reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Jejku Froteczko Jak tak napisałaś o tych ciepłych dniach to aż się rozmarzyłam hihihihihi ;)
Też juz tęsknie za wiosną i latem :D
A wózeczke nawet nie wiem ile waży :) Juz napisałam emaila do sprzedawcy z pytaniem o wage ;)

reklama
Hejka

Melduję sie po basenie :laugh: Ale sie dzisiaj Mateuszowi podobało :laugh:Smiał się, uderzał raczkami o wodę no i gadał coś tam sobie pod nosem.

Co do uczulenia to dzisiaj jest ciut lepiej wiec chyba to jednak rumianek ale nie mówię jeszcze hop. Pamiętam, że kiedyś jak zmieniłam mydło to też mu się pogorszył stan skóry na buźce ale nie aż tak. W każdym razie z Nivea przeszliśmy na Bambino.

Tilli - ja mleczko podaję dopiero drugi dzień a Mateusz to coś na buźce ma już z dobry tydzień. Najpierw było tego tylko troszkę za to wczoraj wylazło mu znacznie więcej.

No a moje dziecię ku mojemu zdziwieniu wypiło wczoraj po wieczornym cycaniu  jeszcze 160 ml Bebiko :o No i się zaczęłam zastanawiać czy to moje mleko jeszcze mu wystarcza. Tesciowa opowiadała mi wczoraj, że mojego męża też karmiła piersią 8 miesięcy ale do tego musiała mu podawać inne mleko bo mimo, że pokarmu miała dużo to on ciągle był głodny. No i chyba by się wszystko zgadzało bo Mateusz nakarmiony piersią po 2 h chce znowu. Jak był mniejszy wytrzymaywał 3 - 3,5 h a teraz...Nie wiem, z niego dużo chop jest to i może więcej potrzebuje????Albo.........znowu mi sie cos wydaje. W każdym razie miałam mu na noc podawać kaszkę (z zalecenia pani dr) a że on jej nie lubi to dostaje mleko modyfikowane.
No i myślałam też, ze po takiej kolacji Brzdac jeden będzie spał znacznie dłużej a on już o 1 domagał sie piersi. Chcialam go oszukać dajac mu troszkę herbatki bo stwierdziłam, że po takim jedzonku to on na pewno glodny nie jest ale on owszem wypił ale spać zamiaru niestety nie miał. Walczył do 2:30 (tzn. nie płakał tylko gadał) a mi się już nic nie chcialo więc mu tą jego ukochaną pierś dałam. No i co????No i oczywiscie od razu zasnął. Ehhh. No nic,,,moze w końcu uda mi się nakłonić Mateusz do tego by w nocy kimał a nie jadł!

No witam!

Numer ze smoczkiem przeszedł wczoraj tylko raz. Przy późniejszym budzeniu nastąpiło wkur.... enie maksymalne i tylko cyc był ok. Tym sposobem kolejna nocka była beznadziejna, ale jestem prawie pewna ze wine za to ponosza zeby, bo Hanka tak dziwnie cały czas językiem jeździ po dolnym dziąśle... ech moze wreszcie wyjdzie chociaz jeden zab  ::)

Jesli chodzi o wakacje to o nich jeszcze nie mysle, ale za to mamy juz opłacone ferie w górach!!!  ;D ;D Jedziemy na tydzien  ;D Strasznie sie ciesze ze Hania zobaczy góry  8) Bo morze juz widziała, hehe

Aletko wózki fajne ale moim zdaniem niepraktyczne. Ani z tym do autobusu ani do tramwaju, ani do samochodu. Po za tym ja na przykłd chciłabym juz w przyszłym roku odstawic wózek do almusa- niech czeka na nowego użytkownika skoro ten juz umie korzystac ze swoich nóżek :)

Halo i ja bym sobie też chętnie obejrzała zdjecia ze spotkania Warszawianek!!!

A i wszystkie zdjęcia bobasków są śliczne bo zapomniałam napisać. Witam też Shirleykę. Wspólczuje Smokowi. Mam nadzieję, że w końcu uporacie sie z ta jego wysypką. Trzymam mocno kciuki!!!Co do Smoka własnie, to strasznieeee sie zmienił no i Ty Shirleyko także. Wyszczuplałaś czego baaardzo Ci zazdroszczę bo ja własnie teraz walczę z nadmiarem kilogramów. Może  za jakiś czas będę mogła sie Wam pochwalić zdjeciami, na których jestem o 10 kg lżejsza. Oby!!!

