reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

witamy:)

Wpadłyśmy tylko na chwilkę, by złożyć najlepsze życzenia dla półroczniaków Mikiego i Bartka, oraz 5-cio miesięcznego Kubusia od pięciomiesięcznej Nadii :D
No i ogromne gratulacje dla siedzącej Kornelki :)
Shirleyko,to ja pytałam o uczulenie na marchewkę :) Dzięki za odpowiedź.

Idziemy zaraz do lekarza i być może na szczepienie. W końcu pomagluję trochę lekarkę o co chodzi z tymi wymiotami i czy to w końcu skaza czy nie...
Pozdrawiamy

reklama
Od wczoraj mam podly nastrój , byłam z Piotrkiem u dentysty i masakra. 4 ząbki do leczenia,1 do usunięcia . Narazie dostaje antybiotyk bo ma stan zapalny. Reszta potem bo mała krzyczy....

Witajcie Dziewczyny!
Jak mi się uda to Wam tu zaraz wysmaruję tasiemca ;)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MIKIEGO I BARTUSIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA PÓŁ ROCZKU ORAZ DLA NADII ORAZ KUBY Z OKAZJI UKOŃCZENIA 5 MIESIĘCY!!!

Już zapokajam Waszą ciekawość. Dziękuję za trzymanie kciuków!
Ortopeda potwierdziła, że asymetrii już nie ma!!!!
Ale zleciła nam jeszcze 2 spotkania z rehabilitantką tak raz na miesiąc, żeby mi pokazać ćwiczenia ogólnorozwojowe dla Szymka.

Wiolinko tak ja to Nienna, więc jestem z Tobą, Nenyah, Aletką i Tilli od początku ciąży, a właściwie to od 3 listopada 2004 kiedy dołączyłam.
Potem wędrowałam tak jak Ty- na noworodka, a teraz znowu tu.

Junonko gratuluję odwagi i postawy. Ja nie potrafiłabym udawać, że mnie taki widok nie rusza. Nie przeraża mnie krew, tylko cierpienie.

Easy, Minko śliczniaste zdjęcia śliczniastych Dziewczynek!

Mad gratuluję przewrotów Oli oraz po cichu żeby nie zapeszyć zasypiania!

Aniu nie daj się podłemu nastrojowi. Przytulam...

Easy gratuluję propozycji- obu. Wierzę, że dokonasz odpowiedniego wyboru.

Beatko współczuję koszmarnego snu- mnie stale śnią się koszmary, ale to od dawna i nie wiem co z tym zrobić.

Kurcze- tyle pamiętam....
Acha...
Co do wkładek laktacyjnych to noszę nadal, choć nie zawsze są potrzebne.

W sprawie obniżania materacyka w łóżeczku tu Szymek nawet się na boki nie obraca więc zanim zacznie się podciągać to też pewnie wieki miną... :(

Gratuluję wszystkim postępów ich dzieciaczków. Oby tak dalej!
Mnie też taki nastrój melancholijny ogarnął, a tak poza tym to się powstrzymuję żeby się nie rozpłakać bo aż mnie trzęsie ze złości i bezsilności.
Przepraszam, nie czas i nie miejsce na smęty...

Jejku jak moglam,cholerka wiedzialam,ze o czyms zapomnialam ::)

WSzystkiego najlepszego dla Kubusia i Nadii z okazji ich miesiecznicy!!!!!

Mad - no to ja po cichutku gratuluje!!
Paula - wiec jeszcze raz,gratki :DI nie smuc sie!!

Paula ciesz się kobieto, że sobie asymetria poszła!!! HURA!!!

A my też po wizycie u rehabilitantki i ... UWAGA... Mary "idzie zgodnie z kalendarzem" czyli robi już wszystko prawidłowo tak jak dziecko, które skończyło 6 miesięcy!!! Najprawdopodobniej jeszcze jedna wizyta i KONIEC!!! Boziu jak się cieszę... :-)

Witajcie!

Paula, easy- bardzo sie cieszę ze asumetria poszła precz. Od początku wiedziałąm ze wszystko bedzie dobrze ;D

Najserdeczniejesze zyczenia dla Mikiegi i Nadii :)

Lileczko, Asiu, Shirleyko,- dziękuję za długie rozmowy na gg i meilowe ::)

Wszystkim dziękuję za napisanie co kupujecie na prezenty gwiazdkowe. Trochę mi to pomogło i dzisiaj w super szybkim tępie (25 minut) kupiłam 3 prezenty.

A u nas zasypaiania metodą T.H. ciąg dalszy i tym sposoben Hanka wczoraj usnęła w 1 minute!!!! Położylam ją do łóżeczka a ona się wtuliła w kołderkę zamknęła oczki i zasnęła jak aniołek. Kochana dzidzia.

Przeczytałam jak zwykle w pędzie i po łebkach. Pochwalę się tylko, ze dziś po wizycie u ortopedy wracałam do domu jak na skrzydłach. Wczopraj to już mialam niezłe zchizy przed wizytą, ba nawet mi się coś sniło, ze Wojtkowi szynę zakładają. A dziś oprtopeda na moje pytanie czy z bioderkami wszystko dobrze odpowiedział :"dardzo dobrze" Cieszę się jak nie wiem co. Dolne dziąsełko już rozpulchnione i widac białą kreseczkę już do paru dni a ząb nadal siedzi w nie chce wyjść. Coś ten Wojtkowy ząb powoli się wybija.
Aletko co ja czytam, sama usiadła. Ależ Twoja córcia jest zdolniacha. :o Gratuluję i buziaki dla małej jubilatki.

Wszystkim półroczniakom i pięciomiesięczniakom składam życzenia zdrowia, smacznych obiadków, bezproblemowego ząbkowania i słodkich snów.

reklama
agast, no to wspaniałe postępy z tym zasypianiem :D bomba! a powiedz mi jeszcze, czy skoro hania zasypia bez smoka, to to oznacza, że smoczek w ogóle poszedł w odstawkę, tzn. nie podajesz jej go nigdy (również) w dzień i pod żadnym pozorem??

paula i po co te smutki?? ciesz się z diagnozy, głuptasie.

rita fantastycznie, że z bioderkami wojtaska wszystko ok. my czekamy na jutrzejszą diagnozę - może już o tyle spokojniej, że dziś dostaliśmy zdjęcie z opisem:
"stawy biodrowe - kąty sklepień panewek prawidłowe dla wieku i płci.
jądra kostnień głów kości udowych scentrowane w panewkach.
jądro głowy prawej kości udowej nieco mniejsze i słabiej wysycone niż po stronie lewej.
linie menarda - schentona nieprzerwane."

nie do końca rozumiem, o co w tym biega, ale bie brzmi to jakoś bardzo alarmistycznie. chyba...

Do góry