reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Ja na chwilkę.

Paula, przytulam Cię mocno!!!

Magdulku, my mamy Chicco 4wd Tech, czyli taki jak Agast, tylko na pompowanych kołach.

Mondzi, my mamy takie coś, jak na tych linkach z Allegro, po mojej chrześnicy jeszcze. Wojtuś fajnie się na tym bawi, chociaz myślę, że najlepsza zabawa to będzie latem na dworzu ;) I gratulacje siadania!

Easy, Agast, Wasze księżniczki prześliczne :)

A teraz uciekam, bo muszę zapakowac przesyłkę i uciekam spać.

Aaa, bo jeszcze nie pisałam: byłam dzisiaj w pracy :) Godzinę tam siedzieliśmy, Wojtek wzbudził mnóstwo zachwytów (mój GM zaryzykował nawet twierdzenie, że to pierwsza pozytywna rzecz, jaką widzi od dłuższego czasu... Darowałam Mu tę "rzecz", bo nie Polak ;) ) a ja trochę pooddychałam tamtym powietrzem i nawet fakt, że akurat jest kiszka na pełnej linii nie zmienił mojego pozytywnego nastawienia. Dobrze, że mój bezpośredni szef akurat w Paryżu, bo już bym chyba zmieniała długość urlopu wychowawczego ;) A teraz wróciliśmy do domku i w sumie dobrze mi, że jutro mogę zostać tu z Wojtusiem a nie telepać się na drugi koniec miasta po to, żeby wrócić do niego późną nocą. I tym optymistycznym akcentem kończę na dzisiaj, dobranoc :)

Agast, gratulacje dla Natiego!!!

reklama
DLA PIOTRUSIA I IGI DUŻO ZDRÓWKA I POWODÓW DO RADOŚCI! (ależ mam pamięć ::))

Magdulku, dziękuję :) To dla mnie bardzo ważne. Te ćwiczenia, to była jedna wielka męka. A co do zakrętów, to Tymek raczej dość rozważny i myślę, że opracuje sposób na bezkolizyjne przemieszczanie się. Mamy taki mały schodek na korytarzu. Raczkując najpierw się zdziwił, jak mu rączka za nisko opadła, potem rączkę dawał pomału, nóżka spadła niespodziewanie. A trzecie przejście już było bardzo ostrożne i nie było powodów do płaczu :) Tylko czy jest sens przyspieszać to chodzenie? No bo takie jeździdełko dało by nowe możliwości, a może jeszcze nie warto. Już sama nie wiem.

Junonko, pół kilo to nie tak źle. To znaczy mnie by wystarczyło, bo Tymek dobrze wygląda. U Was może to trochę inaczej, bo Oliwka drobinka jest. Ale norma to 400 g miesięcznie, więc jesteście tylko trochę poza nią. I ja tam jestem przeciwna tuczeniu. Ja bym nie chciała, żeby ktoś na siłę we mnie ładował, coś czego nie chcę. A siuśki złapiesz spokojnie :)

Megan, o takie autko mi chodzi (link podałam wyżej), na którym dziekco może się podpierać. Rehabilitantka dawała Tymkowi takiego dużego klocka i jego sobie popychał, a ona szła za nim. No ale nie będę przecież klockiem po podłodze harować :)

Frotko, dobrze, że chcesz do pracy wracać, no i że mimo to wybierasz jednak Synka. Przyjdzie czas... i będziemy kobietami pracującymi :)

Junonko, no nie nasmeciałs znów tak bardzo ;) Siuśki sie napewno uda złapać, a co do wagi Oliwii to pewnie taka jej uroda i badania będa ok :)
No i podziwiam Cie za to, że sie przyzwyczaiłaś do nieobecności męża. Mój wyjechał nagle wczoraj - popołudniu zadzwonił, że musi na 2 dni pojechac z szefem na Litwę i Łowę i wieczorem juz go nie było... I nawet juz sie nie będewywnętrzac, jak mi bez niego źle, zwłaszcza, że siew ogóle nie odzywa. Rano wysłał sms-a jeszcze przed granica, napisałam, zeby jeszcze zanim wjadą na Litwę zadzwonił, odpisał po godzinie, że właśnie wjechali i nie dał rady :( I od tej pory głucha cisza, Piotruś dzis miesięcznicę ma a on nic :(:(:( No, ale pewnie są w młynku, bo mieli duzo spraw do załatwienia,. Tak sie pocieszam i staram sie nie utwierdzać w przekonaniu, że jest mi przykro ;)

A teraz wstawie kilka zdjęć mojego bardzo dorosłego syna ;)

taka mam fryzurę jak wstaję ;)
pobudka26ek.jpg

dorwałem sie do spinaczy...
spinacze7ul.jpg

mamo, chyba musisz mi obciąć włosy...
obcinamywosy8te.jpg

po kąpieli, na poważnie
pokapieli5ij.jpg

a tam co??
atamco6sy.jpg

mamo, daj juz spokój z tymi zdjęciami...
dajspokoj0fv.jpg

Megan dla Piotrusia wszytkiego co najsłodsze z okazji miesięcznicy!! Gapa ze mnie -przepraszam
Ja dlatego napisałam to w cudzysłowie.Poprostu nauczyłam sie zagospodarowywać sobie czas by się nie nudzić.
A zdjecia są śliczne.I jakie wloski piękne ma Piotrulek !!

