reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Ja na chwilkę.

Paula, przytulam Cię mocno!!!

Magdulku, my mamy Chicco 4wd Tech, czyli taki jak Agast, tylko na pompowanych kołach.

Mondzi, my mamy takie coś, jak na tych linkach z Allegro, po mojej chrześnicy jeszcze. Wojtuś fajnie się na tym bawi, chociaz myślę, że najlepsza zabawa to będzie latem na dworzu ;) I gratulacje siadania!

Easy, Agast, Wasze księżniczki prześliczne :)

A teraz uciekam, bo muszę zapakowac przesyłkę i uciekam spać.

Aaa, bo jeszcze nie pisałam: byłam dzisiaj w pracy :) Godzinę tam siedzieliśmy, Wojtek wzbudził mnóstwo zachwytów (mój GM zaryzykował nawet twierdzenie, że to pierwsza pozytywna rzecz, jaką widzi od dłuższego czasu... Darowałam Mu tę "rzecz", bo nie Polak ;) ) a ja trochę pooddychałam tamtym powietrzem i nawet fakt, że akurat jest kiszka na pełnej linii nie zmienił mojego pozytywnego nastawienia. Dobrze, że mój bezpośredni szef akurat w Paryżu, bo już bym chyba zmieniała długość urlopu wychowawczego ;) A teraz wróciliśmy do domku i w sumie dobrze mi, że jutro mogę zostać tu z Wojtusiem a nie telepać się na drugi koniec miasta po to, żeby wrócić do niego późną nocą. I tym optymistycznym akcentem kończę na dzisiaj, dobranoc :)

Agast, gratulacje dla Natiego!!!

reklama
DLA PIOTRUSIA I IGI DUŻO ZDRÓWKA I POWODÓW DO RADOŚCI! (ależ mam pamięć ::))

Magdulku, dziękuję :) To dla mnie bardzo ważne. Te ćwiczenia, to była jedna wielka męka. A co do zakrętów, to Tymek raczej dość rozważny i myślę, że opracuje sposób na bezkolizyjne przemieszczanie się. Mamy taki mały schodek na korytarzu. Raczkując najpierw się zdziwił, jak mu rączka za nisko opadła, potem rączkę dawał pomału, nóżka spadła niespodziewanie. A trzecie przejście już było bardzo ostrożne i nie było powodów do płaczu :) Tylko czy jest sens przyspieszać to chodzenie? No bo takie jeździdełko dało by nowe możliwości, a może jeszcze nie warto. Już sama nie wiem.

Junonko, pół kilo to nie tak źle. To znaczy mnie by wystarczyło, bo Tymek dobrze wygląda. U Was może to trochę inaczej, bo Oliwka drobinka jest. Ale norma to 400 g miesięcznie, więc jesteście tylko trochę poza nią. I ja tam jestem przeciwna tuczeniu. Ja bym nie chciała, żeby ktoś na siłę we mnie ładował, coś czego nie chcę. A siuśki złapiesz spokojnie :)

Megan, o takie autko mi chodzi (link podałam wyżej), na którym dziekco może się podpierać. Rehabilitantka dawała Tymkowi takiego dużego klocka i jego sobie popychał, a ona szła za nim. No ale nie będę przecież klockiem po podłodze harować :)

Frotko, dobrze, że chcesz do pracy wracać, no i że mimo to wybierasz jednak Synka. Przyjdzie czas... i będziemy kobietami pracującymi :)

Junonko, no nie nasmeciałs znów tak bardzo ;) Siuśki sie napewno uda złapać, a co do wagi Oliwii to pewnie taka jej uroda i badania będa ok :)
No i podziwiam Cie za to, że sie przyzwyczaiłaś do nieobecności męża. Mój wyjechał nagle wczoraj - popołudniu zadzwonił, że musi na 2 dni pojechac z szefem na Litwę i Łowę i wieczorem juz go nie było... I nawet juz sie nie będewywnętrzac, jak mi bez niego źle, zwłaszcza, że siew ogóle nie odzywa. Rano wysłał sms-a jeszcze przed granica, napisałam, zeby jeszcze zanim wjadą na Litwę zadzwonił, odpisał po godzinie, że właśnie wjechali i nie dał rady :( I od tej pory głucha cisza, Piotruś dzis miesięcznicę ma a on nic :(:(:( No, ale pewnie są w młynku, bo mieli duzo spraw do załatwienia,. Tak sie pocieszam i staram sie nie utwierdzać w przekonaniu, że jest mi przykro ;)

A teraz wstawie kilka zdjęć mojego bardzo dorosłego syna ;)

taka mam fryzurę jak wstaję ;)
pobudka26ek.jpg

dorwałem sie do spinaczy...
spinacze7ul.jpg

mamo, chyba musisz mi obciąć włosy...
obcinamywosy8te.jpg

po kąpieli, na poważnie
pokapieli5ij.jpg

a tam co??
atamco6sy.jpg

mamo, daj juz spokój z tymi zdjęciami...
dajspokoj0fv.jpg

Megan dla Piotrusia wszytkiego co najsłodsze z okazji miesięcznicy!! Gapa ze mnie -przepraszam
Ja dlatego napisałam to w cudzysłowie.Poprostu nauczyłam sie zagospodarowywać sobie czas by się nie nudzić.
A zdjecia są śliczne.I jakie wloski piękne ma Piotrulek !!

