reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast cos mi sie zdaje że Ty masz Chicco. Jesteś zadowolona? Jaki masz model?Jak sie prowadzi?

Przymierzam sie do Chicco ale krrcze ma dosyć wąskie siedzisko tzn. plecki :(

reklama
Magdulku- tak mamy chicco tech 6 WD ale juz go nie ma w sprzedazy.Jego następcą jest chicco C.T. 0,4. Jestem zadowolona, ale ciezki jest dosyc i duzy... a siedzisko jest bardzop szerokie jak na moj gust ::) Chcialabym wozeczek ktory sie składa w parasolke i jest lekki ;)

Hejka

Cholera spaliłam obiad Mateuszowi buuuu

Wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantów

Piszę szybko bo się pewnie M. zaraz obudzi ale widziałam zdjecia wózków Aletki i muszę sie wtrącić.
W piątek byliśmy w hurtowni po wózek dla Mateusza ;D Oczywiście kupiliśmy ale zupełnie innej firmy niz chcieliśmy. Dlaczego? Juz piszę. Otóz te wszystkie wózki fajnie wygladają na zdjeciach. W rzeczywistosci są zupełnie inne o czym mogłam przekonać sie ostatnio. BABY DREAMS mają bardzo niskie oparcia (np. ten http://www.allegro.pl/item92646219_wozek_baby_dreams_walker_wysylka_gratis_.html ) i głowka dziecka wystaje poza nie. Mateusz jest dużym dzieckim i jak go do niego włożyłam to wygladał bardzo komicznie. W GRACO jest to samo dlatego uczulam Was byście zwróciły na to uwagę. Po drugie niektóre są bardzo wąskie i dziecko siedzi we wózku bardzo zduszone.
My kupiliśmy wózek firmy POLAK. Jest leki. Ma 8 kg, jest składany jak laska, można prac tapicerke (tzn. odpiąć ja). Rozkłada sie do pozycji leżacej. ma możliwosć podnoszenia budy w momencie gdy dziecko jest wieksze. Można też tą budę zdjać i ma sie wtedy taka zwykła laskę. Ma też śpiworek na nózki, skręten koła i pewnie jeszcze kilka możliwosci o których Wam tu zapomniałam napisać. Kosztował nas 370 plus torba czyli 420 zł. W sobotę jadac do lekarza był przetestowany i jak dla mnie jest ok. Minus to nie za duży kosz ale ja i tak na osiedlu nie robie dużych zakupów więc luzzz.
A i ten pierwszy BABY DREAMS miał niezbyt fajny materiał jak dla mnie.

No to sie wygadałam na temat wózków ;D

A u nas juz dobrze. Mateusz gorączki od niedzieli nie ma za to obsypało go konkretnie. Stawiam na antybiotyk ale wykluczyc nie mogę mleka i bananów więc znowu się domyślam. Ehhh
no i na spacer iść nie mogę a jest ponoć ciepło wrrrr
No właśnie jak myślicie kiedy mogę z nim wyjsć?

Beatko! Moze to trzydniowka u Mateusza?? Najpierw gorączka a teraz wysypka to typowe dla trzydniówki.
No i dzieki za info o wózkach. Napewno zanim kupie to poogladam w sklepie.

Witajcie kochane czerwcóweczki :*
Na urodzinach u babci było super :) o to kilka fotek z imprezki :) ...Reszta puźniej ;)
_589457_n.jpg

_589459_n.jpg

A teraz mam rewelacyjny humor i samopoczucie :D a wszystko to dzięki WIOŚNIE!!!

Cieszę się że jestem spowrotem z wami!

Za kilka dni idę na usg :) juz nie mogę się doczekać :) Mdłości odeszły :) mam nadzieje że juz na zawsze ;)

No to pojechałam do pracy  :mad: Dałam Wojtkowi mleczko przed wyjściem i spryciarz mały zasnął przy butli  :mad: On chyba nie chce, żebym ja tam jeździła ;)

Aletko, fajne te wózeczki. I leciutkie. Tylko właśnie, Kornelka nie za mała do nich? I jak to z tymi kółkami, nie wytrzęsie Jej na wertepach?

Beatko, gratuluję wózka. A do do alergii - my mamy taką specjalną maść, ale robioną na zamówienie więc nie znam składu. Jak Wojtka coś wysypie, to go nią smaruję. Ostatnio go wysypało po ziemniaku z wody, którego mu dałam spróbować  ::) Bo chyba nic innego nowego mu wtedy nie podawałam. A wcześniej po mleku smakowym, takim z Nestle, banan-jabłko. Dla dzieci zdaje się od 5 miesiąca życia, ale nie dla Wojtka, o nie! Kurczę, jak ja nienawidzę tych alergii.

Agast - kurcze nie wiem. On miał zapalenie wirusowe gardła tzn. jeszcze tam sobie kaszlnie od czasu do czasu ale ogólnie jest juz ok. Wprowadziłąm mu też zwykłe mleko NAN i to może też być od tego z tym, ze mleko dostaje cały czas i wysypka blednie po odstawieniu antybiotyku. Zobaczę co sie będzie działo do jutra i jeśli bedzie źle lub gorzej to odstawię też i mleko. Mam jednak nadzieję, że to jednak nie mleko bo to hipoalergiczne ciupkę kosztuje  :(.

Czarnulko- ciesze sie ze mdlosci poszly precz ;) Pieknie wyglądacie, a brzuszek jaki duuzy!

Beatko- przy trzydniowce gardło tez moze byc zaczerwienione.

Trzydniówka - zwana rumieniem nagłym jest chorobą wirusową, na którą chorują najczęściej dzieci od 6 do 36 miesiąca życia. Przebycie trzydniówki uodparnia malucha na całe życie.
Okres wykluwania choroby:
trwa przeważnie od pięciu do piętnastu dni
Okres zakaźności:
trwa od około siedmiu dni przed wystąpieniem objawów chorobowych aż do momentu zniknięcia wysypki
Objawy:
nagła temperatura oscylująca między 39 a 40 stopni celcjusza, utrzymująca się od jednego do pięciu dni, najczęściej jednak trzy dni.
łagodny nieżyt gardła i ucha środkowego.
bezpośrednio po spadku gorączki na ciele malucha pojawia się czerwona wysypka, która znika zwykle po 1-2 dniach. Na ogół obejmuje twarz i górną część tułowia i przypomina wysypkę różyczkową.
Powikłania:
Trzydniówka jest chorobą niegroźną i nie powoduje powikłań. Jednak ze względu na występującą wysoką gorączkę mogą wystąpić u dziecka drgawki. Należy wtedy niezwłocznie wezwać lekarza. Niebezpieczeństwem choroby jest również długotrwałóść wysokiej gorączki (ok 40stC), która często prowadzi do częstych pomyłek diagnostycznych.
Leki: Nie stosuje się żadnych leków specyficznych. Podaje sie na ogół leki przeciwgorączkowe i objawowo działające.

reklama
Do góry