reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aletko początek może być faktycznie ciężki przy dwójce maluchów. Ale patrząc na wiek, nie chce mi się tego odkładać w nieskończoność. W końcu młodsza się nie robię a 30-tka już na liczniku. Dodatkowo obawiam, się że jak zrobię sobie dłuższą przerwę to nie będzie mi sie najzwyczajniej chciało.

reklama
aha,Aletko mnie się ten wózior podwójny(ten zielony) bardzo podoba :) Ale bym furore zrobiła u nas w mieście,hihihi. Tylko fakt,chodniki są wąskie,dziurawe,wejścia w sklepach i przychodniach też wąskie,wózek pewnie ciężki+dzieci w środku ::)To nie nasze polskie realia,a szkoda..No i ja także myślę,że zanim dorobię sie rodzeństwa dla Mikulca,to on będzie już zasuwał na nóżkach :)
Juciu dziękujemy za komplementy :) I super masz z tą możliwością podglądnięcia dzidzi na USG 3D. Na pewno będziecie mieli oboje super prezent na walentynki ;D

Ja wątpie w to by Wiki mając rok i 2 esiące by chciało jej sie chodzic na nóżkach wszędzie :)
A więc ja musze kupic taki wózeczek :) choc nie będzie mi lekko :( ale nie mam innego wyboru.Męża bardzo często nie ma bo ma prace wyjazdową a wiec z dwoma wózkami bym sobie nie poradziła ;)

Juciu Super wieści! :D
Megan Super, że Piotrus ma sie lepiej!
Frotko Dobrze, ze WOjtuś przekąsił w końcu co nieco :)

Wózki podwójne fajnie wyglądaja, ale pewnie w praktyce to gorzej sie z nimi poruszać, jednakże jak nie ma wyjścia, to mozna sie przyzwyczaić.

My już po wizycie, waga Wiki super - 8150 g czyli w 7 tygodni przybrała 880 g, lekarka powiedziała, że bardzo dobrze, a ja sie martwiłam, ze za mało je :)
Mamy iść do okulisty, bo czasem kręcz szyjny moze byc spodwodowany niedowidzeniem na któreś oczko :( , a że oboje z mężem nosimy okulary, to podstwa niestety jest :(
Lece bo mała spiąca, trzeba połozyć spać. :)

W poprzednim poście chciałam napisać, że to bardzo nieładnie przypominać mi, że wakacje kosztują ;) Aletko, gdzie jedziecie? Może mnie to zainspiruje i zawężę kryteria wyboru bo u mnie kiepsko z podejmowaniem decyzji...

Lecę, bo jęczy.

Minko, gratuluję pięknej wagi i trzymam kciuki, żeby z oczkiem było wszystko w porządku.

A Totulek zjadł jeszcze pół słoiczka deserku (kleik ryżowy z owocami) i cycał, a teraz śpi :) To chyba idzie ku lepszemu, prawda? Tylko ten jego kaszel mnie martwi, tak go rozrywa kaszlisko paskudne. A on taki malutki. To okropnie niesprawiedliwe.

Megan, jak Piotruś?

I chciałam jeszcze napisać, że ja sobie ledwie radzę z jednym, w sumie bardzo grzecznym (tfu tfu) dzieckiem, jego jedzeniem, rzeczami do zabrania, kupkami, porami spania itd. Podziwiam te mamy, które radzą sobie z dwójką a co dopiero te, które mają dwójkę zbliżoną wiekiem ::) Chociaż ja mam siostrę młodszą o 4 lata i wydaje mi się, że gdyby różnica była większa, to trudniej byłoby złapać kontakt. Chociaż, mój mąż ma brata starszego 8 lat i się przyjaźnią. Ale dopiero jak mój mąż miał 20 lat a jego brat 28 złapali wspólny język ;) Wiadomo, imprezy, kina itede ;)