Dla Igi 100 baztroskich lat!!

Z teraz idę spac naprawdę DOBRANOC

Nieustająco się cieszę, że Mary Wam się podoba ;)
Aletko faktycznie fura nie ma regulowanej wysokości rączki, no ale nam to niepotrzebne ;D
Megan Piotruś słodziak jakich mało!!! A włosków mu nie obcinaj - ślicznie wygląda! Ja wogóle lubię jak chłopiec ma dłuższe włosy... a jak jeszcze mu się kręcą to bym schrupała normalnie ;D

U nas nocka fajna - jedno wsadzenie smoka o 5 i spanko do 6:40. A spać poszła o 20-stej.

Witam pochmurnym porankiem  :p

easy, Agast, Megan - zarąbiste zdjęcia !!!!!! ;D

paua, junonka - głowy do góry Iga tez mało przybiera a wszystko jest oki.
Dziekujemy za zyczenia miesiecznicowe . Wszystkiego naj dla Piotrusia  :)
Ja na chwilke z prosba o fluidki zdrowia dla Piotrusia !!!!!!! Biedaczek ma wirus rota , mielismy isc do szpitala ale nie mam co zrobic z Iga! Lezy 4 dzien pod kroplówką . Jest wycienczony praktycznie nieprzytomny  :( :( :( Lekarz twierdzi,ze Iga na 99,9% sie zarazi  :mad: Masakra .

AnkaW przesyłam ogromnie dużo fluidków zdrowia dla Piotrusia!!! Tak mi przykro :(
i trzymam kciuki by ten 00,01 % był bardzo duży i by Igunia się nie zaraziła!!!

reklama
Ojej, AnkaW, i ja dołączam zdrowiejące fluidki dla Piotrusia i profilaktyczne dla Igi! To biedulek w domku leży pod tą kroplówą? Uściskaj go mocno od ciotki! :)

Składam zaległe życzenia dla Piotrusia i Igusi!

Wojtus ostatnio znowu mniej śpi w dzień, więc siłą rzeczy mam mniej czasu, zwłaszcza, że zrobił się z niego maminsynuś pełną gębą i nieustannie wymaga, żebym sie nim zajmowała. Czasy, kiedy spokojnie jadłam przez godzinę śniadanko przy kompie minęły... mam nadzieję, że nie bezpowrotnie. ;)

Za to dzisiejsza nocka... mmmm, ja tak chcę codzień! Od jakiejś 20:30 do 7:50! ;D Jak mi z tym dobrze! :laugh: Zmiana czasu podziałała zbawiennie na porę rannego budzenia. :)

Śliczne zdjęcia Mary, Hani i Piotrusia, a także Wikuni i Czarnulki na urodzinowej imprezce! :)

Megan, Piotruś straszny słodziak!Obiektywnie! ;) Mnie też szkoda obciąć włosków Wojtusiowi, bo właśnie zaczynają mu się kręcić, a to tak fajnie wygląda!

easy, a co to za butki ma Mary na zdjęciu? Ja właśnie szukam czegoś, co mogłabym teraz wkładać Wojtusiowi, kiedy wyleziemy z tego kombinezonu. I ma to być raczej coś z miękką podeszwą. Gdzie je kupiłaś?

Paula, nie będę się powtarzać za Dziewczynami, ale zgadzam się z nimi w 100%. Rozumiem, że się martwisz, bo każda z nas się martwi o swoje dziecko, ale jestem pewna, że wyniki będą w porządku. :) Życzę tylko, byście oboje z Szymkiem dzielnie znieśli pobieranie krwi!

evik, rozumiem Twoje nerwy. Ja nie podejrzewałam się o to, ale jeśli chodzi o dobro mojego dziecka, to w razie czego potrafię się nawet wydrzeć na teściów. :-[ To działa instynkt, niestety czasami szybciej od rozumu. :-[ Bo spokojnie przecież też mogłabym zwrócić uwagę... Ale w takiej sytuacji to faktycznie mąż powinien zabrać głos. A tak po cichutku, życzę Ci, żeby udało Ci się przekonać go do starań o drugą Dzidzię! ;)

junonko, dzielna z Ciebie kobieta! :) Cieszę się, że udało Ci się odpocząć. :)

Mondzi, gratuluję siadu Tymcia! :)

Beatko, fajnie, że zadowoleni jesteście z zakupu! :)

Do góry