reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast ja też dawalam malej wapno przy przeziebieniu i jak miewała rózne wysypki, generalnie wpno jest przeciwuczuleniowe, łagodzi obrzęk sluzówki przy katarze i przy kaszlu likwiduje obrzęk np. krtanii, łatwiej jest po nim odkrztuszać i w zaden negatywny sposób nie wpływa na organizm i u dorosłych i u dzieci. Niemowletom mozna podawac wapno do trzech dni z rzędu po małej łżeczce dwa razy dziennie. Ja przy lekkim przeziebieniu i kichaniu dawałam Gosi wapno 2x dziennie i cebion około 20 kropel 2x dziennie (2ml?)

reklama
A o co chodzi z tym królikiem? Gotuje sie dlugo, czy za długo? Bo ja też oststnio gotowałam królika z 1,5 h ale był miekki? Moze jak się długo gotuje to stary jakiś był i lepiej go nie dawac dziecku.

A ja mam dzis problem z mleczarniom, ściagnełam dopiero 150 i nie chce więcej sie naprodukowac, a o tej porze mam przewaznie już 300, bubu :(

Mamomisi, Minko - dzięki za odpowiedź. Kicaj siedzi w garnku z dobre 1,5 h i właśnie go z niego wyciagnełam. Gotuję kawałeczek na obiadek dla Mateusza i sie już zaczynałam zastanawiać czy on mi się w ogóle ugotuję
Mamogosi - kicaj dobry bo młody hi hi

Małzonek jedzie jutro do miasta :) i robie mu liste zakupów. Słoiczki szukam w necie, bo jest t uwypisany skład a ostatnio wypisałam na oko i trafiło mi sie danie z dodatkiem mleka. Dziwie się własnie że w obiadkach hippa jest sól :mad:. Jutro po raz pierwszy podam mięsko, (u nas wszystko z opóźnieniem, bo mały wymiotował). Są takie fajne deserki bobofrut http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=8238&pkt_id=&pro_id=&char_id= mały je bardzo lubi.
Moze małzonek wpadnie do tesco to kupiłby taki telewizorek może jeszcze będą, lileczka pisała ze widziała wczoraj.
Paula jak to jest z mięskiem i żóltkiem? Można dodawać je do obiadków z mięskiem, czy albo to albo to?

Annka - no wlasnie tez sie zastanawiam nad tym telewizorkiem,ja wczoraj w Tesco kupilam mu tez z tej serii co telewizorki taka jakby plastikowa ksiazeczke ze zwierzetami,sa tam cyferki i jak sie je naciska wydaja okreslony dzwiek zwierzecy. Fajne to. Ale tak ogolnie te zabawki z Tesco sa male, myslalam,ze to wieksze bedzie,ale moze i dobrze,bo sobie dziecie bez problemu dzwignac moze. Aa i ja dawalam i miesko i zoltko razem. A dlaczego nie mozna, jesli nie mozna??Paula??

haneczko: bezbolesnego ząbkowania, cierpliwej mamy  ;) i wszystkiego najlepszego, co przydarzyć się może ośmiomiesięcznej pannicy!!

chyba mondzi pytała jakieś 100 lat temu  :-[, co z siadaniem i raczkowaniem olki-demolki.  :D otóż nadal nie siada samodzielnie, za to często przesiaduje na moich kolanach  8). nadal nie raczkuje, ale z dużą wprawą przemieszcza się w pozycji "rannego żołnierza". zasuwa po całym mieszkaniu za nic mając sobie 3 m kw. maty z puzzli. (na szczęście zdecydowałam się ostatecznie na wywalenie dywanu z pokoju zabaw, więc dużo łatwiej zadbać o kliniczną czystość). ale i tak najciekawsze są zakazane zakątki, jak kuchnia, czy wymoszczone dywanem inne zakamarki mieszkania. ostatnio ulubioną zabawką jest waga stojąca w pokoju sąsiadującym z pokojem zabaw.  ::)  

to ile dziś ważymy? ;D ;D ;D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

reklama
Mad ;D Olka swietna ;D Od malego pilnuje wagi co by za duzo nie przytyc, w koncu panienka ;D Zdjecia swietne!!

Do góry