reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

:)
A ja własnie wyrobiołam się z dzieciaczkami he no w sumie z jednym z Robertem.Byłam z dzieciaczkami na spacerku i się poddenerwowałam spotkałam kolezankę która jest w 6 nmiesiącu ciązy oglądała Roberta i się pyta czy już chodzi!!!! a ja jej na to że on dopiero co siadać zaczął a ona na to czy wciskam go w chodak mówię że nmie bo jestem przeciwna chodakom,a ona na mnie z krzykiem że przezemnie będzie dziecko niedorozwinięte bo jej dziecko jak miał 7 miesięcy to już chodził a jak miał 5 to w chodaku ganiał ::) biedne dziecko...
Byłam u teściowej z obiadem i nawet podziękowała i poszłam narazie jest spoko ale to dlatego że teraz w styczniu będzie miała operacje na oko a po operacji 6 tygodni musi leżec plackeim i chce żebym przychodizła i jej pomagała a najlepiej to zamieszkać u niej (psychiatra gotowy ;))ale nie chce bo tyle razy juz pomagałam jej sprzątałam i latałam jak była chora albo coś a ona nadal mnie wręcz nie znosi.Jestem tylko dobra i potrzebna jak mam pomóc w czymś :mad:
Aniu przytulam mocno może to niezłosliwe a czego ten guz?
Misia witaj! życzę teraz córeczki ja miałam szczeście mam parke 4 letnią córeczke i Robercika ale pamietam jak sie dowiedziałam ze jestem w ciązy jak pragnęłam drugiej dziewczynki a teraz ? za nic w swiecie bym nie zamieniła
Agast a ja tam bym chętnie i tak powiedziała ;)

reklama
A ja Witam Misie27 przynajmniej nie będe sama ;) z fasolką ;) :D
A tak po za tym to muszę pochwalić moją Wikusię że dostała nową butelke ale już nie ze smoczkiem :) tylko niekapek :) i odrazu z niego suuuuper piła :D Co do żółteczka to Wikusia też już jadła no i polubiała :)
Jak narazie córeczka moja jest kochana co do nowości w jej diecie itp :)
Ale za to jest ostatnio baaardzo marudna :( nawet w nocy :( Ja to juz nie mam siły,a tym bardziej z moim samopoczuciem teraz :(
dziąsełka ma białe,ale ząbków nie widze i nie wiem co jest :(
Ja to normalnie chyba padne :(

DOBRANOC :)

hehe a mój Robert się dzisiaj udał brałam go złózeczka a mu się wymskło i powiedzuiał "hopa!"hehe
A co tak tu cicho?sama jestem? ja do 22 mam chwilke bo mąż w pracy 8)

Aletko mój Robert jada tak
6.00 cyc
10.00 kaszka hippa z mlekiem modyfikowanym
12.00 cyc
14.00 zupka własnej roboty
15.00 soczek
17,00 deserek
20.00 kaszka hipp
22 lub 23,00 cyc
i w nocy sie budzi ze cztery razy na cyca ::)
A biszkoptów jeszcze nie daje i żółtka od jajak zabroniła mi pediatra powiedziała że żółtko to jeszcze z miesiąc no i po co ryzykować u niego alergią skoro dobrze wygląda

pewnie tak ale to chyba dobrze?przynajmniej nie grozi jej nadwaga ;) mój Robert waży 8500 kg ale za to jest długi ma 80 cm(po tacie) i nie widać po nim żeby był pulpet na szczęście to moja kuzynka ma takiego samego bobasa jak my ale jej synek waży 15 kg!!!! a to dlatego że on od 3 miesiąca je wszystko,łącznie z jogurtami mięsem nawet chlebek ze szynką już dostaje a wygląda jakby miał z 1,5 roku

Wszystkim chorym maluszkom i rodzicom zycze szybkiego powrotu do zdrowia 8)

