reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam,

Sto lat dla Heneczki!!!!!

Colletta - dzieki! A juz myslalam,ze nas skaza omija szerokim lukiem ::)
Easy , a bo ja wiem czemu pytam ::) Chyba dlatego,ze wiekszosc z nas pisal co i jak z drugim dzieciatkiem,a Ciebie nie pamietam :) No i oczywiscie dlatego,ze z Ciebie super babica,a rodzenstwo dla Marys to kolejny plus ;D
Zawadko - trzymam kciuki,zeby przyzwyczajanie do zlobka odbylo sie bezbolesnie. No fakt,ze dzieci w zlobku moze i choruja,ale jak fajnie i szybko lapia od innych dzieci umiejetnosci!! W grupie dziecko inaczej sie rozwija, ja tam jestem za zlobkiem, zlobek moze jak zlobek,ale przedszkole na bank!!
zQo - tez pozdrawiam!!
Megan - gratuluje stania!!
Beatko - ciesze sie,ze tak dobrze Wam idzie!! Bedzie dobrze!!
Aletko - ale ja podalam danonka tylko raz,bo dostal od babci. Nam sie danonki nie oplacaja,bo na raz musi byc dwa,bo awantura ::)
Paula - Wy tez macie kota?? No i dzieki za przepisy!! Wlasnie mialam pytac o deserki ;D Ale oki poczekam ;D A moge prosic jeszcze o przepis tego placuszka co robilas Szymusiowi, podawalas na niego juz przepis??
Evik - gratuluje tata!!
MamoGosi - zdrowka zycze a z wozkime porazka na maksa!!No jak tak mozna!! Podobal Ci sie ten wozek czy i tak chcieliscie wymienic?? Ludzie przeciez to duzy wydatek, no koszmar!!
Swiezynko - dzieki!!
Minko - gratuluje brawa!!

Dzisiejsza noc rewelka!! ;D Usnal o 20 o 12 butla, o 5 cyc,sen do 7:30, ale bawil sie jeszcze po obudzeniu do 8:30 ;D O 12 butle dal Arek,a wiec wstalam tylko o 5 i juz rano ;D ( tfu,tfu,tfu) Zabka na wierzchu nie widze jednak nadal ::)

Po pobudce, przy zmianie pieluchy posadzilam Mikiego na nocnik ;D Zrobil pierwszy raz w zyciu siku na nocnik ;D ;D ;D

Cala szczesliwa zasiadlam do nauki jak poszedl spac o 10:15 ( spi juz 2 godziny ;D - tyle,ze wczoraj ogolnie w dzien spal 1,5, to nie wiem jaka dzisiaj noc bedzie ::)) i jak juz zasiadlam to mi sie odechcialo :mad: Skupic sie nie moge, 10 razy czytam jedno i to samo, cholera, no ten rok przerwy zle na mnie podzialal ::)

Mykam na zastrzyk...

reklama
Cześć WaM kochane
Właśnie wróciłam od lekarza od dwóch byłam u skórnego z tym łokciem no i jak się okazało łuszczyca albo cos innego dostałam całą rcepte maść za 120zł!!! porażka,no nic czekamy do wypłaty.. :( .Byłam także u gastrologa z tym moim żołądkeim pani w rejestracji zapytała ile ja mam lat mówie jej że po co to jej potrzebne???.A ona na to bo wyglądam na 15 haha a jej mówie że 25 to ona że nie wierzy i pokazałam jej dowód była w szoku :laugh:.Wizyte mam dopiero na koniec kwietnia :mad: do tego czasu umre z bólu żołądka buuu

Megan wielkie GRATULACJE dla Piotrusia :-* zostawiłam Ci wiadomość na gg
Evik no no Hania woła tata więc chce brata ;)
MamaGosi tak mi przykro..co za ludzie podli

No i po pisaniu Robert rozbroił łóżeczko wyciągnął szczebelek i krzyczy jak oszalały ze szczęsćia muszę to zrobić bo jeszcze włoży główke i dopiero będzie problem ::)

MamoGosi przykro mi z powodu wózka. Dlatego nigdy nie zostawiam wózka na klatce i stoi w pokoju niestety. Co za podłość i draństwo.  :mad:

Megan cieszę się że się odezwałaś i gratuluję stojącego Piotrusia.  :)
Super, że się zrelaksowałaś na koncercie.

Lila tak mamy kota odkąd jesteśmy małżeństwem czyli od niecałych 4 lat. Co do placuszka mięsnego to żadna filozofia. Gotujesz mięsko z indyka na przykład, mielisz, dodajesz żółtko, trochę kaszki kukurydzianej i z takiej masy formujesz placuszek, który pieczesz w piekarniku przez ok. 10 minut(trzeba patrzeć). Szymek lubi polany sosem pomidorowym(koncentrat pomidorowy, nieco wywaru z jarzyn,czyli rosołku, zagęszczony kleikiem kukurydzianym) i podziabany widelcem. Zaniedługo spróbujemy z plackiem ziemniaczanym. Ciekawe czy mu zasmakuje.
Oto mój kot Klaudiusz:  ;)

sa4000541uk.jpg

Beatko Mateuszek ruszy na pewno do przodu już wkrótce. Do przedwczoraj Szymek przemieszczał się tylko do tyłu i w kółko. A jak z pozycją do raczkowania u Was? O ile pamiętam to Matuś stawał w tej pozycji już dawno. Szymek sam nie potrafi, albo nie chce, ale jak go postawie na czworakach to się utrzymuje i śmiesznie się kiwa do przodu i tyłu.
Gratuluję bezbolesnej odstawki od cyca w nocy. Oby tak dalej!

zQo witaj! Faktycznie dawno Cię nie było.

