reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Rany, przebrmelam przez te wszystkie strony bo caly dzien nie pisalam a Wy tu niezle naprudukowalyscie. Nie napisze duzo bo mnie maz sprzed kompa wygania, ale:

Wszystkie zdjęcia piekne, Easy- masz szczescie ze Marry czasem trzexwa bo juz chcialam z donosem dzwonic do AA  ;D

Shirleyko- trzymam kciuki zeby Smoczątko mialo rodzeństwo jeszcze w tym roku  :)

Aletko- duzo zdrówka dla mojej ulubienicy  ;) No i wszoku jestem ze zjadła tyyyle czosnku!!!

Beatko- przytulam i pocieszam ze alergie pokarmowe najczęściej przechodzą po ukończeniu 2 lat

A u mnie nadal bez @  ::) i testu nadal nie zrobilam, ale na tym co ostatnio popsułam to po 15-20 minutach wyszla tylko jedna kreska, ale to chyba bez znaczenia bo wynik miarodajny jest po 4 minutach.

No i dzisiaj szlag mnie trafił bo po tym jak przez ostatni miesiac zgubilismy termos na butelke Hani, jeden bucik i jeszcze pare innych rzeczy to wczoraj pokrowiec na nozki od fotelika rowniez zostal zgubiony  :mad: Zsunal sie jak wkładalismy wozek do bagaznika  :mad: W rozpaczy z powodu jego straty zakupilam dzis genialny spiwor do wozka podszyty kozuszkiem :) Jest baaardzo ciepły i uwazam ze to byl trafiony zakup mimo swojej wysokiej niestety ceny, ale przyda nam sie tez na sanki w gorach  ;D

reklama
     Dobry wieczór!!!

Na początku chcę życzyć wszystkim Solenizant(k)om i Jubilat(k)om z całego minionego tygodnia Wszystkiego Najlepszego!!!

Dziękujemy z Karolinką za fluidki i życzenia zdrowia,tydzień minął a choroba trwa :( ,ale już półmetek.Gorączka trwała do zeszłej niedzieli(tj 4 dni)w poniedziałek byliśmy w przychodni ,pani doktor stwierdziła zapalenie gardła wirusowe,ale że była dłużej niż 3 dni gorączka dała antybiotyk SUMAMED oraz homeopatyczny syrop na kaszel,Sinecod-krople hamujący kaszel na noc,Nasivin-krople do nosa,Eurespal-kontynuacja,Lacidofil  i tak się leczyliśmy do czwartku ,na kontroli dowiedziałam się że są zalegania na oskrzelach,i syrophomeopatyczny został wymieniony na mukolityk Mucosolvan,który powoduje migrację zalegań ale dziecko przy tym się bardzo męczy,nie chce jeść,płacze,w klatce piersiowej można usłyszeć grania i charczenia,nic dziwnego śluz się przemieszcza ,dziecko nie umie tego odkrztusić i się męczy...
(Karola ma obrzękniete śluzówki więc widzę że oddycha ustami nie przez nos)
BYm sama odstawiła ten Mucosolan ze wzgledu na ten niepokój,ale sama nie wiem,oD czwartku wytrzymaliśmy to może i niedzielę zniesie.Teraz np jest 23:25 i jak przez cały dzień nie chciała mi pić mleka z butelki bo się tak męczyła to teraz w miarę ok oddycha i wszamała całą flaszkę.
Więc czekam jeszcze z godzinkę by coś jeszcze jej dać w większej ilości.
No bo w ciągu dnia dziś było tragicznie.Zjadła tylko 100g papki warzywno mięsnej na obiadek i 2lub 3 razy cyca ale to chyba bardziej na uspokojenie i uspanie było niż na pożywienie.
W poniedziałek idziemy do kontroli ...

Się  egoistycznie rozpisałam o naszych problemach a tu czytam i widzę że
SZKRABIK BĘDZIE MIAŁA DRUGIEGO DZIDZIUSIA A TYMEK RODZEŃSTWO  :) :) :).GRATULUJĘ !!!!!!!!!FAJOWO!!!!

