reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Megan Wszystkiego naj z okazji urodzin!!!! :)

Annka Ja tez kupuję ciuszki na Allegro dla Wiki, uzywane też ize wszystkich jak na razie jestem zadowolona, raz trafiła mi sie okazja kupna 2 sukienek za 7,99 zł :) Bluza dla małego sliczna!

reklama
Fakt w tej cenie to zazwyczaj mam wiecej ciuszków, ale natej bardzo mi zależało więc walczyłam. ;)
Smutno mi się zrobiło, bo ferie się zaczęły a ja nie pojadę jak zawsze do starszej siostry do Wadowic, (mieszka tam od 20 lat). Ale namawiam ją gorąco, żeby ona przyjechała do nas, może sie uda. Żle tak daleko mieć rodzeństwo. Brat mieszka tez daleko, bo w Warszawie. A ja żeby zostać blisko rodziców wyszłam za chłopaka z mojej klasy, razem chodzilismy do niej od zerówki. Znajomi mówią, ze to kazirodztwo :)

Witam,

Sto lat dla naszej MEGAN!!!

Beatko - gratuluje utraty wagi!!
Agast - zdjecia super, wygladacie slicznie!!
Wiolinko, Paula - dzieki za ospowiedz
Colletta - zdrowka dla Karolinki zycze!!
Easy - no dziwny sen, straszny ::)
Annka - bluza super!I avatar tez!

A mnie jest strasznie zle!!Strasznie!!!Od wczorajszego kichniecia rwa kulszowa boli mnie jak nigdy dotad,chodze,kuleje,stanac na ta noge nie moge, jest strasznie - to po pierwsze!

PO drugie nocka fatalna!!Pierwszy raz memlal i memlal cycka godzinami,ja siedzie cnie moglam od bolu rwy wiec go do lozka, coraz czesciej go tam biore,bo juz sil nie mam!!Coraz czesciej sie budzi!!Co z tego,ze Arek go wezmie w sobote i na spacer, jak mi brakuje snu!!

A najwieksza moja tragedia jest to,ze chyba mi mleko zanika czy co!!!No bo dlaczego by tak memlal i memlal!!Cycki na wieczor juz nie sa takie twarde jak kiedys!!A wszystko przez to ,ze odstwilam w dzien,bo szkola!!Jak ja nie cierpie tej szkoly!!No i co ja mam zrobic, karmic czesciej,zeby mleko wrocilo??Ale przeciez to juz trzeba w druga strone,bo dzieci coraz starsze,mniej mlecznych posilkow potrzebuja ::) :( Dokarmiac butla, ale to w ogole przestanie cycac!!Odstawic calkiem??Czy to juz ten czas nadszedl!!A Arek jeszcze lazi  i mi wmawia,ze karmic nie chce, nabija sie,ze tak przeciez lubilam jak mnie cyca,a teraz to juz go mniej kochac bede!!!A mi wcale do smiechu ie jest, jest mi przykro, mowie mu o tym,a ten,ze przeciez zartuje,ze przejdzmy na butle i juz!!!Marzy mi sie cal noc przespana,moze po butli by tak bylo,ale...Cholera no!!jest mi zle,przykro,smutno, jestem u kresu wytrzymalosci. Wiem,ze jak to czas odstawienia to ciezko bedzie,bo on sie czesto budzi na memlanie,nie wiem co robic!!!!! :( :( :( Help!!

Wszystkiego naj dla kochaniutkiej Megan

Lilecko oj przytulam nie martw się,wiesz niby tak jest że jak częściej karmisz masz więcej mleczka,i trochę racji w tym jest.Wiesz myślę że jak nakarmisz Mikiego butlą to napewno sie nie oduczy od cycania,ja Roberta karmię w sumie juz tylko w nocy w dzień może raz.A karmię go jeszcze na noc kaszka o 19 a o 22 butla i śpi mi w sumie całe noce ostatnio także chyba zaprzestanę karmienie ponieważ i tak MUSZę ze względu na leki na nadżerkę więc dzisiaj musi się obejsc juz bez cyca bo muszę zacząć brać.Karm go Lila trochę butlą troche cycem i zobaczysz będzie git ;)

Agast zdjęcia poprostu sliczniaste zwłaszcza w czapeczce :)

Wiolinko kochana jeszcze troszkę i twoja Gusia także będzie spała całe nocki a jak ją karmisz na noc?

No nic uciekam spać weekend minął szybciorem Robert przez weekend porobił sporo postępów rozwojowych ;) dzisiaj nawet posmakował łóżeczkowe szczebelki ;D coraz piękniej spiewa no i wogóle jest cudowny 8)

Easy - Twój sen nie był za specjalny, ale mój przyprawił mnie o poranny płacz...Powinnam pisać scenariusze do horrorów. Nie będę go jednak przytaczać, bo od ciężaru gatunkowego obrazów z tego snu robi mi się wstyd i źle na duszy  ::)
A poza tym mam swój uubiony sen, który mi się przyśnił wiosną poprzedniego roku. Byłam w szpitalu, leżałam po porodzie, weszli 'lekarze i obok łózka, na nocnej szafce położyli mi moje dziecko....które mieściło się w bladoróżowym pudełku po Allure (100 ml ;))...na rączce miało bransoletkę z imieniem, na której było napisane..."Tomcio Paluch".  :D
Sugerując się tym snem, mimo że usg jeszcze mnie nie oświeciło w tm względzie przeczuwam narodziny synka - zobaczymy czy będę mieć rację  ;)

Agast - Hanka ma świetną sesję i na przyszłość równie świetną pamiątkę. A odbiegając od Twojej Małej, to linię trzymasz świetną...pozazdrościć! Mam nadzieję, ze za parę miesięcy też mi się to uda w podobnym stopniu  ;)