Frotko no tak, ja też już powoli myślę o tych zawiązkach zębowych  ::)

Minko gratuluję przesypianych przez Wiki nocek.

Świeżynko dziękuję.

My już po spacerku, Szymek śpiący, zaraz go położę. Szkoda, że już nie zasypia na spacerach tylko zaczyna śpiewać, a jak się przedłuży to marudzić.  ::)

Paula, ostatnio jak czytam Twoje posty to dochodze do wniosku, ze nasi synkowie sa na podobnym etapie ;) Choc Szymek wyprzedza Natiego, bo Nati nadal kreci sie w kolko i przemieszcza sie ostatnio wylacznie do tylu (a jak sie wscieka wtedy  :laugh:), tez zaczal spiewac i gadac do siebie na spacerkach (a propos, moze wreszcie sie spotkamy jak zrobi sie cieplej i przyjdzie ta upragniona wiosna, co Ty na to?).
Lileczko, co ja czytam? Same sukcesy! Gratuluje. Siku na nocnik, super nocka... no, no :) ;D Ciesze sie bardzo :)

Zjadł!!! Zjadł!!! :) :) :) I to prawie cały słoiczek (190 ml :) )!!! Czy ja mówiłam, że moje dziecko jest najkochańsze na świecie :) No fakty, że to jarzynowa z cielęciną Gerbera, czyli inna odmiana jarzynek z kurczakiem/cielęciną, ale pocieszyć się choć jeden dzień chyba mogę, nie???? No to się cieszę :) :) :)

Z tej radości postanowiłam zrobić pierogi, dla męża z kapustą i grzybami, dla dziadka ruskie a dla mnie z wiśniami :) Mała rzecz, a ile korzysci. Jakby Wojtek wiedział, to codziennie szamałby zupkę bez gadania ;)

Asia, jeśli można zapytać, jaką Ci maść przepisał ten dermatolog? Moja ciocia leczy się na łuszczycę odkąd pamiętam i dostaje zawsze takie maści robione w aptece na zamówienie, wiem, bo kilka razy jej odbierałam i one kosztują około 20 zł. To są maści zdaje się dziegciowe i przy regularnym stosowaniu dają dobre efekty. I jeszcze jedno - ja bym na Twoim miejscu przycisnęła lekarza, bo oni najchętniej i najprościej przepisują drogie leki, niż kombinują skład np jakiejś maści dla Ciebie. A że różnica w cenie sześciokrotna, to nie ich przeciez po kieszeni bije. Może to nie jest regułą, ale często się zdarza. Nam się ostatnio zdarzyło z Wojtusiem. Najpierw na pokrzywkę dostał lek w cenie ponad 100 zł, a jak przy kolejnej wizycie zaprotestowałam, to pani doktor przepisała zestaw maści po 5 zł za sztukę. Nie widzę, żeby styuacja znamion się pogorszyła, sa nawet bledsze. Także w Waszej sytuacji, ja bym wróciła do tego dermatologa, tym bardziej, że to choroba przewlekła i takich maści możesz potrzebować np jedną na miesiąc.

Frotka pisze:
Zjadł!!! Zjadł!!! :) :) :) I to prawie cały słoiczek (190 ml :) )!!! Czy ja mówiłam, że moje dziecko jest najkochańsze na świecie :)
Jasne, ze mowilas :) ale nie zaszkodzi powtorzyc. A czy my mowilysmy, ze Ty jestes najkochansza mama dla Totulka?

Pewnie tak, bo chciałyście mnie pocieszyć :) A dzisiaj to nawet jestem bliska w to uwierzyć :) tak mi dobrze!

Nenyah może Szymek nieznacznie wyprzedza Natiego w pełzaniu, za to Nati wyprzedza Szymka o całe 2 zęby  ;)
Co do spacerku to my bardzo chętnie. Jak tylko zrobi się ciepło.  :)

Frotko no widzisz! gratuluję zjedzonej zupki. Oby tak dalej.

reklama
MamoGosi, współczuję bardzo! Co za małpy wredne, co im wózek przeszkadzał! Wrrrrrr!  :mad:

Lileczko, gratuluję nocki i porannego sikanka!  ;) A z nauką- zobaczysz, jak już zaczniesz i się rozpędzisz, to szybko wrócisz do dawnego nawyku.

Aletko, super makaronikowa Panienka!  :)

Frotko, cieszę się, że Totulek tak się ładnie dziś znalazł.  :) A pierożki... mniam!  :D

Do góry