Lileczko podpisik piękny ;) a sesja Mikiego odjazdowa!!!!!!!  :laugh: Mama też super!!! ;)
Minko Wiki w podpisie cudna,śliczny ma uśmiech  :D, no i ekstra fotki Wiki 16 stron wstecz oraz 5 wstecz,śliczna ta modelka ;)
Magdulku też śliczna panienka na fotkach,pokazuj ją częsciej :)

Co do karmienia piersią i odstawiania to zamierzałam odstawić Karolę po skończeniu przez nią 8 mies-czyli gdzieś za 2/3 tyg.Nie wiem jak to się ułoży w rzeczywistości.

czarnulko i Wiki życzymy wam FULL ZDROWIA,Dużo, dużo...No i dbaj o brzuszek ;)
Easy fotki Marysi bombowe ;D
Agast wielkie brawa dla raczkującej Hani :)
junonko świetną sukienkę uszyłaS Oliwce.Bardzo mi się podoba.

Czy dajecie juz dzieciaczkom kiwi??????

Tilli nie przejmuj się teściową , moja też materialistka :mad: taki nasz los ...

Idę dać nocne papu mojej kruszynce.Trzymajcie się .Słodkich snów ;)

hej :)
Troszkę nadrobiłam ale aż tyle stron ho ho.U nas super Robercik juz sam wstaje skubany 8) raczkuje super zazwyczaj pod łózeczko hehe.Mieliśmy wczoraj gości przyszli sąsiedzi z dołu i było super....ale mam "łózkowy rozwód" z chłopem a to dlatego że sąsiadka z dołu powiedziała że babka z dołu(męża) powiedziała jej babce że ja nie gotuje dzieciom i męzowi i mam bałagan w domu :mad:.Kurcze przychodzi do nas ze trzy razy w roku i takie opinie mi wystawia :mad:.No na szczęście tamta kobitka była normalna i odpowiedziała jej że napewno dbam o dzieci i głodne nie chodzą zresztą nie warto sie wtrącać i za to jestem ładna i sympatyczna ;D,babke podobno szlak strzelił jak jej tak odpowiedziała 8).Ale postawiłam mężowi warunek albo się wreszcie tym zajmie albo koniec nie będę się odzywać do niego,i nie bede zwracała wcale uwagi na niego jak myślicie dobrze zrobiłam?.Zeby obcym ludziom takie rzeczy na mnie gadać babsztyl głupi już 5 lat to znoszę...
Przepraszam że wam posmęciłam ale kurcze normalnie spać w nocy nie mogłam tak mi przykro...
Zdrówka dla wszystkich chorasków :-*

Minko Szymek czuje się zaszczycony bo Wiki śliczna dziewczynka i nie może się doczekać aż odwiedzicie Twoją siostrę w Krakowie i zobaczy Wikunię na własne oczy. ;D ;)
Widzę nowe tym razem roześmiane zdjątko w podpisie- śliczne.

Coletta zdrówka życzę dla Karolinki. Nie daję jeszcze Szymkowi owoców egzotycznych takich jak kiwi, pomarańcze i mandarynki, ananasy. Na razie jemy banany, morele, brzoskwinie.
Poczekamy jeszcze miesiąc.

Lila gratuluję cmokania Mikiego.

Beatko nic się nie martw, ja też słyszałam, że alergie pokarmowe mijają, a może to faktycznie nietolerancja, a nie alergia.

Agast gratuluję zakupu nowego śpiworka.

Asiu ja uważam, że to sprawa pomiędzy Tobą a Twoim mężem, więc nie mam prawa się wypowiadać co sądzę na ten temat bo to Wasze osobiste-rodzinne relacje i trudno coś radzić nie znając sytuacji od wewnątrz.

