reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aa Aletko z tych zabawek mamy to na wozek takie wiszace, zebul czy jak mu tam,rewelacja,Miki uwielbia :D!!

reklama
Ach, i jeszcze o krzesełku, Shirleyko: ono nie ma kółek. Dla mnie to poważny brak, ale nie wiem czy dla Ciebie ma znaczenie. Po prostu zamierzam latać z tym krzesełkiem po domu, ale po co dźwigać? Nasze słoniątka trochę już ważą  8) No i sprawdź, czy ma odpinaną tapicerkę, albo zmywalną. Potem to docenisz ;)

Liluś, no wielka szkoda, bo Tobie bym na pewno zaufała. Dlaczego tak daleko mieszkasz? Buuuu :(

Ja nic nie piję, chociaż mogę, kurka wodna. Ale co tam, ostatnio sobie grzańca w knajpce wypiłam, może sobie kupię własnego i sama w domku podgrzeję, to wtedy będę piła z Wami  8) A póki co piję szałwię :|  ;D

Shirleyka mnie osobiście też się podoba to krzesełko, ale znawcą nie jestem i wad nie wskażę  :laugh: Ono ma regulowane oparcie i pasy czego niestety drewniane nie posiadają  :(

Szkrabiku mój Szkrabikowski, zgadnij u kogo stacjonuje nasze łóżeczko?  :laugh: No i jeśli już jedno łóżeczko turystyczne macie, to ja też bym Ci polecała zakup zwykłego kojca. Zwłaszcza, że on na moje oko spokojniutko pomieści nawet dwa różowe maluchy  ;D Zresztą pojedź i sama zobacz  ;) I daj znać, jak dokonasz tego ważnego wyboru.
Dzięki za uwagę w sprawie kółek, ale na naszych 40m2 mogą okazać się nie aż tak ważne ;) A tapicerka wygląda mi na ceratopodobną, ale masz rację, sprawdzę to :)

Lila, moje Karmi zostało już wypite w obliczu wyższej konieczności stworzonej przez mego Męża poprzez zaserwowanie mi hot-dogów własnej roboty  ;D
Ale zaraz sprawdzę, może mam w lodówce drugie...

A może dziś dla odmiany winko? Smok już śpi...

Aletko Tak karmię piersią, ale wydawało mi się, ze bez dopajania to tylko jak na samej piersi, a jak je już zupki, to trzeba dopajać, ale skoro mówisz, że nie, to sie cieszę :D

Mamy, których dzieci chwytają sutka podczas karmienia, właśnie dzisiaj było mi to dane doświadczyć ::), no przyjemne to nie jest, o co jej chodzi? ;) Potem chyba już znalazłam przyczynę, nie była zbytnio głodna, bo jak dałam cyca po kapieli, to zjadła bez zacickania usteczek ;D

Dzisiaj u nas kolejny sukces, drzemki zasypiała sama w łóżeczku, az się boje chwalić, bo jeszcze zapeszę ;D

My na Mikołajki chyba juz nic nie kupimy małej, bo wczoraj dostała czerwone rajstopki a dzisiaj wylicytowałam nową sukienke na Allegro ze sweterkiem i to już chyba w ramach prezentu, zreszta na pewno dużo dostanie od cioc i dziadków ;D

Kojec, hm, fajna rzecz, ale na razie nie mamy na to przestrzeni i pieniedzy, może na wiosnę, chocciaz na wiosne spacerówka w planach, zle ożyjemy, zobaczymy ;)

Zapomniałam wam napisac, że u nas cyrk z wodą jest, jakies zanieczyszczenia sa i trzeba gotować 10 min zanim mozna sie jej napic i gotowac do mycia niemowlaków, wiec mamy ubaw po pachy :mad: przed kapielą, najpierw gotujemy gar wody, potem musi sie przestudzic, albo ewentualnie dolewamy mineralnej, fajnie nie?? :mad:

Aletko - to zolte swietne!!
Szkrabiku - no nic, przy szalwi tez posiedziec mozna ;D Moze ktos sie dolaczy??
Ooo widze,ze Shirleyka!! ;DShirleyko to gon do lodowki albo lej wino kochana!!!Niech sie dzieje co chce!! ;DJa pedze po moje karmi ;D

Aletko, Grapi jest super! W porównaniu do BabyOno - nie ma się nad czym zastanawiać ;)

Shirleyko, chętnie się piszę na taki wielki kojec :) Tak sobie myślę, że nie potrzebne mi drugie łóżeczko jak na razie, bez przewijaka też sobie poradzę (w końcu mamy już 6 miesięcy praktyki  8)). Wolałabym dużo przestrzeni dla różowych maluchów  ;D Oczywiście zdam relację ;) A może masz któryś z tych kolorków? http://calineczka.pl/sklep/product_...=1845&osCsid=d6b1062aa671aefe060db030d1731116

Evik no właśnie, też to ze smutkiem skonstatowałam dziś w sklepie, bo w drewnianych mi się strasznie podoba to jak się potem sprytnie przekształcają w stoliczek  :) Ale Smok jeszcze tak nie siedzi, żebym zrezygnowała z regulowanego oparcia.

Minko o rany, to kompletna beznadzieja z tą wodą  :mad: Ale to kiedyś minie?
Co do zaciskania dziąślaczych szczęk, to Smokowi też się zdarza, jak już zaspokoi pierwszy głód i na przykład nagle dojdzie do wniosku, że czas się trochę pouśmiechać ;) Ale póki co strat w ludziach nie zaobserwowano ;)

Minko dolaczasz?? ;D A z ta woda to cyrki rzeczywiscie,o rany ::)
Aletko kiedy to bedziew ysylane,bo ja jeszcze musze isc do tego garazu pogrzebac,poszukac ciuszkow. A kremik zakupiony juz mam.

No to ja juz pije,mam jeszcze paluszki z sezamem,a za oknem sypie sniezek ;D

reklama
Lileczko, to nie ja znalazłam ten link do kojca, a Aletka ;D
Shirleyko Z wad tego krzesełka, to już Szkrabik napisała, nie ma kółek, co dla mnie np. jest nie do przyjęcia, a tez się zastanawiałam nad tym krzesełkiem, ale skoro wam nie przeszkadza, to krzesełko ok :)
Aletko Jak juz pisałam wcześniej, ja jednak mam body dla siostry Czarnulki i jeszcze kilka drobiazgów dorzucę, może jakas czapeczka, skarpetki itp. Jak bede miała adres, to zaraz wyslę.

My dzisiaj mielismy złozyc nasze krzesełko dla Wiki z okazji pół roczku, ale jeszcze sie wstrzymamy ze 2 tygodnie, jak bedzie pewniej siedzieć, tzn. jak w ogóle zacznie siadac, w piątek podpytam rehabilitantke czy już mozna.

Do góry