reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Widzę, że zamarzł nam wątek ;)
No to sobie pomonologuję, bo moje szkodniki śpią.

Szukam fotelika 9-18 kg. Czy któraś z Was już robiła rozeznanie lub kupiła? Proszę o uwagi!!!
Poza tym zastanawiam się poważnie nad sprzedażą Fokusa (wózka) i kupnem spacerówki. Nie chciałam tego robić, ale ostatnio koleżanka zwróciła mi uwagę, że spacerówka jest baaaardzo wąska. Wyjęłam, zrobiłam przymiarkę i kurde faktycznie. Mary w ubraniu domowym jest ok, ale kombinezon zimowy i nie daj Boże śpiwór to już niestety byłoby zbyt wiele ::) Mam nadzieję, że sprzedam po atrakcyjnej cenie...

I uronię w samotności łzę nad moim bujnym biustem, który odchodzi w zapomnienie :( Zmizerniał biedak po tym odstawieniu Mary, że strach pomyśleć co będzie latem... A raczej czego nie będzie ;D

Witam!

Hanna dzisiaj nie w humorze, niestety  ::) Właśnie tatus ja usypia. 3 podejscie...

Easy- łączę się  razem z Tobą w bólu po stracie biustu  :-[ Latem to chyba jakies pusch up trzeba sobie bedzie sprawic bo z D zrobilo sie B  :o  I powiem szczerze ze są mniejsze niz przed ciążą!
Co do fotelika to my mamy chicco zenith i jestesmy baaaardzo zadowoleni. Przede wszystkim jest porządnie wykonany! Wiele z tych które podobały mi sie w necie w rzeczywistosci okazały sie strasznym badziewiem, wiec nie polecam zakupów przez internet. Mozna go rozłozyc do pozycji półlezacej i dziecko wygodnie w nim spi. Jest SZEROKI!!! Nawet w kombinezonie nie jest ciasno. no i generalnie uwazam go za bardzo dobry zakup, Cena moze nie jest niska, ale mam nadzieje ze bedziemy go uzywac ze 2 lata conajmniej. A no i ma ten system ochrony bocznej, ze w razie stłuczki z uderzeniem bocznym chroni główke i szyje! A wygląda tak:

81405361

Kurde, wyszłabym na spacer bo  tak pięknie swieci słonko, ale na termometrze - 15  ::)

Easy, o śliczny emot z chmurką!!! Pasuje jak znalazł :D Jeśli chodzi o fotelik to my mamy Chicco Vector (montowany również tyłem do kierunku jazdy). Z tym montowaniem to u nas średnio. Jeśli jest tyłem, to Tymek prawie siedzi. A przodem - półleży. No i obecnie jeździmy przodem. Jest to kłopot związany z naszym samochodem akurat (a dokładnie chodzi o siedzenia). Bo tak się składa, że przy zakupie należy przetestować, ale jeśli tata kupuje w sekrecie, żeby zrobić niespodziankę, to nie wpadnie na pomysł sprawdzenia przed zakupem  8) Sam fotelik jest bardzo fajny i niedrogi (ok. 400 zł), ale ciężki i nie ma mowy o wyjmowaniu go razem z maluszkiem. Jest natomiast stabilny i ma dużo miejsca. Tymek jest dużym dzieckiem, a w kombinezonie mieści się bez problemu w nowym foteliku :)

Lila, no to buuu. Nie wiem jak niektóre śpiewać. Ale za to krasnoludki znam  :p A mi to na marudzenie wyglądało, ale skoro twierdzisz, że nie, to się cieszę ogromnie i jeszcze raz gratki z powodu tych 3 ziombalków :D Ooooo u Was odwilż? Jesooo u mnie 20 stopni mrozu :|

Witam :)
Tak czytam o porannych pobudkach,i moje dziecko też się dołacza,kurcze jak nigdy obudził się o 5.00.Pocycał sobie i myślałam że zasnie a tu nici(naiwna matka) chce mu dac cyca a tam pustka...zrobiłam mu butle wydoił całą,czyli mam za mało pokarmu ::) a tyle go miałam :(.Pewnie szałwia zadziałała i to ostro.Więc chyba zaprzestane karmienia piersią bo to bezsensu jak on i tak się nie najada

easy,agast co do biustu ,to ja mam odwrotny kryzys moje są teraz jak balony!!!! nie chcę takich z rozmiaru b zrobił mi się duże "d" :(

A Mary dziś włączyła beczenie maksymalne. Stękała jęczała .. normalnie szału dostawałam ::) Szukałam przyczyny i w końcu znalazłam - za goraco jej było ;D (miała na sobie body, bluzę, rajstopy i spodnie od dresu cienkie). Zdjęłam bluzę i odczarowała mi się córka ;)

agast, szkrabikowski dzięki za info o fotelikach. Też zastanawia mnie Chicco, ale gdzieś przeczytałam, że w crash testach wypadł gorzej niż Maxi Cosi...

agast ja coś czuję, że u mnie nawet B się nie ostanie ::) Buuuu...

reklama
Do góry