reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Jeden dzień mnie nie było, a tu takie zaległości ;)

Wszystkim solenozantom, a przede wszystkim dzisiejszej solenizantce cudnej Hani sto lat!!!

Było o sadzaniu, my mamy zakaz od naszej rehabilitantki, mamy czekac aż Wiki sama siądzie, do czego sie nie pali ;D Ostatnio kilka razy ją posadziłam, żeby sprawdzić jak sobie radzi i nawet jej to wychodzi, aczkolwiek jeszcze się chwieje, więc nic na siłę, niech sama zdecyduje, kiedy to ma nastapić :)
Rany, więcej nie pamiętam, widziałam tylko fotki, sliczne wszystkie! :D

Aaa, Paula Zrobiłam dzisiaj małej kisiel na soczku wg twojego przepisu i Wiki zjadła wszystko!!! Dzieki! Ona nie lubi soczków, atu proszę pół jabłkowo-marchwiowego z dynia i winogronami poszło na raz! I to bez słodzenia! Jeszcze raz dzięki! :)

reklama
Lila- dziekuje za zyczenia, a jesli chodzi o ten kaszel to teoria jest taka ze suche powietrze wysusza sluzówki i one sie bronia w ten sposób i wydzielaja wiecej wydzielinki, której dziecko nie umie odkaszlnąc :( Dziwne jest tylko to ze ten kaszel pojawił sie w tym czasie kiedy kupilismy nawilzacz, wiec juz mam kołomyje w głowie ::)

Dla Hani wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim mniej bólu przy ząbkowaniu!

Mamomisi Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
Co do butków to ja czytałam, że dzieciaczki powinny jak najwięcej chodzić na bosaka także po trawie, piasku...

Annka, Mamomisi ten telewizorek to właśnie taki z Tesco. Zresztą zaraz Wam wkleję zdjęcie:
pic005829jq.jpg

a to jak Szymek się nim bawi:
pic005884nx.jpg

Annka gdyby ta tablica Fishera była kolorowa, a nie biała to by mi się podobała bo ma dużo "bajerów" do ćwiczenia małych rączek.
Wielkim hitem u dzieciaczków, które znam jest takie radyjko z Biedronki. Niby nic specjalnego, ale nawet mnie się podoba i jest to super zabawka.
Dziękuję- wiesz za co. ;)

Szkrabiku współczuję koszmarnych snów. Ja też będąc w ciąży śniłam, że poroniłam- to były najgorsze sny w moim życiu bo poronienie to było coś czego panicznie się bałam po 10 miesiącach starań o Szymka, ale powiem Ci, że to wróży bezproblemową ciążę.  :)

Natko przytulam kochana. Współczuję alergii. Wierz mi, gotowanie zupek nie zajmuje dużo czasu(chyba, że musisz przetrzeć kukurydzę przez sitko jak MamaGosi)  ;)

MamoGosi oj to miałaś roboty z tą kukurydzą.

Agast Szymek tak kaszlał jak wydzielało mu się bardzo dużo śliny(u nas ataków ząbkowania było już kilka, a ząbków nadal brak). Ja oczywiście poszłam do lekarza, ale nie było ani katarku, gardło i uszy czyste, więc możliwe, że u Hani to także od zwiększonej produkcji śliny.
Nie sądzę jednak by od kaloryferów tym bardziej, że macie przecież nawilżacz, ale mogę się mylić.
Dla własnego spokoju wolałabym, żeby obejrzał małą lekarz i sprawdził jak gardełko, uszka i nosek.

Minko cieszę się że Wiki smakował kisielek.  :)

No to nadrobiłam, a teraz uciekam bo dzisiaj w planie spotkanie Szymka z Tymkiem Mondzi.  :) no i musimy nadrobić kilka rzeczy w domku, iść na zakupy i w drogę.

Lila ja wypiłabym sama taki soczek. Lepiej nie dawaj go Mikiemu. Nie ma co ryzykować.

Czy ja pisałam, że mam dużo do zrobienia? ;)
Uciekam już na prawdę.

Paula Szymuś słodki z TV :) Miłego spotkania z Tymkiem i Mondzi :)
Lileczko Ja bym tez nie dała dla pewności takiego soczku.
Agast Buziaczki dla cierpiącej Hani, a dawałaś jej może Viburcol?
A ten kaszel, to faktycznie może byc od ząbkowania.

No to soczku nie podam ::)
Paula - naprawde zachwalasz ten telewizorek???Hmmm moze kupilabym Mikiemu ::)
Agast - Mikolaj tez czasami pokasluje, tyle, ze ja sie nie zam czy to mokry kaszel czy suchy, no nie wiem ::)

reklama
Lileczko Mokry to taki, przy którym słychac, że coś "gra" w gardziołku, przeważnie to flegma, a suchy, to tak jakby cos drapało w gardełku czy łaskotało i trzeba pokaszleć, żeby sobie ulzyc ;)

Do góry