reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast cos mi sie zdaje że Ty masz Chicco. Jesteś zadowolona? Jaki masz model?Jak sie prowadzi?

Przymierzam sie do Chicco ale krrcze ma dosyć wąskie siedzisko tzn. plecki :(

reklama
Magdulku- tak mamy chicco tech 6 WD ale juz go nie ma w sprzedazy.Jego następcą jest chicco C.T. 0,4. Jestem zadowolona, ale ciezki jest dosyc i duzy... a siedzisko jest bardzop szerokie jak na moj gust ::) Chcialabym wozeczek ktory sie składa w parasolke i jest lekki ;)

Hejka

Cholera spaliłam obiad Mateuszowi buuuu

Wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantów

Piszę szybko bo się pewnie M. zaraz obudzi ale widziałam zdjecia wózków Aletki i muszę sie wtrącić.
W piątek byliśmy w hurtowni po wózek dla Mateusza ;D Oczywiście kupiliśmy ale zupełnie innej firmy niz chcieliśmy. Dlaczego? Juz piszę. Otóz te wszystkie wózki fajnie wygladają na zdjeciach. W rzeczywistosci są zupełnie inne o czym mogłam przekonać sie ostatnio. BABY DREAMS mają bardzo niskie oparcia (np. ten http://www.allegro.pl/item92646219_wozek_baby_dreams_walker_wysylka_gratis_.html ) i głowka dziecka wystaje poza nie. Mateusz jest dużym dzieckim i jak go do niego włożyłam to wygladał bardzo komicznie. W GRACO jest to samo dlatego uczulam Was byście zwróciły na to uwagę. Po drugie niektóre są bardzo wąskie i dziecko siedzi we wózku bardzo zduszone.
My kupiliśmy wózek firmy POLAK. Jest leki. Ma 8 kg, jest składany jak laska, można prac tapicerke (tzn. odpiąć ja). Rozkłada sie do pozycji leżacej. ma możliwosć podnoszenia budy w momencie gdy dziecko jest wieksze. Można też tą budę zdjać i ma sie wtedy taka zwykła laskę. Ma też śpiworek na nózki, skręten koła i pewnie jeszcze kilka możliwosci o których Wam tu zapomniałam napisać. Kosztował nas 370 plus torba czyli 420 zł. W sobotę jadac do lekarza był przetestowany i jak dla mnie jest ok. Minus to nie za duży kosz ale ja i tak na osiedlu nie robie dużych zakupów więc luzzz.
A i ten pierwszy BABY DREAMS miał niezbyt fajny materiał jak dla mnie.

No to sie wygadałam na temat wózków ;D

A u nas juz dobrze. Mateusz gorączki od niedzieli nie ma za to obsypało go konkretnie. Stawiam na antybiotyk ale wykluczyc nie mogę mleka i bananów więc znowu się domyślam. Ehhh
no i na spacer iść nie mogę a jest ponoć ciepło wrrrr
No właśnie jak myślicie kiedy mogę z nim wyjsć?

Beatko! Moze to trzydniowka u Mateusza?? Najpierw gorączka a teraz wysypka to typowe dla trzydniówki.
No i dzieki za info o wózkach. Napewno zanim kupie to poogladam w sklepie.

Witajcie kochane czerwcóweczki :*
Na urodzinach u babci było super :) o to kilka fotek z imprezki :) ...Reszta puźniej ;)
_589457_n.jpg

_589459_n.jpg

A teraz mam rewelacyjny humor i samopoczucie :D a wszystko to dzięki WIOŚNIE!!!

Cieszę się że jestem spowrotem z wami!

Za kilka dni idę na usg :) juz nie mogę się doczekać :) Mdłości odeszły :) mam nadzieje że juz na zawsze ;)

No to pojechałam do pracy  :mad: Dałam Wojtkowi mleczko przed wyjściem i spryciarz mały zasnął przy butli  :mad: On chyba nie chce, żebym ja tam jeździła ;)

Aletko, fajne te wózeczki. I leciutkie. Tylko właśnie, Kornelka nie za mała do nich? I jak to z tymi kółkami, nie wytrzęsie Jej na wertepach?

Beatko, gratuluję wózka. A do do alergii - my mamy taką specjalną maść, ale robioną na zamówienie więc nie znam składu. Jak Wojtka coś wysypie, to go nią smaruję. Ostatnio go wysypało po ziemniaku z wody, którego mu dałam spróbować  ::) Bo chyba nic innego nowego mu wtedy nie podawałam. A wcześniej po mleku smakowym, takim z Nestle, banan-jabłko. Dla dzieci zdaje się od 5 miesiąca życia, ale nie dla Wojtka, o nie! Kurczę, jak ja nienawidzę tych alergii.

Agast - kurcze nie wiem. On miał zapalenie wirusowe gardła tzn. jeszcze tam sobie kaszlnie od czasu do czasu ale ogólnie jest juz ok. Wprowadziłąm mu też zwykłe mleko NAN i to może też być od tego z tym, ze mleko dostaje cały czas i wysypka blednie po odstawieniu antybiotyku. Zobaczę co sie będzie działo do jutra i jeśli bedzie źle lub gorzej to odstawię też i mleko. Mam jednak nadzieję, że to jednak nie mleko bo to hipoalergiczne ciupkę kosztuje  :(.

Czarnulko- ciesze sie ze mdlosci poszly precz ;) Pieknie wyglądacie, a brzuszek jaki duuzy!

Beatko- przy trzydniowce gardło tez moze byc zaczerwienione.

Trzydniówka - zwana rumieniem nagłym jest chorobą wirusową, na którą chorują najczęściej dzieci od 6 do 36 miesiąca życia. Przebycie trzydniówki uodparnia malucha na całe życie.
Okres wykluwania choroby:
trwa przeważnie od pięciu do piętnastu dni
Okres zakaźności:
trwa od około siedmiu dni przed wystąpieniem objawów chorobowych aż do momentu zniknięcia wysypki
Objawy:
nagła temperatura oscylująca między 39 a 40 stopni celcjusza, utrzymująca się od jednego do pięciu dni, najczęściej jednak trzy dni.
łagodny nieżyt gardła i ucha środkowego.
bezpośrednio po spadku gorączki na ciele malucha pojawia się czerwona wysypka, która znika zwykle po 1-2 dniach. Na ogół obejmuje twarz i górną część tułowia i przypomina wysypkę różyczkową.
Powikłania:
Trzydniówka jest chorobą niegroźną i nie powoduje powikłań. Jednak ze względu na występującą wysoką gorączkę mogą wystąpić u dziecka drgawki. Należy wtedy niezwłocznie wezwać lekarza. Niebezpieczeństwem choroby jest również długotrwałóść wysokiej gorączki (ok 40stC), która często prowadzi do częstych pomyłek diagnostycznych.
Leki: Nie stosuje się żadnych leków specyficznych. Podaje sie na ogół leki przeciwgorączkowe i objawowo działające.

reklama
Do góry