A ja zasięgnęłam opinii technika żywieniowego i dowiedzialam sie ze w kukurydzy z puszki faktycznie nie ma konserwantow, bo jest ona ugotowana i zakonserwowana solą. Czyli spokojnie mozna ja dawac maluchom. No i zrobiłam przepyszne pure ziemniaczano kukurydziane z kurczakiem. Nieskromnie powiem ze wyszło mi PYSZNE!!! No i moja córa tez tak chyba sądzi, a to najważniejsze. Ktos prosił o przepis, wiec ja zrobiłam tak
2 ziemniaki, 2 łyżki kukurydzy, kawałek kurczaka, łżeczka masła i odrobina soli. Ziemniaki i kurczaka ugotowałam, dodałam kukurydze i masło i zmiksowałam. Nic prostrzego ;)

Aletko- wg mnie je baaaardzo duzo i bardzo często. Moja zjada tylko 130ml zupki i starcza jej to na 3 godziny. Jak by z rana wciągnęła 240ml to chyba by juz nic nie zjadła do wieczora, hihi

Easy- nie odchodź od nas. Nie musisz wszystkiego dokładnie czytac, ale chociaz pisz co u Was ;)

Aniu- baaardzo mi smutno :(

Co do biszkoptów to nie wiedziałam ze są takie bezglutenowe ::) Gdzie sie je kupuje??

hmm moja córeczka nie ma takiego planu dnia jesli chodzi o posilki zebym mogla napisac godzinowo
przewaznie jest tak
w nocy cyc,
po przebudzeniu rano cyc
ok 9 deserek (przewaznie pół-gustujemy w deserkach hippa więc wychodzi około 60 g)
lub zamiast deseru kaszka na moim mleku-tak max.120ml
przed spacerem butla lub cyc-zalezy czy jestem w domu (max.120 ml)
po spacerze obiadek tez rożnie-obecnie widzę tendencję wzrostową100-150 g ale przed wprowadzeniem mięska było 60-80g
potem jakieś 2 butle ,lub cyc zalezy czy jestem,jak jest mąż to preferuje  podawanie kaszki na moim mleku
i wieczorem po kąpieli cyc
jak dalej głodna to jakaś butla-przeważnie moje mleko
ale często ta butla to Bebilon pepti2 ,bo nie zawsze mam tyle ściągnięte by starczyło :(
czasem jakiś posiłek wypada
bo po prostu nie chce jeść
a 200g naraz nigdy nie zjadła!!!!!!

aaa i kaszek nie robimy na Bebilonie Pepti bo ohyda!!!nawet przez sen się krzywi ;)

a co do biszkoptów to zawsze wydawało mi się że jak dziecko je już żółtko to może jeść biszkopty bezglutenowe dlatego tak Was wypytuje  ;)

A namolnymi Babami też bym się nie przejmowała
ja mam taką sąsiadkę:" oj dziś tak wieje a Karolinka na spacerek jedzie?"
i takie tam różne...............przyzwyczaiłam się

Asia_24 pisze:
na szczęście to moja kuzynka ma takiego samego bobasa jak my ale jej synek waży 15 kg!!!! a to dlatego że on od 3 miesiąca je wszystko,łącznie z jogurtami mięsem nawet chlebek ze szynką już dostaje a wygląda jakby miał z 1,5 roku

::) ::) ::) ::) ::) ::)

a ile ma dokładnie miesięcy????

Agast mozna je kupić w sklepach lub stoiskach ze zdrową żywnością ,a napewno tam gdzie jest żywnośc dla celiaków

a pure ziemniaczano kukurydziane z kurczakiem-z opisu pysznościowe ,chętnie coś takiego Karolince w najbliższej przyszłości zaserwuję :)

Co do starych bab to ja mieszkam w bloku gdzie 90% to starzy ludzie, wiec mozecie sie domyslac ze codziennie jestem narazona na tego typu uwagi ale ja sie tylko usmiecham i nawet nic nie odpowiadam, bo to moje sąsiadki i nie chce sie z nimi kłócic.

reklama
Coletta- dzieki za info o biszkoptach. Bede szukac.

No i znalazłam w sklepie internetowym www.wegetarianin.pl tak wygladaja: kosztuja 6,90

biszkopty%20bezgl.jpg

Do góry