reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Czy ja dzisiaj pisałam, że jedna jaskółka wiosny nie czyni? No to dałam do łóżeczka i płacze. Minęły trzy minuty, zaraz idę na kolejne pocieszki. Ciekawe czy zaśnie.

o kurczaki, ale fajowate śpiochy włóczykije!! mam na mysli haneczkę i wojtusia oczywiście. no po prostu rozbrajające! mój kwiatek, jak zaśnie, tak się budzi.  :)

biedny mati.  :( trzymaj się ciepło, maluszku! moc fluidków najlepszych.

mondzi, także chylę czoła przed tą twoją naturalną metodą  8) rozumiem, że owu potwierdzasz przy użyciu testu?

i mam dość banalne pytanie o smoczki: czy wymieniacie swoim ssakom smoki na te o rozmiar większe: np. 6-18 miesięcy? bo ja próbowałam dać dziś olce taki nowy, większy, czyli adekwatny do wieku  (z obawy o jej prosty zgryz  ::) ) ale, jak łatwo się domyślić oprotestowała tę innowację dość zdecydowanie.  ::)

aletko, fajowate ramki. można wywoływać zdjęcia z takimi ramkami? zresztą zaraz się rozejrzę w tym linku.  ;)

Teraz krzyk potrwa 6 minut, a potem tam pójdę i Tymcio wcale nie przestanie się żalić :( No ale przecież teraz nie wymięknę. Szkoda, że nie doczytałam tej książki do końca, bo nie jestem gotowa na te wrzaski. A tak nam dobrze szło :( Dopiero minęły dwie minuty, a ja już nie mogę tej Bidy mojej słuchać. Kurcze, ale mi źle :( Jeszcze trzy minuty... Długo trwa to 6 minut. Bardzo długo. Wogóle nie przestaje płakać. No może na chwilkę i od nowa. Przepraszam, że tak Wam piszę, ale co mam robić przez te kilka tak długo trwających minut. Jeszcze tylko minutka... Powoli się zbieram...

Ja pierniczę, jaki straszny płacz... I wogóle nie może przestać. Teraz mam 8 minut i jak nie zaśnie, to chyba się poddam. Najgorsze jest to, że to nasza wina, że takie problemy są. Nie miał możliwości zasypiać sam, jak mieszkaliśmy w jednym pokoju. Poza tym jak był maleńki, to spał na moim brzuchu, na wersalce, przy cycu, w wózku... No i teraz są tego skutki... Źle mi jest strasznie... Jeszcze 5 minut... A ja nie mogę myśleć o niczym...

Mad, właśnie śpi, ale tak wzdycha nerwowo, że hej! Muszę tą książkę do końca przeczytać, bo nie do końca wiem, czy dobrze to robię. Płakał pół godziny...

Mad, co do potwierdzania owulacji, to nie stosuję testów, tylko brzuch mnie boli w okolicy jajników.

Pół godziny płaczu i 20 minut spania... Jak Wam się podoba taki scenariusz? Bo mnie nie specjalnie. Tym bardziej, że Tymcio dalej jest śpiący i najlepiej byłoby zacząć od nowa ::)

reklama
Mondzi- wiem co czujesz. Teaz przez jakis czas stosowalam ta nauke zasypiania i Hanka nauczyla sie zasypiac sama w kilka minut bez placzu zeby po kilku dniach sie tego oduczyc  ::) Jak ręką odjął przestala zasypiac sama i ryki byly jeszcze wieksze wiec ona wygrala ta walke i terz usypia wieczorem przy cycu, a w dzien albo na spacerze albo w leżaczku. No i najwazniejsze ( dla mnie) ze bez płaczu.
Mam nadzieje ze jak Tymcuo sie nauczy to juz mu tak zostanie. Życze Wam tego z calego serca bo wiem co teraz czujesz jak on tak płacze  :(
A no i u nas tez jak tak wyla to jak usnela to na pare minut i sie budzila :(

A ja sie kimnelam godzinke z Hnka :) Bida mala spi juz ponad 2 godziny!!! Nie pamietam juz kiedy tak dlugo spala! Wszytsko przez ta chorobe  ::)

Mad- co do smoczkow to np w Avencie nie ma roznicy w wielkosci smoczka ale za to ta oslonka co zostaje na buzi jest wieksza. Chodzi o to zeby dziecko nie wlozylo sobie calego smoka do buzi.

Do góry