Lila przytulam Cie mocno i uwierz mi ze ja mam takie same dylematy. Z jednej strony chce karmic, z drugiej chetnie przespałabym cala noc, ale nie mam siły na walke po odstawieniu itp. No i tez zaraz wracam do tej cholernej szkoły ale dzisiaj sobie wyliczyłam ze to w sumie tylko 8 miesiecy przedzielone 3 miesiecznymi wakacjami czyli w sumie nie tak żle, byle by tylko te sesje pozaliczac to bedzie git. Postanowiłam sie juz ta szkołą nie dolowac bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu  ;)

A jak odstawicz Mikiego to bedziesz mogła wziąć jakies silne leki na tą rwę i wreszcie przestanie Cie bolec, a wiem jaki to ból bo mialam to samo w ciąży!

Jeszcze raz dziekujemy za komplementy :)

Juciu- nawet sie nie obejrzysz jak bedziesz jeszcze szczuplejsza niz przed ciążą!

Lileczko przytulam mocno!!!
Ja też mam coraz mniej mleka ale nadal karmię. Jak przychodze z pracy i w nocy. Ale właśnie z powodu mniejszej już ilości pokarmu około 19 mała dostaje butlę z mlekaiem a około 22-23 butlę z kaszą . A i tak budzi sie bardzo czesto w nocy na cycka - czasami mam wrażenie, że całą noc memła !!!!
Wiec nie wiem czy to tak jest że po butli dzieci przesypiają całą noc...
A też marzy mi sie przespana noc tym bardziej, że wstaje o 5.30 do pracy.

lileczko [pczekaj jeszcze kilka dni, cyce sie przyzwyczają do nowego, nocnego rytmu. A jak odstawisz go to w nocy moze być jeszcze gorzej. Ja też mam te noce zarwane, ostatnio wzięłam go do łóżka, (mąz miał nocke ;))i wyspałam się super! Teraz czasami go biore, nawet od połowy nocy i śpi lepiej a ja mam w dzien zdecydowanie wiecej siły i humoru. Bo tak to wszystko mnie drażniło, bolała głowa i jaki to pozytek z takiej mamy?Trzymaj sie, będzie lepiej!!!!

Annka bardzo fajna bluza.

Lila po pierwsze kochana nie załamuj się! Wiem, łatwo powiedzieć, ale dasz radę!
Po drugie zastanów się czy dalej chcesz karmić Mikiego cycem- jeśli tak, to spróbuj więcej pić płynów w ciągu dnia. Zauważyłam, że na mnie to super działa i po jednym dniu mleka jest dużo więcej. Przystawiaj go dalej biorąc szkołę pod uwagę i mam nadzieję, że będzie O.K.
A jak chcesz odstawić no to wprowadź butlę. Możesz też spróbować mieszanego karmienia, ale nie wiem czy to ma sens bo w tym wieku naszym maluchom wystarczą 2 mleczne posiłki i póki mleczko jest w cycach ja karmiłaby piersią, ale to Twoja decyzja, nie chcę Ci niczego narzucać.
Wiem, że jest tu też kwestia przesypiania nocek. Prędzej czy później będziesz się musiała z tym zmierzyć. Wiem, że kiedy jest się niewyspanym nie ma się cierpliwości, ale spróbuj zamiast dawać cyca w nocy przytulić Mikiego, albo dać mu pić tak jak wieczorem. Zatrudnij Arka do pomocy bo sama szybko się poddasz. Niech on też wstaje, niech spróbuje uspokoić i uśpić Mikiego. To czasem pomaga bo Miko będzie wiedział, że od Taty cyca nie dostanie i łatwiej zaśnie. Wiem, że to wszystko łatwo się pisze, ale przechodziłam przez to samo i udało mi się nauczyć Szymka samodzielnego zasypiania, tą samą noc przespał w całości, a potem już raczej zawsze przesypiał(oczywiście miał kiepski okres ostatnio, ale chyba powoli idzie ku lepszemu).
Będę trzymać za Was kciuki cokolwiek postanowisz!

Odmeldowuję do spania.
Dobranoc Czerwcówki.

reklama
Agast nie będę oryginalna i powtórzę za dziewczynami, ze zdjecia cudne. Nie widziałam Cię przed ciążą, ale wiem na pewno, że teraz jesteś zgrabniutka.
Beatko gratuluję spadku wagi i zazdroszczę samozaparcia. Oj, chyba i ja muszę sie za siebie wziąć bo qrcze aż wstyd! ::) Ja przez swoje łakomstwo nawet nie doszłam do wagi sprzed ciąży :-[
Lileczko Ty sie niczym nie stresuj! To ze nie masz już twardych piersi, wcale nie znaczy, ze zanika mleko! To tylko oznacza, że piersi posłusznie dostosowały sie do nowego rytmu. Ja też nie mam skał, ale mimo to z takiego "flaczka" ściagam czasami nawet 150 ml. A mały moze wyczuwać zbliżającą sie rozłąkę, więc stara się poprzytulać na zapas, albo skoro go odstawiłaś w dzień, to ma niedosyt przytulania i nadrabia w nocy. Niczym się nie przejmuj. Zobaczysz, ze Miki powróci do swego starego rytmu.

A ja też mam kłopot. Mój Kuba nie chce jeść. Dawno juz nie zdarzyło sie tak, aby zjadł cały słoiczek zupki. Czasami uda mu sie wcisnąć pół, a najczęśćiej 1/4 :( Gotowanych przeze mnie dań w ogóle nie chce. Co ja mam zrobić? Przecież nie mogę go cały czas cycem tylko karmić :(

Do góry