Dla Igi 100 baztroskich lat!!

Z teraz idę spac naprawdę DOBRANOC

Nieustająco się cieszę, że Mary Wam się podoba ;)
Aletko faktycznie fura nie ma regulowanej wysokości rączki, no ale nam to niepotrzebne ;D
Megan Piotruś słodziak jakich mało!!! A włosków mu nie obcinaj - ślicznie wygląda! Ja wogóle lubię jak chłopiec ma dłuższe włosy... a jak jeszcze mu się kręcą to bym schrupała normalnie ;D

U nas nocka fajna - jedno wsadzenie smoka o 5 i spanko do 6:40. A spać poszła o 20-stej.

Witam pochmurnym porankiem  :p

easy, Agast, Megan - zarąbiste zdjęcia !!!!!! ;D

paua, junonka - głowy do góry Iga tez mało przybiera a wszystko jest oki.
Dziekujemy za zyczenia miesiecznicowe . Wszystkiego naj dla Piotrusia  :)
Ja na chwilke z prosba o fluidki zdrowia dla Piotrusia !!!!!!! Biedaczek ma wirus rota , mielismy isc do szpitala ale nie mam co zrobic z Iga! Lezy 4 dzien pod kroplówką . Jest wycienczony praktycznie nieprzytomny  :( :( :( Lekarz twierdzi,ze Iga na 99,9% sie zarazi  :mad: Masakra .

AnkaW przesyłam ogromnie dużo fluidków zdrowia dla Piotrusia!!! Tak mi przykro :(
i trzymam kciuki by ten 00,01 % był bardzo duży i by Igunia się nie zaraziła!!!

reklama
Ojej, AnkaW, i ja dołączam zdrowiejące fluidki dla Piotrusia i profilaktyczne dla Igi! To biedulek w domku leży pod tą kroplówą? Uściskaj go mocno od ciotki! :)

Składam zaległe życzenia dla Piotrusia i Igusi!

Wojtus ostatnio znowu mniej śpi w dzień, więc siłą rzeczy mam mniej czasu, zwłaszcza, że zrobił się z niego maminsynuś pełną gębą i nieustannie wymaga, żebym sie nim zajmowała. Czasy, kiedy spokojnie jadłam przez godzinę śniadanko przy kompie minęły... mam nadzieję, że nie bezpowrotnie. ;)

Za to dzisiejsza nocka... mmmm, ja tak chcę codzień! Od jakiejś 20:30 do 7:50! ;D Jak mi z tym dobrze! :laugh: Zmiana czasu podziałała zbawiennie na porę rannego budzenia. :)

Śliczne zdjęcia Mary, Hani i Piotrusia, a także Wikuni i Czarnulki na urodzinowej imprezce! :)

Megan, Piotruś straszny słodziak!Obiektywnie! ;) Mnie też szkoda obciąć włosków Wojtusiowi, bo właśnie zaczynają mu się kręcić, a to tak fajnie wygląda!

easy, a co to za butki ma Mary na zdjęciu? Ja właśnie szukam czegoś, co mogłabym teraz wkładać Wojtusiowi, kiedy wyleziemy z tego kombinezonu. I ma to być raczej coś z miękką podeszwą. Gdzie je kupiłaś?

Paula, nie będę się powtarzać za Dziewczynami, ale zgadzam się z nimi w 100%. Rozumiem, że się martwisz, bo każda z nas się martwi o swoje dziecko, ale jestem pewna, że wyniki będą w porządku. :) Życzę tylko, byście oboje z Szymkiem dzielnie znieśli pobieranie krwi!

evik, rozumiem Twoje nerwy. Ja nie podejrzewałam się o to, ale jeśli chodzi o dobro mojego dziecka, to w razie czego potrafię się nawet wydrzeć na teściów. :-[ To działa instynkt, niestety czasami szybciej od rozumu. :-[ Bo spokojnie przecież też mogłabym zwrócić uwagę... Ale w takiej sytuacji to faktycznie mąż powinien zabrać głos. A tak po cichutku, życzę Ci, żeby udało Ci się przekonać go do starań o drugą Dzidzię! ;)

junonko, dzielna z Ciebie kobieta! :) Cieszę się, że udało Ci się odpocząć. :)

Mondzi, gratuluję siadu Tymcia! :)

Beatko, fajnie, że zadowoleni jesteście z zakupu! :)

Do góry