reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mad my mamy Ramatti Venus (szary w misie, niesłychanie stylowy  ;D) i sprawdza się bardzo dobrze. Montuje się dość łatwo, obsługuje (wydłużanie pasów, zapinanie pasów, odchylanie do tyłu i do przodu) znacznie łatwiej niż poprzedni 0-13, no i Smokowi jest w nim chyba wygodnie, bo często przysypia ;) Także mój głos jest na tak :)
A co do podziwu - no chyba żartujesz, takie starania to sama przyjemność  ;D

Megan ciemna kupka od jagód brzmi baaaardzo prawdopodobnie, a jeśli chodzi o konsystencję - czy Piotruś dużo pije? Bo teraz kaloryfery grzeją jak szalone i maluchom łatwo się wysuszyć ;)

Nota bene Smok w ogóle nie chce pić, a jest już tylko na bebilonie pepti i marchewce, więc stanowczo powinien. Nie wiem, co z tym zrobić :/ Jakieś pomysły?

reklama
Nadrobiłam ale zaczne od konca.

magan- ciemne kupki są na 100% od jagód. Wiem bo Hania tez takie ma jak zje jagody, wiec nic sie nie martw ;)

Świezynko- gratuluje Wojtusiowi samodzielnego siadania!

mad- ja z całą odpowiedzialnoscia polecam fotelik chicco zenith. Uwazam ze jest suuper!

Lila- wklejaj fote spiwora!  ;D

Aniu- gratuluje pierwszego ząbka!

Janko- no ja tez mam nadzieje ze to wszystko przez karmienie i dlatego na razie zbytnio nie dofinansowuje aptek  ::) Pocieszam sie tez ostatnio ze w pierwszej ciazy mialam straszne mdłosci, a teraz nie mam, ale wiem ze to i tak nic nie znaczy, hehe

Asiu- szczerze powiem ze ja nigdy bym nie wpadla na pomysl zeby wprowadzic łóżkową separacje z mężem.  ::) Ja mam takie podejscie ze wszystko da sie zalatwic rozmowa, a co uzyskasz karając go w ten sposób?? Jeszcze gorszą atmosferę w domu i wzajemną wrogość. Uważam ze takie posunięcie tylko Was od siebie oddali, a przeciez nie o to chodzi, prawda?? Moja rada zatem jest taka: rozmowa i jeszcze raz rozmowa.
A tak juz po za wszystkim to dlaczego Ty nie pojdziesz do tej tesciowej i nie powiesz jej ze sobie nie zyczysz zeby sie o tobie wypowiadała??

A u nas beznadziejny dzien. Hanka marudna do potęgi. Idzie nam drugi ząb i to chyba dlatego. Normalnie juz z siebie wychodzilam dzisiaj  ::) Nic nie pomagalo, ani noszenie na rekach ani viburcol ani nic ::)

Shirleyko- ja ostatnio wyczytalam ze osmiomiesiecznemu dziecku wystarcza ta ilosc wody która uzywasz do zrobienia mleka. Nie musza dodatkowo pic. Hania tez bardzo malo pije. Czasem przez caly dzien nic.

Cześć:)

Ja na chwilkę, bo mam w planach kąpiel i lekturkę :) Chciałam tylko Wam powiedzieć, że byliśmy na tym badaniu krwi i to było straszne :( Pobierali krew z główki i chociaż pielęgniarki były miłe i delikatne, to i tak wyglądało to strasznie a Wojtuś okropnie płakał :( Musieli Mu ściągnąć aż trzy probówki :( Ja zrobiłam scenę, najpierw się popłakałam, potem zemdlałam (na szczęście już po pobraniu, bo w trakcie musiałam do niego mówić i go tulić) także biedne pielęgniarki musiały mi dawać kropelki a ja próbowałam się rozerwać na dwoje jednocześnie pijąc to świństwo i karmiąc Wojtka, żeby się uspokoił :( Horror. Oby nigdy więcej się nie powtórzyło.

