reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Semi Wiki też juz od dawna kręci tak główka, głównie jak jest zmęczona, ale teraz zrobiła to świadomie powtarzając za babcią ;D Fajne zabawki dla Huberta :)
Lileczko Ja dałam mięsko jakieś 3-4 tygodnie po wproadzeniu jarzynek i owocków.
Szkrabiku Zdrówka dla Tymusia!
A mój aniołek jest przekochany, wstał przed 7, a przed 8 zaczął ziewać i trzeć oczka, więc położyłam do łożeczka, włączyłam kołysanki i po 3 min odpłynęła :)

Aletko Mam nadzieję że że szybciutko minie ta Ospa :) Ale cieszę się że Wikusia i tak jest wesoła :) na szczęście nie przytłumiła ją choroba bardzo :) i się uśmiecha :)

Kiedy ja będe miała taki wieczorek że położę Wiki do spania i sama uśnie...

A czy na tym forum jest mad z Noworodka? Może ma inny nick i jej nie rozpoznaję? mad, jesli jesteś, ujawnij się. Byłaś ciekawa naszej wizyty u alergologa. Mogę Ci juz zdać sprawę. :)

Hej :)
U nas nocka nienajgorsza, bo Piotruch budził się "tylko" 4 razy... Ale widzę, że wczoraj zęby znacznie mniej mu dokuczały, wiec się cieszę. Aczkolwiek potwierdzam to, co napisałą Aletka - jak dziąsłą bolą, to najlepiej jest u mamy, mnie się ostatnio z tego powodu zdarzyło kilka razy uśpić Piotrka na rękach  :-[ Wczoraj natomiast nie dałam się na to nabrać i zasnął sam w łóżeczku... Nie chcę tego zbyt często robić, żeby się nie przyzwyczaił.

Szkrabiku, strasznie mi przykro, że Tymo taki zasmarkany, życzę, żeby szybko doszedł do siebie. Pamiętam jak przy ostatniej chorobie Piotruś obudził sie w nocy dokładnie z tak zapchanym noskiem i takim głose, jakby miała zapalenie krtani,oddychał świszcząco i w ogóle był tak biedny, że prawie płakałam razem z nim... No, ale wierzę, że szybko to u Was minie i cieszę się, że nie rezygnujecie z basenu, bo ja zapisałam Pitka wczoraj i nagle po Twoium poście zwątpiłam, czy to aby taki dobry pomysł a strasznie się już na to cieszyłam...

Semi, u nas mata już poszła w odstawkę, przede wszystkim jest na niej za mało miejsca i Pitek wciąż lądował w jakiejś mało wygodnej pozycji (pałąk między nogami itp) poza tym zabawki z maty zdecydowanie już za mało interesujące. Na razie zamiast maty kładę go na naszym rozłożonym łóżku (rzecz jasna obłożonym "barykadami"), tam w jakiejś odległości od niego kładę mu zabawki - ma miejsce i pole do popisu. Generalnie znajomy rehabilitant mówił mi i wydaje mi sie to ze wszech miar słuszne, że należy dziecko zachęcać do ruchu i aktywności (przekręcanie, pełzanie) a mata niewielkie takie możliwości ddaje, bo wszystko jest w zasadzie w zasięgu ręki. W planach mamy natomiast kupienie takiej maty piankowe jak ma Aletka :)
Cieszę sie, że polecasz garnuszek na klocuszek, ja sie nad tym zastanawiam, ale słyszałam już tyle dobrych opinii, ze chyba sie skuszę, choć cena nie kusi, oj nie ;)

Rito, strasznie mi przykro z powodu Twoich przeżyć, dobrze, że wszystko tak szczęśliwie sie skończyło...

Swiezynko, mad jest i to pod tym samym nickiem o ile sie nie myle tylko jakoś rzadko zagląda... :/

A gdzie sie podziewa Mondzi????

Dobra, Piotrek zasnął to idę pozbierać pranei i ogarnąć dom, na razie

megan, mozesz mi napisac, o jakiej macie piankowej wspomnialas?Tez mussze cos wykombinowac dla mojego rozbojnika. :laugh:
a rozbojnik psoci i od paru tygodni budzi sie w nocy co 1-1,5 godziny. Spaaaac!!!

Semi doczytalam,ze masz dwojke starszych dzieci :D Ile maja lat??Jeden 14,5,a drugi?? Chwal sie tu zaraz starszymi pociechami ;D I mowisz,ze garnuszek lepszy??Hmm... A mozesz mi napsiac dlaczego?? Wiesz mam ta zyrafe z Fisher Price i tez myslalam,ze to cos lepszego bedzie,a tu tylko wrzuca sie te klocki i cichutko muzyczka sie wlacza ::) Jakos tak bardzo cichutko,ze nawet dziecko uwagi za bardzo nie zwraca ::)
Rito - teraz musze znalezc,gdzie te zabaweczki pokazywalas,bo juz nie pamietam co i jak wyglada ;D ale dzieki!!
Tilli - coz za swiateczny avatar i podpis :D A kg sie nie zamartwiaj,az tak. Ja ciagle nie moge zabrac sie za ta diete,jakos po ciazy mniej wytrzymala jestem, nie moge oprzec sie slodyczom, cos sie ze mna porobilo nie tak ::) Moze jak skoncze karmic piersia to to minie... ::)
Szkrabikowski - zycze zdrowka dla Tymka!!
Frotko - jak nocka??
Czarnulko - jak sie czuje Wikunia?? Moj maz przeczytal Twoj podpis na gg i sie pyta,czy jakies dzieciatko od nas ma ospe. Zyczymy zdrowka dla Wiki, a Mikolaj przesyla specjalne buziaki!!
Aletko, Minko - dzieki :D Dzis cos podam,juz mam tam jakies sloiczki z kurczkakiem,krolikiem,indykiem dla alergika i od tego ostatniego chyba zaczniemy :D

Milego dnia...

reklama
Aletka super wyglądają te puzle piankowe. Nie wiesz jaką powierzchnię zajmuje jeden komplet?

TIILI ja też mam do zrzucnia jeszcze 15 kg. Po ciąży zostało mi jeszcze 3 ale już za jednym zamachem chcę dobrnąć do wagi z przed ślubu. Więc jestem na diecie, która polega na niejedzeniu słodyczy :(. Dla mnie to koszmar, bo od słodyczy jestem uzależniona.

Semi ja już też schowałam matę edukacyjną, bo Hania nie chciała bawić się zabawkami. Pościeliłam małej na ziemi śpiwór i jestem o nią spokojniejsza, bo do tej pory na łóżku ją trzymałam, ale teraz tak się turla, że strach ją samą zostawiać.

Muszę przyznać że nasze nocki są rewelacyjne od 20.30 do 7-8 bez wstawania. Ale Hania jeszcze ząbków niema. Boję się że niedługo to się zmieni.

Do góry