Aletko, Czarnulko, fajne te wózki ale jakoś ciężko mi wyobrazić sobie, że będę taki wózek pchała :p To dopiero waży!!! Optuję raczej za wersją, że jeden szkrab idzie... Ale może jestem optymistka ::)
I muszę się Wam pochwalić jaką mam kochaną Mamę :) . Nocowałam dziś z Agnieszką u Rodziców. Ja spałam w łóżku brata :p a Agnieszka obok w gondolce. Przy cycaniu ok.6 rano zasnęłyśmy obie, obudziłam się ok.6.40 jak zaczęła kasłać i się ksztusić (wydzielina z noska spływa jej do gardła :( ). Podniosłam ją do pionu i modliłam się, żeby się nie wybudziła za bardzo. Udało się, położyłam ją w gondolce i walnęłam na łóżko marząc o śnie. Czy ja narzekałam ostatnio, że zaczęła wstawać wcześniej? Kiedyś bez problemu spałyśmy do 9 a teraz o 8 już bryka... Tak czy siak zasnęłam błogo. Obudziłam się i jakoś tak było dziwnie... Patrzę na zegarek - 10!!!!! Do gondolki - pusta!!!!!! Spałam tak twardo, że nie słyszałam jak ok.8 Aga wstała i marudziła :-[ ::) (chyba pierwszy raz w życiu!) Moja Kochana Mama to usłyszała, weszła do pokoju i ją wzięłą na dół! Świetnie się bawiły i nawet jabłuszko zjadła :D Chyba się przeprowadzę do Mamy ;D

Ooooo... Wakacje... A mi to tak naprawdę marzą się narty...

Witajcie,

Ja Was cały czas podczytuje, ale w zakupowym szale nie mam zbyt dużo czasu na pisanie:). Dodatkowo powoli zabrałam się za pranie i prasowanie więc jestem mocno zajęta :)

Aletko jeżeli interesuje Ciebie powiększenie wózka to Mutsy ma taką możliwośc :) Na stronie musty możesz sprawdzić ekstra opcje. Nie powiem wygląda to ciekawie :). A mając już Mutsy chyba będzie taniej go powiększyć o dodatkowy element, niz kupować nowy wózek.

Asiu_24 jesteś pewna, że badania Waneski są, aż tak drogie i pediatra nie da na nie skierowania? Dzisiaj robiłam badania w mojej przychodni, która jest dosyć droga, dostałam cennik usług na ten rok i badania, które musisz wykonać u mnie kosztują od 18 do 35zl. Nie wiem czy u Ciebie w miejscowości są inne przychodnie, ale może konkurencja będzie miała taniej.

Aletko nam sie tak spodobała ta dostawka, że może uda nam się ją przetestować :). Ale najpeirw muszę pierwsze urodzić a później jeszcze drugie w odpowiednim czasie :)

A my z Mikołajem chcieliśmy serdecznie podziękować za dzisiejsze życzonka miesięcznicowe :) :-* no i złożyć je "równolatkom" Mikusia czyli:
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,ZDRÓFKA ;),SAMYCH RADOSNYCH CHWIL,PYSZNEGO JEDZONKA I MNÓSTWA MIŁOŚCI DLA WIKI CZARNULKI I ROBERCIKA ASI ;D Z OKAZJI UKOŃCZENIA 7 MISIĄCA

Ta dostawka tez jest fajna :). Chociaz, jak sie wszystko uda to my mamy bardzo mala przerwe pomiedzy maluchami w planach.
jestem ciekawa co powiem za kilka miesiecy. Bo czytając o Waszych bezsennych nocach mogę jednak w praktyce plany trochę zmodyfikować.

reklama
Kurczę, chyba mi wcięło posta !!!

Ale za to się pochwalę, a w zasadzie nie siebie tylko Totulka: przed chwilą zjadł pojemniczek musu jabłkowo-bananowego! Jupiii!!!

Do góry