Paula prosiłam tylko o opinie.Myślę że tyle juz pisałam na ten temat że chyba większość z Was wie jak jest.Poprostu chciałam wysłuchać opini was które widzą sprawe bardziej na "tzreżwo" ;)A zresztą juz nie jeden raz mi pomogłyście :-*

Hejka,
Agast - tez mam taki spiworek,pewnie nie taki sam,ale z ospiu walsnie taki,wklej fotke,co??
Paula - dziekuje Ci slicznie ;D No i powiem szczerze,ze to troche Ty sie przyczynilas do tego,ze zaczelam kombinowac z jedzonkiem ;D No i fakt, bardzo to fajne i  rzeczywiscie mozna  ;D
Colletta - ojoj!!Zdrowka Twojej kruszynce zycze!!I dziekujemy za komplementy :)
Asiu - mysle, ze jakos to trzeba rozwiazac, bo tak dalej byc nie moze, a odpowiedni sposob, musisz wybrac Ty!!!Niech sobie babka nie mysli,ze obgadywac moze!! ::)

A moj Maly kwiczolek ladnie pospal, od kilku nocy budzi sie dwa razy, a wczoraj tylko raz nawet(tfu,tfu), dzisiaj w nocy wzielam go do lozka,bo noce noga boli bardziej i spal ze mna, to pospal do 9:40 ;D Tylko,ze cos poplakiwal przez sen,nie wiem sen moze jakis nie taki,albo co ::) Ale wkurza mnie to,ze chodzi spac tak pozno i wstaje wczesnie,bo tak wlasnie ostatnio jest ::) Nie wiem przestawil sie czy co ::) Zeby dziecko spac chodzilo 9-22 ::)

A tak poza tym nie moge usiasc obok mikiego,bo juz do mnie lezie,do cycka,na raczki,obojetnie co,byleby u mamy, placze przy tym zalosnie, przejde obok, ryk,bo chce do mnie,o koszrmar, niby to fajne z jednej strony,ze mnie tak kocha ::) Ale ile mozna ::) Chore to jakies ::)

A zaraz wlasnie jedziemy do kuzynki Arka na caly dzien wiec mykam, pa ;D

SZKRABIKU wielkie gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
CZARNULKO jak sie czujecie ??????
Aletko dużo zdróka dla Kornelki :)
Megan - miesiaczke miałam wywoływana poniwaz piersia nie karmie juz przeszło 3 mc a @ zero. Dostałam jakies tam tabletki i jest oki ;D
Asiu - tak bardzo mi przykro,ze masz problemy z Maksem :( Według mnie skoro nie potrafisz sie z nim dogadać to pomysł z osobnym spaniem ok.... Jeszcze zero kolacyjek,śniadanek itp . Wkoncu może pomyśli !! Normalnie chora ta jego rodzina :mad:
współczuje Ci tej sytułacji . Oczywiscie służe poradą i rozmową kiedy tyko sobie zażyczysz!!!!!!!! Jestem z Tobą, głowa do góry :)

Lileczko - śliczne zdjecia :) Fajnie wyglądasz !!!!! U mnie jest podobnie Iga cały czas chce być tylko ze mną. Znikam z pola widzenia to płacz. ::)

U nas ogólnie jedno wielkie choróbsko :mad: Krzysiek ,Piotrek i ja smarkamy,kaszlemy !!!!!!!!!!! Ciekawe kiedy biedna Igunia sie zarazi ?? Ehhhh ja chce wiosne!!!!!!!!!!!!
O kurcze mało co i nie napisałabym najwazniejszego ; MAMY ZĘBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Aniu gratuluję ząbka!

Asiu ja generalnie uważam, że powinno się rozmawiać z mężczyznami bo kiedy się obrazisz nie mówiąć o co Ci chodzi może on to odebrać jako fochy i obrazić się na Ciebie, dlatego powiedz mu dlaczego jesteś zła i co chcesz od niego uzyskać. Z własnego doświadczania wiem, że do mężczyzn trzeba mówić wprost co leży nam na sercu bo inaczej się nie domyślą.
Trzymam kciuki za Was żebyście się dogadali i sytuacja się polepszyła.

Do góry