Megan, dziękuję za pamięć :)

Znikam.

Shirleyko Wiki tez bardzo mało pije, więc kupiłam dziś w końcu pierwszą herbatke jabłko z melisa, chociaz była generalnie przeciwna herbatkom, bo słodzone, ale złamała m się, skoro Wiki nie chce pic soczków, czasem tylko wode, ale tez nie bardzo, a do tego nie umie pić z butelki, wiec omacham sie ta łyżeczkę, oj omacham ;)
Megan Kupka ciemna po jagodach, mysle, że jak najbardziej, a że sucha, to może być, że za mało Piotruś pije.
Paula Wiki przesyła buziaka przystojnemukandydatowi do jej ręki ;D

U nas masakra z zasypianiem w dzień, mega ryki, pod palcami czuję zęby, ale kiedy one wyjda ::)

:( :( :( :( :( Frotko strasznie mi przykro.. Ucałuj Wojtusia ode mnie i od Hani koniecznie...Współczuje przezycie  :(

Misia 27 moja Gosia gryzie, na tyle mocno, ze ja dzisiaj a w zasadzie od wczoraj lecze lewą pierś bo mam dosłownie rane i tez nie wiem , jak to będzie w nocy z karmieniem , bo póki co odciągałam cały dzień no i wietrze  cycucha.

Jagody zatwardzają bardzo, dlatego kupki pewnie są suche i ciemne.

Co do fotelika to właśnie zakupilismy Maxi Cosi Priori xp, przycjdzie jutro pocztą , do 18 kg, bo podobno od 18 mozna dziecko wozic na podkładce. Gosia sie niestety w swoim starym juz nie mieści, dzisiaj bylismy w Rybniku u teściów i po 60 km miała dość, przez te podwinięte nóżki, nie mówiąc o tym, że w kombinezonie mieści sie tylko jeden bok Gosi, wiec trzeba ja było ubrac w cienkie śpiochy i swterek, żeby wlazła do kubełka.

Ja tez mam pytabnie jeszcze odośnie gryzienia i leczenia piersi, co robic kiedy brodawki sa poranione i krwawią, jest jakis sposób, który nie zaburza laktacji, a pozwala skutecznie to wyleczyć?

Frotko Prztulam :(
Tez nie mogę patrzec jak Wiki dzieje sie krzywda, a z główki pewnie musieli pobrac skoro aż 3 próbówki musieli zapełnić. Wiki miała pobierana z palca, ale w sumie tylko na zwykła morfologie, to pewnie dlatego. Buziaczki dla Wojtusia.

Dziękuję, ucałuję Wojtusia jak się przebudzi - wczoraj w nocy płakał co chwila, pewnie Mu się śniło to badanie. A ja mam wyrzuty sumienia, że taka wredna matka jestem, chociaż wiem, że to było konieczne. A z główki brały dlatego, że w ogóle na rączce nie miał dobrych żyłek. Ja to rozumiem ale dlaczego to musi tak go boleć?

reklama
Agast baaardzo Ci dziękuję, uspokoiłaś mnie :) Ja się wcześniej piciem nie przejmowałam, bo Smok był na piersi, i myślałam, że jak jest na modyfikowanym, to musi dopijać i to sporo.

Minko ja też nie daję słodzonych (kiedyś dawałam zwykłe rozcieńczone zioła, a ostatnio tylko wodę), ale doszłam do wniosku, że jeśli Smok nie chce pić niesłodzonych, to znaczy, że po prostu pić mu się nie chce i nie złamię się w kwestii cukru ;) Oczywiście jesli tylko pojawią się jakieś sygnały odwodnienia, to dam mu choćby czysty cukier, gdyby miał pomóc ;)  

Frotko biedactwo, tak mi Was okropnie szkoda :( Dobrze, że to już za Wami, mam nadzieję, że już się nie powtórzy konieczność. Ucałuj małego Królika ode mnie :)

Do góry