reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

To i ja się przywitam :-)
Lila waga Nikodema imponująca:-) Gaba cos z 11 waży, no ale ona dziewczyna. Ruchliwa za dwoje, taki trzpiot z niej;-)
Beatusku nieustające kciuki za wasze sprawy!
Beatko super, że tak już na swoim:-)
My od kilku miesięcy tez już po przeprowadzce, o plusach nie muszę chyba pisać;-)
U nas tez ospa - Wikusia chora od tygodnia, Gaba jeszcze nie, ale to na pewno tylko kwestia czasu:-D

Co do zerówki, to na 90% Wiki zostaje w przedszkolnej, trochę mnie martwi tylko ta liczba dzieci w przyszłym roku w pierwszych klasach, kiedy dwa roczniki będą szły do szkoły, potem studia itp.

reklama
hejka

agast no i jednak:-(. Trzymam kciuki by Jagódka przeszła ospe łagodnie.
Lila Mój Sz. też jest dużym dzieckiem.Miesiąc temu (mając 5,5 miesiąca) ważył 10 kg :szok: i miał 76 cm. Teraz to już pewnie będzie 11 dobijał. Apetyt mu dopisuje,już się nawet ostatnio zastanawiałam gdzie on to wszystko mieści bo autentycznie jak łyżkę widzi to aż się cały trzęsie. Mateusz to z kolei typ niejadka, ciągle słyszę nie mam ochoty itp wiec chociaż z Sz. tego problemu nie mamy i mu na siłe ładować nie musimy. Myslę, że jak zacznie raczkować,więcej się ruszać to troszkę tego ciałka zgubi. Póki co rusza się mało więc tłuszczyk magazynuje;-)
Minko plusy są ogromne:tak:
Szybkiego powrotu do zdrówka Wikuni życzę!

Hej hej

Ale się rozpisałyście :)

Fajnie. Bardzo fajnie. Tylko czasu mało na czytanie. O pisaniu nie wspomnę.
Beatusku - trzymam za Was cały czas, często o Was myślę.
Lila - u nas też przeginają w drugą stronę w przedszkolu. Jak panie na zebraniu zaczęły wymieniać rzeczy, które dzieci robiły w pierwszym półroczu, to pół godziny trwało. Myślę, że niejedna pierwsza klasa tyle nie robi. Em jest w grupie ze starszym rocznikiem i pewnie dlatego. Ja tam wolałabym,żeby mieli więcej czasu na zabawę, na ruch na świeżym powietrzu. Em też czasem na to narzeka. No, ale przedszkole chyba ma ambicje przygotować porządnie do szkoły.

Em na 99% zostaje w przedszkolu. Licznym rocznikiem się już przestałam martwić. Liczę, że sporo jednak pójdzie teraz i jakoś się to rozłoży. U nas już teraz jest po 30 osób w klasie, więc więcej już chyba nie będzie. A z charakterem Em, nie za bardzo przebojowym, myślę, że lepiej będzie jak ona będzie w tej starszej części grupy, da jej to może więcej pewności. Emocjonalnie na moje oko, to ona w ogóle do szkoły nie jest gotowa. Ja chyba jeszcze też nie jestem gotowa, być mamą szkolniaka ;)
Teraz jej się jeszcze mega maruda i obrażała włączyła, na każde słowo trzeba uważać... ja nie wiem co to będzie jak wiek dojrzewania przyjdzie.
No chyba, że to już początek :D

Agast - moja też tyle waży, tylko niższa jest sporo, taki kurczaczek, najmniejszy w grupie. Frustrację siedzeniem w domu rozumiem aż za dobrze. Nasi mieli ospę w styczniu. Jak tylko kropki przyschły i przestali stwarzać zagrożenie dla babci, która ospy nie miała...zostali wyekspediowani do dziadków, bo już fioła można było z nimi dostać ;)

Popisałabym jeszcze, ale robota wzywa.
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.

hejka
agast i jak Jagoda?

No i mamy okularki. Postaram się dzisiaj zrobic zdjęcia to Wam jutro pokażę jaki z tego mojego M. elegant się zrobił:tak: Póki co bardzo się cieszy,że je ma i chętnie je nosi:tak: Mam tylko nadzieję,że mu dzieciaki w przedszkolu przykrości nie sprawią. No zobaczymy. Jak coś będzie nie tak to da się to dzisiaj zauważyć.

Szymek zaś dzisiaj ma szczepienia :-( Oby mi się po nich znowu nie rozłożył.

Pozdrawiam

Beatko- no Jagoda cała wykropkowana.. W nocy znowu temperature miała bida mala. Najgorzej z tym smarowaniem bo gdzie posmaruje to ona zdąży wytrzec zanim wyschnie i tak w kółko;/
Dużą wade ma Mateusz??

hejka

agast póki co ma +1,5. Za dwa miesiące lecimy na kontrolę. Mam nadzieję,że mu co chwilę siły szkieł zmieniać nie będzie bo już w tej chwili za same jego okulary zapłaciłam 368 zł (w tym szkła 199 zł). Gdybym chciała kupic okulary na NFZ to miałabym AŻ 8 zł zniżki...:szok::szok::szok:masakra!
A JAgódce życzę szybkiego wyospowania się.Bidulka mała.

Nocka do bani,Szymcio gorączkował, strasznie płakał a że najlepiej czuł się rzecz jasna u mnie na rękach to dzisiaj jestem mega oberwana.

I obiecana fotka
misza.jpg

O kurcze, to dużą ma tą wade!! Wy nosicie okulary? Ty Beatko chyba tak..?? Ceny okularów są porażające! A dofinansowania od nfz nie będę komentowac, bo to wstyd normalnie!!! Ale Mateusz fajnie wygląda w tych okularach, normalnie przystojniak!:)
Czemu Szymuś gorączkował? Moze trzydniówka Go dopadła albo ząbki? Macie juz jakieś?

agast na szczęście bedzie miał okulary wyprowadzane,póki co startujemy od +1,5 i pójdzie my w dół.
Szymon miał wczoraj 2 szczepienia.

Mateusz ma jutro balik,chce być supermanem, tylko gdzie ja teraz taki strój dostanę? W styczniu mnóstwo tego było a teraz to nie wiem,nie przyuważyłam. A pytałam się ostatnio będzie balik?
- nie
-na pewno?
-na pewno!
i się wczoraj od niego dowiaduję,że jest. Normalnie uduszę kiedyś :-)

reklama
co do ząbków to idą dopiero
jedynka dolna własnie się przebija

Aaaa i ja okulary noszę od 5 tego roku życia (operacja oka itp) ale Piotr i teściowa mają wadę wzroku

Ostatnia edycja:
Do góry