reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Właśnie przed chwilą wyszedł ksiądz. Wszystko odbyło sie w pełnej konspiracji bo Magdalenka juz zasnęła na noc :)

Asiu dziwny ten Wasz ksiądz! a sąsiadka! ::)

Alez postepy robia Wasze dzieciaczki!!!!no no :)

Magdalenka kiedys tam raz siadła o czym zreszta sie chyba chwaliłam a teraz owszem ale jak sie podciągnie za rączki albo jak siedzi na kolanach to sama usiądzie ale już tak sama z siebie nie :( Nie raczkuje, nie stoi tylko obraca sie dookoła .
Gada cały czas i śpiewa. Moja mama cały czas Jej spiewa , tańczy z Nią , z dziadkiem gra w balony (o właśnie piłke musze kupić- piłkarka mi rośnie jak nic). Nic dziwnego że z nami w weekend chyba było Jej nudno ;)
Zębów nie ma wiec sie bidula męczy.

Agast Hania śliczna i faktycznie dłuuuugaśna!

Minko z Twojej Wiki niezła laseczka rośnie!

A z Szymka Pauli przystojniak że ho ho!

Wstawiajcie dziewczyny zdjecia wstawiajcie - uwielbiam je oglądać :)

Wszystkim chorowitkom zdrówka dużo!!!

A jubilatom wszystkiego naj naj!

reklama
Witam
dziewczyny jest mi tak przykro że was zaniedbuje :( ciąle jest mi niedobrze i brzusio mnie boli :( W środę ide do lekarza,może coś poradzi :) dziękuje ze o mnie pamietacie :)

Czarnulko i ja Tobie tego zycze!!
Paulo, Agast, Magdulku - no,no to pociechy leca do przodu, kazde w czyms innym,super,ale to radocha,nie?? ;D

A my w koncu zainstalowalismy skype, no i pozyczylismy od sasiada kamerke na pare dni i ja teraz widze, ktora z Was ma takze kamerke hehe :p A ja juz sobie gadam z Junoka, moze poogladamy siebie, heh chociaz namiastke Waszych spotkan bede miala ::) :D Musze jeszcze poszukac na poczcie,jakas pani kiedys dawala mi swoje namiary na skype ;) ;D

No wiecie co zgłupiałam kompletnie. Wczoraj napisałam posta i normalnie się zapisał, a dziś go nie ma, albo ślepa komenda jestem :| Buuuuu. To kiedy indziej napiszę :(

beatko, z tą herbatką jabłko+melisa niezła jazda!! a ja kwiatkowi wmuszałam prawie to świństwo kilka dni temu. na szczęście w miarę nieskutecznie. no ale faktycznie... wysypeczka minimalna się pokazała.

aletko, straszna szkoda, ze zdjęcia nie przechodzą. nie mam pojęcia w czym problem. :(

no i o z tym smarowaniem na noc zakatarzonych? agast? :)

A my ta herbatke pijemy i nic małej nie jest. Ona w ogóle nie przepada za soczkami wiec ta herbatka to jedyne picie Magdusi.

Dobrej nocki :)

Cześć Dziewczyny!
Chciałam się przywitać i zaraz poczytam co u Was.

Pochwalę się jeszcze ostatnimi zdjęciami Maciusia.

p1060035a7yp.jpg

p1090006a7tf.jpg

p1070042a4vl.jpg

Agast - nie, nie mam zamiaru Mateuszowi podawać tego serka. Teraz boję się eksperymentować no i nie chcę mu jeszcze bardziej zaszkodzić. Na serek przyjdzie jeszcze czas. Teraz muszę wyeliminować wszystko to co może powodować uczulenie.
PauloC - w pełni akceptuję to jakim dzieckiem jest Mateusz tylko po prostu otwarcie mówię o tym, że jest jeszcze ciapkiem. Wiem  że i na niego przyjdzie jeszcze czas. Co do rozwijania innych zdolnosci niż ruchowe to np. Mateusz zaczął mniej wiecej od tygodnia powtarzać po nas tzn.jezeli ja odpowiednio zaakcentuję jakis dźwięk to on to po mnie powtórzy. no i jak zrobie mu brym brym to on od razu robi tak samo. Dziasiaj np. podniosłam rękę i powiedziałam - Mateusz pa pa a on uniósł swoją i też tak zrobił tylko gestem jakby chciał pokazać choć do mnie czyli rękę odwrócił do siebie, otwierał ją i zamykał. Odczekałam chwilkę, znowu podniosłam rękę i powiedziałam Mateusz pa pa a on zrobił to samo. Nie wiem czy to przypadek ale coś tam zaczyna chyba chłopak kumać. Co do mówienia to owszem gada pól dnia ale nic konkretnego np. dat, yma, agu, lila. Ale jak go znam to za 2 dni znowu nic nie będzie robił. Taki z niego chopak  :laugh:

A przypomniało mi się co jeszcze robi. Jak się specjalnie zakaszle to on też zaraz kaszle hi hi

reklama
Lila ja mam skype odezwij się na gg to wreszcie sobie pogadamy ale super
Magdulku to nie sąsiadka a męża babcia ;)
Agast napewno skorzystam z twojego "języka" wiesz o co chodzi(żebyś se głupio nie pomyślała :laugh:)

Księzulek się wrócił jak skonczył babka go zawołała żeby "odegzorcyzmował" nas :laugh: i przylazł.Zapyatł czy zamierzamy coś wreszcie z tym zrobić(ze slubem) no i zapytałam czy to mozna razem z chrzcinami tak i wogóle no i odpowiedział ze tak i że czas najwyższy,a co go to interesuje wogóle jak da slub za darmo to oki zgodze się >:D hehe miesiąc przed musimy isc załatwić.Zapytałam czy potrzebne nam nauki i rozejrzał się i stwierdził że "już" nie hihi
Małż zaraz spada do pracy więc troche z wami wreszcie posiedze

Czarnulko trzymaj się dzielnie pomysl ze wreszcie to minie jeszcze troche ;)

Ania a Ty znowu zaginęłaś oj niedobra jestes ;)

Do góry