kg, ale jest większy od Ramatti bo właśnie te dwa foteliki porównywaliśmy w sklepie. Poza tym zanim Szymek osiągnie taką wagę to sądzę, że ok. 2 lat minie dlatego zdecydowaliśmy się na Remi Plus. Te większe foteliki(do 36kg) są na prawdę dużo większe i moim zdaniem nie nadają się dla dzieci w wieku naszych.
Wikunia jak zwykle cudnie się prezentuje, a kurteczka bardzo fajna.  :)

Szymek harcuje na podłodze i po cichu Wam powiem, że próbuje stawiać kroczki raczkujące to znaczy najpierw stawia jedno kolanko do przodu, potem drugie, ale rączki jeszcze nie wiedzą, że trzeba je też przełożyć do przodu i kończy się na tym, że siada pupą na nóżkach.   ;D
Zmykam na śniadanko.
Mężyka już nie ma, ale za to będzie po południu.
Wybieram się po południu na zakupy dzidziowe na poprawę nastroju. Nie mam w planie niczego specjalnego, ale pewnie kupię jakieś skarpetki  ;)

Do góry