Witajcie,
podczytuje Was codziennie, ale pisać nie mam kiedy. Mam tyle roboty w pracy, że się nie wyrabiam i przynoszę ją do domu :(, eh
A jutro muszę jakoś szybko się uwinąć z wizytą u lekarza (szczepienie) bo o 10 mam umówione spotkanie z klientem i już martwię się że nie zdążę. Hania nadal bezzębna, czasami marudna, ale nie jest źle. Już przyzwyczaiłam się, że nie ma mnie przy niej do cały dzień, dlatego popołudnia i wieczory staramy się wykorzystać na maxa. Mała zaczęła się czołgać, chyba pełzaniem nazwać tego nie można, bardzo śmiesznie to wygląda. A na dodatek ciągnie ją do kabelków i odtwarzacza dvd, jak skupi na tym wzrok to takiego przyspieszenia dostaje. Mój mąż zresztą widząc jej zapędy w końcu (po 14 m-cach) zabezpieczył nasze kabelki ;)
Pozdrawiam wszystkie mamy całuję maleństwa. Po wizycie u lekarza napiszę o wadzę Hani. Obawiam się że jest już powyżej 9 kg :(

Witajcie ja na chwilę.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KLARY, WIKUNI, MIKIEGO I ROBERTA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MIESIĘCY!!!

Agast trochę Ci zazdroszczę, że Hania tyle śpi w dzień, ale nocek nie zazdroszczę.

Świeżynko cieszę się że tym razem na basenie było fajnie.

Mamomisi jak klikniesz w nick każdej z nas to wyświetli się kilka informacji(pod warunkiem, że je tam wpisałyśmy), ale generalnie jest wiadomo skąd jesteśmy.

Tilli śliczne zdjątka, a Mikołaj silny chłopczyk!

Jucia super, że wszystko w porządku.

Asioczku ja nie narzekam na mojego synka. Czasem jest ciężko, ale generalnie przekochany z niego szkrab i gdyby nie plany, że drugie dziecko chcę za ok. 3-4 lata i moja niechęć do porodu to nie wahałabym się starać o drugie maleństwo. Na mnie jeszcze nie czas po prostu.
Między mną a moją siostrą są 3 lata różnicy i świetnie się razem bawiłyśmy jako dzieci, a i teraz nie ma problemów z dogadaniem się.

Beatko mam nadzieję, że to nie alergia.

Shirleyko fajnie, że się odezwałaś. Smok bardzo się zmienił. Mam nadzieję, że wygracie w końcu walkę z wysypką. Trzymam kciuki by homeopata pomógł.

Megan, Frotko zdrówka dla Waszych maluszków życzę!

Beatusku nie martw się. Lekarka z pewnością ma rację, że taka uroda Igorka, że szczupaczek.

Wiolinko gratulacje dla Agniesi, że tak ładnie je.

Minko gratuluję wagi Wikuni. Mam nadzieję, że z oczkami wszystko w porządku.

Ja mam za sobą koszmarną noc. Szymek zasnął o 19 jak zwykle, ale obudził się już o 21, zasnął i znów pobudka o 22:30 ledwo zdążyłam zamknąć oczy :mad: . Wyczyściłam mu nosek bo słyszałam, że trudno mu oddychać i pospał aż do 2:54 kiedy to obudził się z płaczem i nie spał do 5 cały czas marudząc, jak zasnął (przy cycu) to spał aż do 6, potem do 7 i do 8.
Nie muszę Wam pisać jak fajnie się dziś czuję. Na zmianę z mężem tuliliśmy jego płacz w nocy. :(
W dodatku mężyk mi się rozchorował i nie bardzo może mówić i jeść tak go gardło boli.
Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji i Szymek darł się całe 40 minut ćwiczeń. Chyab był zmęczony tą nocką i niedospany. Głowa mi pęka.
Za to apetyt ma za dwóch co mnie cieszy, no i najważniejsze rehabilitantka twierdzi, że super się rozwija i potrafi wszystko co powinien umieć 7 miesięczniak. ;D
No to nadrobiłam i zmykam spać bo ledwo widzę na oczy, a poza tym nie wiem jaka noc mnie czeka.
Dobranoc Czerwcóweczki.

reklama
Aletko Dziekuje bardzo za zdjęcia! :) są śliczne !!! A Hania i Kornelka faktycznie troche do siebie podobne.
Łukaszek Shirleyki bardzo się zmienił! Niezły przystojniaczek rośnie!
Totulek z ta swoja ciemna karnacja... ech... :)

Wszystkiego naj naj dla Klary, Wiki, Mikiego i Roberta!

Minko gratuluje wagi! daj znać po wizycie u okulisty. Jestem ciekawa jak sie bada wzrok u takiego maluszka? Sama mam wade wzroku wiec tym bardziej mnie ten temat interesuje.

Co do wakacji to my chcielibysmy nad Bałtyk. Ostatnio nad morzem w wakacje byłam jakieś 20 lat temu ::)

Do góry